19.8.17

ΦΩΤΟ - Άφησε φαγητό και νερό έξω από έναν Τάφο. Την επόμενη μέρα Πάγωσε με ΑΥΤΟ που αντίκρισε!…

33Ο 28χρονος Keli Keningau Prayitno ζει στο Ινδονησιακό νησί της Ιάβας. 
Μια μέρα σε ένα νεκροταφείο, είδε μια πολύ ιδιαίτερη γάτα να κάθεται δίπλα σε μια ταφόπλακα και σχεδόν ράγισε η καρδιά του.
Την πρώτη φορά που την είδε, σκέφτηκε ότι απλώς έμενε εκεί. Άφησε στο πεινασμένο ζώο λίγο φαγητό και νερό και συνέχισε το δρόμο του.

Αλλά την επόμενη μέρα, άκουσε ξανά το ίδιο νιαούρισμα. Ήταν η γάτα που βρισκόταν δίπλα στον ίδιο τάφο, μακριά από το φαγητό και το νερό, όπως αναφέρει το mpala.gr. Ο άντρας αποφάσισε να φροντίσει τη φτωχή γάτα και να ετοιμάσει άλλο ένα γεύμα για αυτή. Όταν πλησίασε λίγο πιο κοντά, κατάλαβε ότι η γάτα δεν έμοιαζε καθόλου με αδέσποτη.
34
Επανέλαβε τη διαδικασία και την επόμενη μέρα. Τελικά, η γάτα τον άφησε να τη φροντίσει και έτσι ο Keli αποφάσισε να υιοθετήσει το ζώο.
35
Αλλά ό, τι και αν έκανε ο Keli, ένα πράγμα δεν άλλαζε: η γάτα επέστρεφε στον τάφο κάθε μέρα. Έπρεπε να καταλάβει τι συνέβαινε. Μετά από μερικές έρευνες, ανακάλυψε κάτι εκπληκτικό: «Από τη στιγμή που πέθανε ο ιδιοκτήτης της γάτας, εκείνη έμενε στον τάφο του. Δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι. Ήταν εκεί για σχεδόν ένα χρόνο, κοιμόταν εκεί και νιαούριζε».
36
Η γάτα και ο ιδιοκτήτης της πρέπει να είχαν μια υπέροχη σχέση. Ο Keli τη φροντίζει καθώς εκείνη συνεχίζει να θρηνεί και είναι εντυπωσιασμένος από την αφοσίωση του ζώου στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της.

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» - Πώς αντιμετωπίζεται

Ο καλοκαιρινός ήλιος αρχίζει να εξασθενεί, η έναρξη των σχολείων πλησιάζει, οι νύχτες είναι ελαφρά πιο δροσερές. 
Ολα αυτά σημαίνουν... Αύγουστος. 
Και ενώ ο Αύγουστος σαν μήνας προσφέρει πολλές χαρές, καθώς είναι συνήθως ο μήνας των διακοπών, της χαλάρωσης, των περισσότερων εξόδων, των βουτιών και των συναντήσεων με φίλους, πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται ότι κάτι τους εμποδίζει να χαρούν:  
Η μελαγχολία του Αυγούστου
«Η μελαγχολία του Αυγούστου είναι κάτι σαν τη μελαγχολία του απογεύματος της Κυριακής, η οποία, όμως, εν προκειμένω, κρατά για ένα μήνα» λέει ο διευθυντής ψυχιατρικής του Ιατρικού Κέντρου του Γουέστσεστερ Στίβεν Φερνάντο μιλώντας στο New York Magazine. Μάλιστα, υπάρχει και ιατρική εξήγηση. Αυτό που αποκαλείται μελαγχολία του Αυγούστου δεν είναι παρά μια εποχική συναισθηματική διαταραχή. 
«Για να διαγνωστεί μια διαταραχή της διάθεσης πρέπει το άτομο να έχει τουλάχιστον επί δυο εβδομάδες αρκετά επίμονα συμπτώματα που δεν δείχνουν να βελτιώνονται», δηλώνει ο Φερνάντο. Αν κάποιος πάντως έχει αυτά τα συμπτώματα για μικρότερο διάστημα τότε μάλλον έχει μια υποκλινική εκδοχή της διαταραχής. «Κάτι που είναι υποκλινικό έχει μικρότερη διάρκεια, είναι λιγότερο σοβαρό και έχει διακυμάνσεις», λέει ο Φερνάντον. «Αν συμβεί κάτι καλό, αισθάνεσαι καλύτερα και αν συμβεί κάτι που δεν είναι και τόσο καλό, αισθάνεσαι χειρότερα. Υπάρχει δηλαδή διακύμανση της διάθεσης ανάλογα με την περίσταση. Σε μια διαταραχή, όμως, δεν υπάρχουν διακυμάνσεις». 
Και ενώ συνήθως οι ασθενείς που πάσχουν από εποχική κατάθλιψη βλέπουν τα συμπτώματά τους να... φουντώνουν περισσότερο το χειμώνα λόγω του ότι η ηλιοφάνεια είναι μικρότερη και ο Αύγουστος μπορεί να προκαλέσει μελαγχολία. Οι λόγοι όπως προαναφέρθηκαν μπορεί να είναι το άγχος της αρχής του σχολείου, η επιστροφή στη δουλειά και του τέλους των διακοπών. 
Το κλειδί για την εξάλειψη αυτών των αρνητικών συναισθημάτων είναι η πλήρης χαλάρωση, η αποκοπή από οτιδήποτε μπορεί να προκαλεί άγχος και ταραχή, δηλώνει η Ρέιτσελ Ανουντσιάτο, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Φόρντχαμ. «Τον Αύγουστο είναι η καταλληλότερη στιγμή για κάποιον να κάνει ένα διάλειμμα από όλα και από όλους», δηλώνει. Ο Τζόσουα Κλαπόφ, κλινικός ψυχολόγος και αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, πάλι, προτείνει για την αντιμετώπιση της μελαγχολίας του Αυγούστου να συμμετέχει κανείς σε δραστηριότητες που αγαπά, με άτομα που λατρεύει. «Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να απομονωθείτε» λέει προσθέτοντας ότι ο Αύγουστος είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεπεράσει κανείς τις συναισθηματικές του διαταραχές περνώντας χρόνο με τους φίλους του, βλέποντας μαζί τους μια ταινία, ή απλά με το να κάτσει μαζί τους και να πιει έναν καφέ και να χαλαρώσει κουβεντιάζοντας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος κατά τον καθηγητή για να αντιμετωπίσει κανείς τη μελαγχολία για το τέλος του καλοκαιριού.

Κάτι ξέρουν οι σοφοί Ινδιάνοι...Δείτε γιατί οι Ναβάχο λένε ότι ΔΕΝ θα παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου!...

Την ώρα που έχει πιάσει φρενίτιδα τους Αμερικάνους με την επερχόμενη ολική έκλειψη στις 21 Αυγούστου που θα είναι πλήρως ορατή σε αρκετές πολιτείες, κι εξοπλίζονται για να την παρακολουθήσουν ακολουθώντας τις οδηγίες ασφάλειας της NASA, οι Ναβάχο δηλώνουν ότι δεν θα την κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό όσο διαρκεί.
Οι Αμερικάνοι Ιθαγενείς Ναβάχο είναι η δεύτερη σε μέγεθος φυλή Ινδιάνων στην Αμερική μετά τους Τσιρόκι.
​Παρόλο που η έκλειψη θα είναι σε πλήρη θέα πάνω από το έθνος Ναβάχο στην Αριζόνα, τα παραδοσιακά μέλη της φυλής δεν θα κοιτάξουν ψηλά ενόσω συμβαίνει.
Η λέξη για την έκλειψη στη γλώσσα των Ναβάχο είναι "τρώγοντας τον ήλιο". Στην παράδοση των Ναβάχο πιστεύεται ότι ο ήλιος πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης και ότι είναι ένα οικείο γεγονός μεταξύ της Γης, του Ήλιου και της Σελήνης.
​Οι άνθρωποι, λένε, πρέπει να παραμείνουν στο εσωτερικό και να παραμείνουν αδιάφοροι κατά τη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου.
Δεν υπάρχει φαγητό, πόσιμο, ύπνος, ύφανση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
 Για τους Angelenos που θέλουν να το δουν, το Παρατηρητήριο Griffith στο Λος Άντζελες και το Caltech στην Pasadena θα φιλοξενήσουν προβολές της ηλιακής έκλειψης το απόγευμα της Κυριακής, όπως αναφέρει το thesecretrealtruth.
«Το φεγγάρι και ο ήλιος είναι ιερά με τον τρόπο που δημιουργήθηκαν και δεν πρέπει να βλέπεις το φεγγάρι ή να το κοιτάζεις το για μεγάλο χρονικό διάστημα, «επηρεάζει το μυαλό σου και το σώμα σου.
 Ειδικά για μια γυναίκα που κουβαλάει μωρό. Διότι όταν υπάρχει μια έκλειψη, είτε σεληνιακή είτε ηλιακή, αυτή είναι μια ιερή περίοδος όπου ο ήλιος, το φεγγάρι και η γη είναι κάπως σαν να βρίσκονται σε οικειότητα όταν ευθυγραμμίζονται. Είναι τόσο ιερό πράγμα αυτό που συμβαίνει στον ουρανό, που δεν πρέπει να κοιτάμε".
Σύμφωνα με το whitewolfpack.com, εάν μια έγκυος κοιτάζει μια έκλειψη οποιουδήποτε είδους, είτε είναι ηλιακή, είτε σεληνιακή, μπορεί να «επηρεάσει το μυαλό της ή και στο μέλλον να επηρεάσει την υγεία του μωρού», είπε ο Begay και πρέπει μετά να γίνει ειδική τελετή, για να τους απαλλάξει από την επιρροή.
Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, "κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί - πρέπει να δείξουν ευλάβεια και δεν τρώνε, δεν πίνουν νερό, πηγαίνουν απλώς στο σπίτι μέχρι να περάσει", δήλωσε ο Begay. "Και τότε δείχνουν σεβασμό για το φεγγάρι και τον ήλιο."
Μπορεί στο μυαλό του μέσου δυτικού "μορφωμένου" ανθρώπου όλα αυτά να μοιάζουν ξεπερασμένα και δεισιδαιμονίες, αλλά μελέτες δείχνουν ότι όντως η ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια των εκλείψεων έχει άμεση επίδραση στη φύση και κατ' επέκταση και στον άνθρωπο ο οποίος είναι μέρος της, ειδικά στο θέμα των ορμονών. Κάτι ξέρουν οι σοφοί Ινδιάνοι...

Τρελάθηκα. Με έχουν ταράξει στους ελέγχους, λέει ο επιχειρηματίας που απείλησε εφοριακούς

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς που πήγαν να τον ελέγξουν
 - Αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως στοχοποιήθηκε από τις υπηρεσίες.

Ελεύθερος αφέθηκε από τη δικαιοσύνη ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε με σπαθί εφοριακούς και να πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση που διατηρεί στην Αγριά Βόλου.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης το οποίοι έγινε δεκτό αρχικά από τον εισαγγελέα και κατόπιν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναβλήθηκε η δίκη για την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 11 π.μ. προκειμένου έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία και να προσκομιστεί η έκθεση της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε (εκπυρσοκρότησε) κάποιο από τα όπλα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας. Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.

«Τρελάθηκα όταν το έμαθα – Με έχουν ταράξει στους ελέγχους»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του καθώς από τις 26 Μαρτίου έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπανταύγουστου κλιμάκιο ελέγχου της Εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά του.

Σε ότι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο στο κατάστημά του, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα. Όπως είπε, πέρα από τα όπλα για τα οποία είχε άδεια, τα υπόλοιπα ήταν κειμήλια του παππού του.

Σε ότι αφορά το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε σε πλυντήριο στο σπίτι του, όπως είπε είναι οι οικονομίες μιας ζωής ολόκληρης της οικογένειας ενώ ένα μέρος περίπου 140.000 ευρώ ήταν του πατέρα του.

Τα χρήματα αυτά τα είχε αποσύρει από τις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Βασίλη Τζιώρα, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία.
magnesianews

Στην πολυτελή βίλα του Λαζόπουλου ο Τσίπρας τις ημέρες που καιγόταν η Αττική; -Το ρεπορτάζ του Παπαχρήστου που θα προκαλέσει σάλο!

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωρά σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη «Στίγμα», στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Σύμφωνα με το ρεπορταζ του γνωστού δημοσιογράφου, τις ημέρες που καιγόταν η Αττική και όλοι αναζητούσαν τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην πολυτελή βίλα του Λάκη Λαζόπουλου στην Πάρο. Δείτε τι έγραψε ο κ. Παπαχρήστος: «Σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού κειμένη παρά την περιοχή Αμπελάς υπουργός της Κυβέρνησης (του οποίου το όνομα αισθάνομαι μία αποστροφή και να αναφέρω…) παρήγγειλε μια συναγρίδα, βάρους και μεγέθους… αρνιού, με την εντολή να σταλεί στο «σπίτι του Λαζόπουλου, έχει τραπέζι στον Τσίπρα». Ο Λαζόπουλος ήταν στην Πάρο, αυτό βεβαιωμένο -τον είδα ένα βράδυ, αργά, να κόβει βόλτες με την παρέα του στην Νάουσα, αλλά δεν μιλήσαμε (την προηγούμενη φορά που είχαμε τρακαριστεί και χαιρετηθεί ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Σεν Ζερμέν, στο Παρίσι και μετά έκανε παράπονα σε κάτι δικούς μου που το ανέφερα κάπου). Ο Λαζόπουλος, που έχει ένα υπέροχο σπίτι στον Άγιο Ανδρέα απέναντι από τις περίφημες Κολυμπήθρες της Πάρου, δυνητικά θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει τον Τσίπρα στις κρίσιμες εκείνες ημέρες των πυρκαγιών που ο (για silver alert) Πρωθυπουργός ήταν άφαντος».
  thecaller.gr

Αυτοπυρπολήθηκε - Λούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά ...

Η σύζυγος του 54χρονου κατέβαλε προσπάθειες να σβήσει τη φωτιά και υπέστη και η ίδια περιορισμένης έκτασης τραύματα.
Ένας άνδρας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Τζιτζιφέ Αποκορώνου Χανίων .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο  54χρονος Αλβανικής Υπηκοότητας  αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας . Περιλούστηκε με βενζίνη από ένα μπιτόνι και έβαλε φωτιά.
Φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος του και η κατασταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.
Η σύζυγος του 54χρονου κατέβαλε προσπάθειες να σβήσει τη φωτιά και υπέστη και η ίδια περιορισμένης έκτασης τραύματα.
Στο σημείο του περιστατικού έσπευσε ασθενοφόρο από το ΚΥ Βάμου το οποίο και μετέφερε τον άδρα και τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο Χανίων .
Το προσωπικό της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  έφτασε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς που προκάλεσε και πολλές υλικές ζημιές στο σπίτι .


neatv.gr

Αποκαλυπτήρια μνημείου και εγκαίνια Μουσείου για τον Δημοκρατικό Στρατό από τον Δ.Κουτσούμπα

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και τα εγκαίνια του Μουσείου για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στο χωριό Θεοτόκος του δήμου Κόνιτσας πραγματοποίησε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Σήμερα κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τη δημιουργία μνημείων σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσουμε τους αγώνες και τους αγωνιστές του ΔΣΕ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δημήτρης Γόντικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Προανήγγειλε ότι το 2018, έτος που θα γιορταστούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση και δράση του ΚΚΕ, θα γίνουν πολλαπλάσιες εκδηλώσεις και θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η δράση του ΔΣΕ στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Το Μουσείο και το Μνημείο στεγάζεται στο σπίτι και τον αύλειο χώρο του Κώστα Ζούνη, αντάρτη του ΕΛΑΣ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ. Παραχωρήθηκε από την οικογένειά του στο ΚΚΕ και κατασκευάστηκε με εθελοντική προσφορά φίλων και μελών του κόμματος από τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την περιοχή της Αττικής. Στο Μουσείο υπάρχει έκθεση φωτογραφίας όπου παρουσιάζεται υλικό και φωτογραφικά ντοκουμέντα ανά χρονολογική περίοδο από το αρχείο του ΚΚΕ, με εικόνες από την περίοδο του εμφυλίου στην περιοχή του Γράμμου, του Σμόλικα, του Άνω Βοΐου Κοζάνης και του Βιτσίου Φλώρινας. Επίσης φιλοξενείται αρχειακό υλικό στο οποίο αποτυπώνονται οι συνθήκες της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής που στήριξαν με τη δουλειά τους στα μετόπισθεν, τους μαχητές του ΔΣΕ.
Στον περίβολο του Μουσείου και σε ειδικές πλάκες αναγράφονται 438 ονόματα νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα γύρω χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της στάθηκε μπροστά στη στήλη με τους νεκρούς από το χωριό Λυκόραχη. Την ρωτήσαμε εάν αναγνωρίζει κάποιον συγγενή της. «Είναι ο μπαμπάς μου Νίκος Σδούνης που σκοτώθηκε στις μάχες ανακατάληψης του Γράμμου, δεν τον γνώρισα ποτέ, ήμουν μόνο 1,5 χρόνων και δεν έχω ούτε μια φωτογραφία του να τον θυμάμαι» μας λέει γεμάτη συγκίνηση. Σε λίγα μόλις λεπτά, η Ευφροσύνη Καρανίκα, μας ξετυλίγει ιστορίες που καθόρισαν τη ζωή της. «Στις αρχές του 1948 μέσα στον χειμώνα, με τα αλλά πέντε αδέλφια μου και τη μάνα μας για να γλυτώσουμε από τον πόλεμο που μαινόταν στα χωριά μας διασχίσαμε τα βουνά κα περάσαμε στην Αλβανία. Εκεί μεγάλωσα σε στρατόπεδο μαζί με άλλους Έλληνες». Η Ευφροσύνη επέστρεψε στην Ελλάδα με την μητέρα της και ορισμένα από τα αδέλφια της το 1963 σε ηλικία 16 ετών.

Προκήρυξη 1ου Αγώνα Δρόμου Φιλιατρών "FILIATRA RUN"

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών με την υποστήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμεναρίου Φιλιατρών, προκηρύσσουν και διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου Φιλιατρών με την ονομασία "Filiatra Run", ο οποίος θα περιλαμβάνει Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ και Παιδικό Αγώνα 1000 μ (έως 12 ετών).
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017
2. Τόπος Διεξαγωγής: Φιλιατρά, Ν. Μεσσηνίας
3. Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
4. Ώρα Εκκίνησης & Χαρακτηριστικά Διαδρομών:
18:00 | Παιδικός Αγώνας 1000 μ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα έως γήπεδο ποδοσφαίρου (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
18:30 | Αγώνας Δρόμου 10 χλμ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα – Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου – Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου-Στομίου – Παραλία Στόμιο (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
Η διαδρομή αυτή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερό της τμήμα διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών. Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 67 μ, με εντονότερη κλίση από το 1ο έως το 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 8ο έως 9ο χλμ (ανηφορική κλίση).
18:40 | Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα – Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 55 μ, με εντονότερη κλίση από το 1ο έως το 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 2ο έως 3ο χλμ (ανηφορική κλίση). 
5. Δικαίωμα Συμμετοχής:
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ: Παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες
Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Παιδιά έως 12 ετών
6. Διακρίσεις – Έπαθλα:
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο και κύπελλο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Επίσης θα βραβευτούν (μετάλλιο) και οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών:
18 - 34
35 - 49
50+
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο) οι τρεις (3) πρώτοι νικητές και οι τρεις (3) πρώτες νικήτριες.
Όλοι οι τερματίσαντες στους ανωτέρω αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
7. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:
  • Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα: aofiliatron.blogspot.gr
  • Τηλεφωνικά: 6977459655 ή 6941496313
Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα γίνουν δεκτές την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από τις 15:00 μέχρι τις 17:00, με την επιτόπου υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.
8. Γραμματεία – Παραλαβή Συμμετοχής:
Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το αναμνηστικό μπλουζάκι, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 €, από τη γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από τις 15:00 μέχρι τις 17:30. Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα των 1000 μ είναι Δωρεάν.
9. Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων:
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδώσουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Μετά τον τερματισμό, θα παραλάβουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.
10. Σταθμοί Υποστήριξης:
Θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό καταμήκος της διαδρομής των 10 χλμ και ένας (1) σταθμός υποστήριξης στη διαδρομή των 4 χλμ.
11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις:
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής των 10 χλμ θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.
12. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων:
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ είναι οι δύο ώρες (λήξη 20:30), ενώ για τον Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ τα 80 λεπτά (λήξη 20:00).
13. Ιατρική Κάλυψη:
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς (εθελοντές, γιατροί). Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
14. Εθελοντισμός:
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την οργάνωσή τους, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο a.o.filiatron@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των διοργανωτών. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, καθώς και υλικό (γιλέκο – σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδωθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου (19:00-21:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.
15. Παροχές Διοργάνωσης:
Μετά το πέρας των ανωτέρω αγώνων, θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα και θα λάβει χώρα πάρτυ με dj.
15. Πληροφορίες:
Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα θα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: aofiliatron.blogspot.gr και στη σελίδα του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών στο Facebook (aofiliatron).
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Εβδομάδα Αλληλεγγύης στο Δήμο Οιχαλίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας έχει δημιουργήσει την «Τράπεζα Αλληλεγγύης» του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών και επαπειλούμενων κοινωνικών ομάδων, οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων του δήμου μας.
            Η «Τράπεζας Αλληλεγγύης» δέχεται επί το πλείστον τρόφιμα μακράς διαρκείας και ενδύματα και θα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και χορηγιών σε είδος των συμπολιτών μας. Απευθύνεται για αρχή κυρίως σε άτομα – ομάδες με πρόβλημα επιβίωσης, ανάλογα και με τις ποσότητες των τροφίμων ή ενδυμάτων που υπάρχουν προς διάθεση.
            Στα πλαίσια της διαρκούς τροφοδότησης της τράπεζας αλληλεγγύης προσπαθούμε να καθιερώσουμε την Εβδομάδα Αλληλεγγύης όπου σύλλογοι και φορείς, Δήμος και Κοινωφελής Επιχείρηση θα προσπαθήσουν να συλλέξουν τρόφιμα κλπ για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
            Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης προτείνεται να πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 21-8-2017 έως και 27-8-2017. Αυτή την εβδομάδα θα ενεργοποιηθούμε όλοι (σύλλογοι φορείς Δήμου Οιχαλίας και ο Δήμος) ώστε να συλλέξουμε τα είδη ανάγκης αυτά.
            Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής προτείνεται να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις ώστε να συλλεχθούν τρόφιμα κλπ.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής
·        Ο Σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά με τη θεατρική του ομάδα θα παρουσιάσει δωρεάν το έργο «Οι μπελάδες του Δημάρχου» στις 25-8-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «ΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» με σκοπό τη προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων από το κοινό αντί αντιτίμου εισιτηρίου.
·        Την Κυριακή 27-8-2017 στη πλατεία του Δωρίου με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Οιχαλίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – τελετής λήξης της Εβδομάδας Αλληλεγγύης και απολογισμός αυτής. 
·        Σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης: Δημοτικά Κτήρια Διαβολιτσίου, Δωρίου, Μελιγαλά και Μερόπης (πρώην Δημαρχεία).
Τηλ. Επικοινωνίας : 2724360331

Συμμετοχή στη πρωτοβουλία αυτή :

Δήμος Οιχαλίας & Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας
Σύλλογοι Γυναικών Δημοτικών Ενοτήτων Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά και Οιχαλίας
Χορευτικός Σύλλογος Μελιγαλά
Σ.Ε.Ο. Μελιγαλά
Σύλλογος Εν Αθήναις Μελιγαλαίων
Και ο κάθε Σύλλογος – Φορέας του Δήμου Οιχαλίας που επιθυμεί να προσφέρει στο φιλανθρωπικό σκοπό της «Τράπεζας Αλληλεγγύης» του Δήμου Οιχαλίας

Αυτές οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και στο μέλλον με στόχο την συνεχής τροφοδοσία της Τράπεζας Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όποιος θέλει να προσφέρει τρόφιμα θα μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2724360331 καθημερινές και ώρες λειτουργίας του Δήμου.

Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλυτοι στην αμμουδιά

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, παραλία, αμμουδιά… υπάρχει καλύτερο σκηνικό;

Υπάρχει και μάλιστα είναι και ωφέλιμο… να περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο και μάλιστα για 5+1 λόγους, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναφέρει το stogiatro.gr!

Η καλύτερη γυμναστική

Πιστέψτε μας δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική. Κι αυτό διότι με το να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο, γυμνάζεται όλο το σώμα μας και ιδιαιτέρως οι γάμπες, τα πέλματα και οι γλουτοί. Πέρα από καλή γυμναστική, είναι και ένας τρόπος για να κάψετε διπλάσιες θερμίδες.

Υγιή πόδια χωρίς παραμορφώσεις

Το περπάτημα με γυμνά πόδια βοηθά στη διαμόρφωση της καμάρας, εξασφαλίζοντας υγιή πόδια με λιγότερες παραμορφώσεις.

Μειώνονται οι φλεγμονές

Το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού, που σημαίνει ότι μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια στο σώμα μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Σε μπερδέψαμε; Λοιπόν, κράτα ότι απλά μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις κάποια φλεγμονή.

Βοηθά στις καρδιαγγειακές νόσους

Τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους, είναι καλό να περπατούν ξυπόλητα στην άμμο, αφού έτσι αραιώνει το αίμα και το κάνει λιγότερο κολλώδες.

Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Η άμμος, μεταξύ άλλων, απορροφά τους κραδασμούς. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, ενώ μειώνει τους μυϊκούς πόνους.

Αίσθηση ευεξίας

Τέλος, η άμεση επαφή με την άμμο τονώνει τα κάτω άκρα και δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας.

Μανούλα σε λίγο καιρό η Μαλού

Μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της διανύει η ταλαντούχα και όμορφη Μαλού. 


Η όμορφη τραγουδίστρια σε λίγο καιρό θα έχει στην αγκαλιά της το μωράκι της.
Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε με τον σύντροφό της, Χουάν Ροντρίγκεζ, να απολαμβάνει τη θάλασσα στη Μύκονο.
Η τραγουδίστρια όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες φόρεσε ένα μπικίνι, ενώ εμφανής ήταν η κοιλίτσα της αφού είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
 star.gr

Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη, ποιος είναι ο σύντροφος της

Τον έρωτα στα μάτια του Θοδωρή Μαροσούλη βρήκε η Ελεονώρα Μελέτη καθώς ύστερα από έξι χρόνια απόλυτης σιωπής για τα προσωπικά της, έκανε την έκπληξη και δημοσιοποίησε τη σχέση τους και μάλιστα σχετικά νωρίς, όταν οι δυο τους ήταν μόλις λίγους μήνες μαζί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα περιοδικού, οι δυο τους είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, δηλαδή να παντρευτούν.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρόταση γάμου έγινε και ήταν μια βραδιά που είχε όλα όσα φαντάζεται κανείς για ένα ερωτευμένο ζευγάρι: Ένα ρομαντικό δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου ο νεαρός επιχειρηματίας εξομολογήθηκε για μια ακόμη φορά τον έρωτά του στην αγαπημένη του και της ζήτησε να ζήσουν μαζί και να παντρευτούν. Ήταν μια πρόταση που η παρουσιάστρια δεν περίμενε τη συγκεκριμένη στιγμή. Παρόλα αυτά δεν το σκέφτηκε λεπτό πριν πει το μεγάλο ναι.
Λεπτομέρειες για το πότε και που θα γίνει ο γάμος δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά όπως λένε όσοι την γνωρίζουν είναι απλώς θέμα χρόνου.

ΦΩΤΟ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΜΠΛΕΜΕΝΙΑΝΟΥΣ

ΣΕ εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον οικισμό των Άνω Μπλεμενιάνων, καθώς στην περιοχή βρίσκονται κατοικίες. Καπνοί της φωτιάς είναι ορατοί και από μεγάλο μέρος της Κυπαρισσίας. Είναι η 2η φορά που εκδηλώνεται φωτιά στο ίδιο σημείο σύμφωνα με το kyparisisanews.com και το freegr radio 

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε χαράδρα σε δύσβατη περιοχή καίγοντας δασική
έκταση ενώ αποτελεί προς το παρόν ευτύχημα ότι στην συγκεκριμένη τοποθεσία δεν φυσούν άνεμοι ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα από Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Καλαμάτα, Πύλο μαζί με  πυροσβέστες, καθώς μέχρι αργά το μεσημέρι πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αέρος  από 3 PZL τα οποία ανεφοδιάζονται άμεσα. 


ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Εκπτωτική Βραδιά Αυγούστου που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, κρατώντας μέχρι τις πρώτες πριωινές ώρες στο κέντρο, την αγορά και δρόμους της πόλης... Η Εκπτωτική βραδιά ξεκίνησε από τις 6.30 το απόγευμα με τα καταστήματα σε εποχικά είδη να κάνουν σημαντικές εκπτώσεις και μάλιστα
πραγματικές μέχρι 40%, ενώ υπήρχαν πολλές προσφορές σε πολλά είδη, με την συμμετοχή να κρίνεται ικανοποιητική.
Παρά το γεγονός ότι σταδιακά οι επισκέπτες αποχωρούν να σημειωθεί ότι καταναλωτές εκτός από μια βόλτα, μπήκαν στα καταστήματα προσελκύοντας το ενδιαφέρον οι τιμές που είχαν αναρτηθεί σε επώνυμα και ελληνικά είδη... 


ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Παράλληλα τα μπάρ με τα καφέ της πόλης έδειξαν την εξωστρέφεια που διακρίνει τους φιλόξενους εμπόρους της ιστορικής πόλης, καθώς στο μπάρ του Γιάννη Γαλάνη και Α. Κίζιλη που βρίσκεται στην αγορά πραγματοποιήθηκε βραδιά με Λάτιν χορούς αλλά και πολύ μουσική, μαζί με τραπεζάκια έξω, ενώ απέναντι ο Πάνος Τατούλης με την κρεπερί του έδωσε άλλο άρωμα στο κέντρο της αγοράς. Κίνηση υπήρξε σε πολλά καταστήματα μέχρι την παραλιακή οδό. Επίσης η καφετέρια στον πεζόδρομο της Γιαννάκη Γκρίτζαλη είχε ζωντανή μουσική με ένα εξαιρετικό συγκρότημα με ξένα τραγούδια που ήταν όαση στις μέρες που διανύουμε.

 Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Αβδάλας, με τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Μπούκαλη, τον Γραμματέα κ. Τερζή, τον νέο επιχειρηματία Άρη Παναγιωτόπουλο, και την Ελένη Κουρέτα από το Δ.Σ. του συλλόγου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μαζί με τις ευχές τους για το καταναλωτικό κοινό..

ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΠΕΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου