14.10.17

ΣΟΚΑΡΕΙ η οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο !Η 17χρονη προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της

Έφερε αμυντικά τραύματα πολλά αμυντικά τραύματα από μαχαιριές - Στο λαιμό το θανατηφόρο χτύπημα στην 17χρονη 

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στο Μαρκόπουλο, όπου μία 51χρονη μητέρα μαχαίρωσε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κοπέλα προσπάθησε αρχικά να αποτρέψει τη μητέρα της, που ήταν συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές.
Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, στο σώμα της 17χρονης υπήρχαν πολλά αμυντικά τραύματα από μαχαιριές, ενώ το θανατηφόρο χτύπημα ήταν στον λαιμό της άτυχης κοπέλας.  
Το χρονικό της τραγωδίας 
Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι, στο Μαρκόπουλο, όταν η μητέρα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού κλείδωσε τον σύζυγό της στο υπόγειο του σπιτιού τους, μαχαίρωσε την κόρη της και μετά αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο σύζυγος στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, σε μονοκατοικία επί της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας, σε κάποια στιγμή κατέβηκε στο υπόγειο για να κάνει κάτι δουλειές και τότε κλείδωσε την πόρτα η γυναίκα του.

Στη συνέχεια άκουσε τις δύο γυναίκες να φωνάζουν και όταν έπειτα από ώρα κατάφερε να βγει από το υπόγειο τις είδε θανάσιμα τραυματισμένες.

Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς ο 53χρονος πατέρας, η σύζυγός του είχε ψυχολογικά προβλήματα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο γιατρός που την παρακολουθούσε, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν και τα φάρμακα τα οποία έπαιρνε η 51χρονη.

Η άτυχη 17χρονη μαθήτρια 


Το μήνυμά της ένα 24ωρο πριν πέσει νεκρή από τα χέρια της μητέρας της Την εν λόγω φωτογραφία η 17χρονη είχε ανεβάσει στο Instagram 40 λεπτά πριν το τραγικό συμβάν
«Ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί», λένε οι συμμαθητές της 17χρονης
Έναν γλυκό λόγο για την άτυχη 17χρονη είχαν να πουν οι συμμαθητές της. Όπως δήλωσαν στο protothema.gr, ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί και μέσα σε όλα».

«Ήμασταν συμμαθητές. Ήταν ένα πολύ ησυχο παιδί, μέσα σε όλα (...) Την είχαμε δει πολλές φορές με τη μητέρα της», δήλωσε συμμαθητής της 17χρονης. 

Μία από τις συμμαθήτριές της ανέφερε ότι ανέβασε στην ιστορία της στο Instagram πριν από μία ημέρα ένα περίεργο μήνυμα για «κάτι που έχασε» και ότι «κάτι θα γίνει». 

Όπως ανέφεραν οι συμμαθητές της, δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχαν προβλήματα στο σπίτι, καθώς έδειχναν μία  χαρούμενη οικογένεια.




Ισχυρίζεται ότι ήρθε από το μέλλον να προειδοποιήσει για εξωγήινη απειλή

Οι Αρχές του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ συνέλαβαν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έναν άνδρα, «τύφλα» στο μεθύσι, ο οποίος επέμενε πως ήταν επισκέπτης από το μέλλον σε ειδική αποστολή.

Κατά τη σύλληψη ο Bryant Johnson πως έρχεται από το όχι και τόσο μακρινό 2048 με σκοπό να προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης Κάσπερ για επικείμενη εξωγήινη εισβολή το 2018. 
 
Ζήτησε μάλιστα να μιλήσει και με τον πρόεδρο της πόλης καθώς η πόλη έπρεπε να εκκενωθεί, ειδάλλως θα χαθούν χιλιάδες ζωές, όπως μεταδίδει το Foxnews.

Παράλληλα, ο άνδρας ανέφερε πως κατάφερε να ταξιδέψει στο χρόνο αφότου οι εξωγήινοι γέμισαν το σώμα του με αλκοόλ και τον τοποθέτησαν σε μια τεράστια ειδική ράμπα. Όπως είπε μάλιστα κανονικά θα έπρεπε να διακτινιστεί στο 2018 αλλά έγινε κάποιο λάθος και βρέθηκε πίσω στο χρόνο το 2017...

Τα σχόλια δικά σας!

"Οnline dating" - Πόσοι λένε ψέματα όταν φλερτάρουν διαδικτυακά

Τους κινδύνους του online dating μελετά σε έρευνά της η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab, η οποία σημειώνει πως συχνά, εκείνοι που αναζητούν σύντροφο μέσω του Διαδικτύου, έρχονται αντιμέτωποι με ψεύτικες πληροφορίες και φωτογραφίες, κακόβουλα links, απάτες ή ανθρώπους που λένε ψέματα για το τι πραγματικά αναζητούν από μια σχέση.
Βάσει της έρευνας της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, λίγα άτομα δηλώνουν ότι ψάχνουν για το έτερον τους ήμισυ σε πλατφόρμες διαδικτυακών γνωριμιών (μόλις το 11% των ερωτηθέντων).
Ακόμη, σχεδόν οι μισοί χρήστες (48%) τέτοιων εφαρμογών παραδέχονται ότι το κάνουν απλά για διασκέδαση και ένας στους δέκα (13%) επιθυμεί απλά να βρει ερωτικό σύντροφο, δίχως δεσμεύσεις.
Ο κόσμος των διαδικτυακών ραντεβού, όπως προειδοποιεί η Kaspersky Lab, είναι επίσης γεμάτος με ψεύτικες πληροφορίες.  
6 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ !
Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες (57%) παραδέχονται ότι λένε ψέματα όταν φλερτάρουν διαδικτυακά, παραποιώντας πληροφορίες για τους εαυτούς τους .
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν ψεύτικα προφίλ για να ερευνήσουν αν οι σύντροφοί τους φλερτάρουν στο Διαδίκτυο.
Βάσει της έρευνας, ένας στους πέντε (19%) δηλώνει ότι αποθαρρύνεται από τη χρήση online dating εφαρμογών λόγω των ψεύτικων φωτογραφιών και ένας στους δέκα λόγω ψεύτικων προσδοκιών για σχέση (12%).
Εξάλλου, ένας στους δέκα χρήστες τέτοιων εφαρμογών κάνει λόγο για απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, να αποστείλουν κακόβουλα links ή κακόβουλα προγράμματα που «μολύνουν» τη συσκευή τους.
«Το online dating είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους στον πολυάσχολο και συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο κόσμο, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί ένας στους τρεις ανθρώπους το χρησιμοποιεί», δήλωσε ο Andrei Mochola, Head of Consumer Business της Kaspersky Lab.
«Αλλά δεν είναι όλα εύκολα και εκείνοι που ψάχνουν για ένα πραγματικό ταίρι στο Διαδίκτυο συναντούν μια μεγάλη ποσότητα ψευδών πληροφοριών, απατεώνες, ή ασαφή κίνητρα στη διαδικασία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Και συνέχισε: «Όπως συμβαίνει με κάθε δημοφιλή διαδικτυακή τάση, δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το online dating για κακόβουλους σκοπούς. Χωρίς να συμβουλεύουμε τους χρήστες να αποφεύγουν συνολικά το online dating, απλώς τους παροτρύνουμε να εξετάσουν την ασφάλειά τους σε κάθε βήμα».
Ο ίδιος συμπήλρωσε ότι για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατευτούν, η Kaspersky Lab προσφέρει μια σειρά από λύσεις ασφάλειας.

Επτά στις δέκα Ελληνίδες κρύβουν ότι πήγαν στον πλαστικό χειρουργό

Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες

Επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών κάτω από άκρα μυστικότητα, χωρίς να παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους - συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.
Και δεν μιλάμε μόνο για τις ηθοποιούς ή τις τραγουδίστριες, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αναβιώνοντας το «πριν» και το «μετά», αλλά και για τις γυναίκες «της διπλανής πόρτας». 
Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.
Πρόσφατα η Jane Fonda, από τις ελάχιστες stars του Χόλιγουντ, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι έχει κάνει επεμβάσεις και άλλες θεραπείες, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου στην τηλεόραση γιατί δεν είναι ευχαριστημένη από ό,τι έχει κάνει κατά καιρούς, αναδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την… κακοδαιμονία που αφήνει πίσω της η επίσκεψη στο ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού.
Η ηθοποιός, που θα κλείσει τα 80 τον Δεκέμβριο, φαίνεται περίπου είκοσι χρόνια νεότερη και την ώρα που η κατάχρηση του μπότοξ κάνει πολλούς καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων να δείχνουν από ελαφρώς αγνώριστοι έως παραμορφωμένοι, εκείνη πόσταρε τα στοιχεία του πλαστικού της με άνεση…
«Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κάποιος έχει παρέμβει στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Το 60-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. 

Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70-80%.
Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Η αλήθεια είναι ότι στις παρέες η συζήτηση γύρω από το ποια λιγότερο ή περισσότερο διάσημη έχει κάνει μπότοξ ή λίφτινγκ ή ακόμη και λιποπλαστική είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Και, μάλιστα, όποια είναι εμφανές ότι έχει κάνει κάτι και δεν το ομολογεί, γίνεται αντικείμενο κοινωνικού σχολιασμού… Όταν, δε, πρόκειται για άνδρες, η κουβέντα «παίρνει φωτιά», μιας και εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι η αρρενωπότητα δεν πρέπει να συμβαδίζει με μεσοθεραπείες, λίφτινγκ, απαλλαγή από το «σωσίβιο» και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Ο κ. Γαϊτάνης είναι σαφής: «Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ή ένας άντρας κάνουν πλαστική χειρουργική, διαφέρουν. Άλλοι κάνουν επειδή το επιβάλλει η δουλειά τους, επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο και αισθάνονται την πίεση από νεότερους συναδέλφους, που εποφθαλμιούν τη δική τους θέση. Άλλοι το κάνουν, γιατί θεωρούν ότι είναι «μόδα».
Επιπλέον οι γυναίκες κάνουν πλαστική για να ικανοποιήσουν και τη φιλαρέσκειά τους.
Η μεγαλύτερη κατηγορία, όμως, είναι οι γυναίκες και οι άντρες εκείνοι, που η εικόνα που βλέπουν στον καθρέφτη δεν συμβαδίζει με το πόσο νέοι αισθάνονται. Κι αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Και είναι απόλυτα σεβαστό».
Κατά καιρούς τα glossy έντυπα «φωτογραφίζουν» όσους φαίνονται νεότεροι, πιο ανανεωμένοι, πιο λαμπεροί, αλλά δεν παραδέχονται δημόσια τι έχουν κάνει. Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα οπίσθια της τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν, που, αν και επιμένει ότι είναι προικισμένη από τη φύση, κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει.
«Από όλους αυτούς που κάνουν πλαστική χειρουργική, υπάρχουν δύο κατηγορίες», διαχωρίζει τα πράγματα ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.
«Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά που έχουν κάνει και οι περισσότεροι που δεν θέλουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, για το πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι δικαίωμα του κάθε άντρα και της κάθε γυναίκας να μην ανακοινώνουν την επέμβαση που έχουν κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να δίνω φυσικά αποτελέσματα. Αλλά παρατηρώ ότι, όσο περνούν τα χρόνια, είναι όλο και λιγότερο ταμπού ότι κάποια έχει επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσει την εικόνα της. Είναι ένα «προσωπικό δεδομένο» που, παρόλο που όλοι μας μπορούμε να εκφέρουμε την άποψή μας για το αν κάποιος έχει κάνει πλαστική χειρουργική, μόνο αυτός ή αυτή έχει το δικαίωμα να το ανακοινώσει. Η ουσία είναι ότι φτιάχνουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, για να βελτιωθεί και η ψυχολογία μας».
Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές κυρίες της τηλεόρασης ή της σκηνής που ευθαρσώς έχουν παραδεχτεί ότι έκαναν πλαστική στη μύτη ή στο στήθος τους. Ακόμη και άνδρες έχουν πει ότι έκαναν λίφτινγκ. Υπάρχουν, όμως, ακόμη περισσότερες και περισσότεροι που τηρούν «σιγή ιχθύος» για το θέμα, ακόμη κι αν είναι εμφανέστατες οι διαφορές στο πρόσωπο ή στο σώμα τους.
Οι μόνες περιπτώσεις που κάποιος παραδέχεται με ευκολία τι έχει κάνει, είναι όταν είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα και θέλει να διεκδικήσει αποζημίωση. Δεν είναι τυχαίο που ριάλιτι με ανάλογες ιστορίες κάνουν θραύση στο εξωτερικό.


stogiatro.gr

Η εκδίκηση της χωρισμένης: Λοιπόν, σου έχω μια έκπληξη στην πίσω αυλή σου

Λοιπόν, επενδυτή, σου έχω μια έκπληξη στην πίσω αυλή σου, ξεκίνα με αυτή την επενδυτική ιδέα αρχικά», έγραψε σε μήνυμα η έξαλλη γυναίκα

Δεν το είχε σκεφτεί καλά μάλλον ένας τραπεζίτης της Wall Street όταν αποφάσισε να χωρίσει από την κοπέλα του, ένα πανέμορφο μοντέλο. Για να τον εκδικηθεί, αποφάσισε να του πετάξει το αυτοκίνητο μέσα στην πισίνα!
Η Κριστίνα Κούτσμα, μοντέλο ρωσικής καταγωγής, εξοργίστηκε με την απόφαση του Γκάι Τζεντίλ να την χωρίσει, κατά τη διάρκεια δείπνου που είχαν οι δυο τους σε εστιατόρειο κοντά στο σπίτι του στις Μπαχάμες.
«Ψεύτη!», του έγραψε σε ένα μήνυμα, λίγο μετά την ανακοίνωσή του. «Μου είπες ότι θα με βοηθήσεις να ξεκινήσω μια δουλειά! Αυτά ήταν τα λόγια σου! Τώρα θέλεις να γίνεις επενδυτής; Λοιπόν, επενδυτή, σου έχω μια έκπληξη στην πίσω αυλή σου, ξεκίνα με αυτή την επενδυτική ιδέα αρχικά», έγραψε η έξαλλη Κούτσμα.
Όταν ο Τζεντίλ γύρισε σπίτι, βρήκε την πανάκριβή του Mercedes S400... βυθισμένη στην πισίνα!
«Στην αρχή φοβήθηκα πως ήταν και εκείνη μέσα και δεν νοιάστηκα για το αμάξι» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Όταν κατάλαβα πως δεν ήταν μέσα αυτή, άρχισα να τσαντίζομαι που φέρθηκε έτσι μετά από όσα είχα κάνει για ΄κεινη... Την παράτησα κι εκείνη διέλυσε το αμάξι μου».
Κατά την δική του εκδοχή, την παράτησε όταν του είπε πως είναι έγκυος. Αφού της δήλωσε πως θα υποστηρίξει το παιδί, εκείνη του τα γύρισε, δηλώνοντας πως δεν είναι έγκυος με μωρό, αλλά με μια «ιδέα» και πως για να την πραγματοποιήσει ήθελε εκ μέρους του ένα δωράκι 50.000 δολαρίων - χρήματα που θα χρησιμοποιούσε για μια καινούρια δουλειά.
Ο τραπεζίτης δηλώνει πως ήδη της είχε κάνει δώρο μια τσάντα Gucci κι ένα καινούριο iPhone, αλλά αυτό ξεπέρασε τα όρια. «Ξέρεις κάτι, βρήκες τον λάθος άντρα», της είπε και της ανακοίνωσε πως φεύγει.

146 στην Μεσσηνία !!! 7.000 παγίδες στους δρόμους όλης της χώρας

Oι απαραίτητες παρεμβάσεις κοστίζουν περίπου μισό δισ. ευρώ
Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν 7.000 σημεία στο εθνικό οδικό δικτυο ύστερα από χαρτογράφηση ειδικών οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων για λόγους ασφαλείας των εποχούμενων.

Από αυτά τα σημεία 5.300 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική χώρα και 1.700 στα νησιά τα περισσότερα να βρίσκονται στην Αττική Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής οι απαραίτητες παρεμβάσεις κοστίζουν περί το μισό δισ. ευρώ, με την Ελλάδα να να είναι η χώρα των θλιβερών ρεκόρ σε τροχαία.
Τα στοιχεία σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτουν από μελέτη για την οδική ασφάλεια
Στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφηκαν 1.033 επικίνδυνα σημεία, στις περιαστικές περιοχές της Αττικής 673, στην Αιτωλοακαρνανία 219, στη Μεσσηνία 146, στον Εβρο 144 επικίνδυνα σημεία, στην Καρδίτσα 131, στην Αργολίδα 130 και στη Δράμα 129.

ΧΑΡΤΗΣ - Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ: Τι αποκαλύπτει Αυστραλός επιστήμονας

Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση για το περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων».
Μία περιοχή που αποτελεί τον εφιάλτη για τους ναυτικούς, τον φόβο και τον τρόμο για τα αεροσκάφη και ένα χαοτικό πεδίο γέννησης ευφάνταστων σεναρίων, τα οποία έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, τυγχάνοντας ιδιαίτερης απήχησης στο ευρύ κοινό.
Μετά από 70 χρόνια, ένας επιστήμονας ανέλαβε να αποκαλύψει το μυστικό του «Τριγώνου των Βερμούδων», σε μία προσπάθεια να βάλει ένα οριστικό τέλος στην παραφιλολογία και τη γέννηση μύθων.
«Δεν πρόκειται για εξωγήινους»
«Όχι, δεν πρόκειται για εξωγήινους ή για την ενέργεια που άφησε πίσω της η καταβύθιση της μυθικής Ατλαντίδας.
»Γιατί συμβαίνουν οι συντριβές και οι εξαφανίσεις αεροπλάνων και πλοίων;
»Όλα έχουν μία λογική εξήγηση. Μπορούμε να επικαλεστούμε ανθρώπινο λάθος, μπορούμε να μιλήσουμε για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά σίγουρα, θα πρέπει να αποκλείσουμε όλα τα παραπάνω ευφάνταστα σενάρια», δήλωσε ο Καρλ Κρουσελίντσκι.
Ο Αυστραλός επιστήμονας ανέλυσε για πολλά χρόνια τα φαινόμενα στο τρίγωνο μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο, ανακαλύπτοντας το εξής «μεγάλο μυστικό»:
«Είναι ένα σημείο απ’ όπου η κίνηση των πλοίων είναι πολύ συχνή, ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη στον κόσμο.
»Είναι ο ανοιχτός ωκεανός, μίας τεράστια υδάτινη έκταση, σε μία περιοχή που συγκεντρώνει ακραία καιρικά φαινόμενα και καταιγίδες που όντως μπορούν να «τρελάνουν» τις πυξίδες και να προκαλέσουν βλάβη στα όργανα με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό τους.
»Αν κάποιος κάνει τη σύγκριση του αριθμού των ναυαγίων, με τη συχνότητα διέλευσης των πλοίων, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για πολύ συνηθισμένα στατιστικά».
trigono vermoudon«Ο αριθμός των ναυαγίων και των απωλειών στις Βερμούδες, είναι ο ίδιος με τον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει ο Καρλ Κρουσελίντσκι, ο οποίος κατέχει μία έδρα στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

 



tribune.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Πορεία ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων

Ανθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων συμμετείχαν Walk For Freedom τη σιωπηλή και ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από την ΜΚΟ Α21.
Το Σύνθημα ήταν: «Ελα μαζί μας για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι προς πώληση!». Απώτερος στόχος η αφύπνιση όλων για το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων, ένα φαινόμενο τόσο τραγικό μα και αληθινό που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα.
«Με κάθε βήμα απομακρύνουμε την σκλαβιά» έγραφαν τα μπλουζάκια των συμμετεχόντων που περπάτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.







ΦΩΤΟ - Φωτιά στην Αγία Άννα Νέας Κίου …

Ακόμη μια φωτιά σήμερα γύρω στις 18:30 στην περιοχή του βάλτου της Νέας Κίου.
Συγκεκριμένα κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας είχαμε φωτιά που έκαψε μερικά δένδρα και ξερά χόρτα σε έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων.
Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν άφησαν περιθώρια για επέκταση της.
Στο σημείο κατέφθασαν τρία οχήματα της Π.Υ. με οκτώ άνδρες.
Δείτε τις φωτό από την περιοχή της φωτιάς.


πηγή

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

      Στις 13 Οκτωβρίου 2017 ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA) στις Βρυξέλλες,  όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA, για το έργο του ως πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011.
      Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, τόνισε:  «Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την Πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.  Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.  Για το έργο του το 2010, «προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε το χειρότερο έτος για την Ελλάδα», το περιοδικό Foreign Policy τον ενέταξε μεταξύ των Top 100 Global Thinker. Οι εμπειρίες του στις πρώτες γραμμές της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι σημαντικές για την κατανόηση της Ευρώπης σήμερα και για τον συνεχιζόμενο αγώνα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την οικοδόμηση πιο ανθρώπινων οικονομιών.  Σήμερα, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μια παγκόσμια οργάνωση προοδευτικών πολιτικών κομμάτων, ο Παπανδρέου συνεχίζει να εργάζεται για τη συνέργεια των δημοκρατικών θεσμών, ώστε να αντιμετωπισθούν οι παγκόσμιες οικονομικές και θεωρητικές προκλήσεις που εμποδίζουν έναν δικαιότερο κόσμο».
       Ο Ρόναλντ Χάιφετς, ιδρυτής του Center for Public Leadership του Harvard Kennedy School, υπογράμμισε για τη θητεία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού, και νωρίτερα ως Υπουργού Εξωτερικών:  «Η αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων και ο χειρισμός τους είναι αυτό που αναδεικνύει τις ηγετικές ικανότητες. Με θάρρος, λογική, πειθαρχία και πάθος για έναν δικαιότερο κόσμο, ως Υπουργός Εξωτερικών το 1999, ο Παπανδρέου πέτυχε μια ιστορική προσέγγιση με την Τουρκία, επιτρέποντας στην Ελλάδα να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της και να ανοίξει την πόρτα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ. Ως πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου οδήγησε όχι μόνο την πατρίδα του να αντικρίσει θαρραλέα τις προκλήσεις που ανέδειξε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά οδήγησε και την Ευρώπη να αναπτύξει νέους θεσμούς και τρόπους αντιμετώπισης».
       Η Cynthia Cherrey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ILA, δήλωσε:  «Ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει τις αξίες της ILA και αποτελεί ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για όλους εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές προς όφελος του κάθε ανθρώπου και της παγκόσμιας κοινότητας».

Βαθιά οδύνη στην κηδεία Ζαφειρόπουλου

Συνταρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο νεκροταφείο του Ελληνικού, καθώς συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνόδευσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στην τελευταία του κατοικία.
Βαθιά οδύνη στην κηδεία Ζαφειρόπουλου. «Καλό δρόμο Μιχάλη» φώναζαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του γνωστού δικηγόρου
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του 52χρονου ποινικολόγου και τα δύο τους παιδιά.

«Αθάνατος», «Καλό δρόμο» φώναζαν οι παρευρισκόμενοι κατά τη νεκρώσιμο ακολουθία, με τους ίδιους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τους λυγμούς και τα δάκρυα τους.
Ράγισαν καρδιές

Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Ελληνικό ήταν γεμάτος από νωρίς. Η σύζυγός του Βίκυ είχε στήριγμα τα παιδιά της, τον Νώντα και την Ίριδα. Συντετριμμένα και τα αδέρφια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του.

Η Μαρινέττα Γούναρη σήκωσε το βάρος να μιλήσει στην κηδεία του αδελφικού της φίλου. Τα λόγια της σπαρακτικά. Η φωνή της «σπασμένη» από την οδύνη. Του υποσχέθηκε πως δεν θα αφήσει κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου», είπε με τη φωνή της να «τρέμει» από τη θλίψη και την οδύνη.

Από τα λόγια της δεν έλειψε ο πολυαγαπημένος γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 23χρονος Νώντας είχε μόλις πάρει το πτυχίο του και ετοιμαζόταν να ορκιστεί δικηγόρος.

«Δεν πρόλαβες να έρθει στο γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες», είπε η Μαρινέττα Γούναρη.

«Σας ζήλεψε ο Χάρος»

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου», συνέχισε.

«Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι». Είχε αρχίζει να «λυγίζει» από τον πόνο.

Περισσότερο όταν μίλησε για την οικογένεια του αδελφικού της φίλου. «Εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».
Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Φωτογραφία Eurokinissi

Κάπου εκεί, κατέρρευσε. Δεν άντεξε άλλο. «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ήταν τα λόγια της.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του 52χρονου ποινικολόγου, Bίκυ Γριμάνη Ζαφειροπούλου και τα παιδιά τους Νώντας και Ίριδα.

Από την κηδεία του γνωστού δικηγόρου δεν θα μπορούσαν να λείπουν στελέχη της ΝΔ, αφού ο πατέρας του εκλιπόντος, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, o Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Ελίζα Βόζενμπεργκ ήταν εκεί, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Καραμανλής, Μητσοτάκης και σύσσωμη η ΝΔ στην κηδεία Ζαφειρόπουλου

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και κυρίως τους ανθρώπους που τον γνώριζαν και μιλούν για έναν άνθρωπο καλοπροαίρετο, χαμηλών τόνων, άξιο νομικό και υπέροχο φίλο.

newsit

Aνείπωτη οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Σκότωσε την 17 χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε με το ίδιο μαχαίρι

Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την τοπική κοινότητα στο Μαρκόπουλο. Μια μητέρα και η κόρη της βρέθηκαν νεκρές στην αυλή του σπιτιού. Η 54χρονη σκότωσε τη 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ανήμπορος να αντιδράσει ο πατέρας καθώς η σύζυγός του τον είχε κλειδώσει νωρίτερα στο υπόγειο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου, 14.10.2017, στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας 13, στο Μαρκόπουλο.

Τα δυο θύματα, βρέθηκαν νεκρά στην αυλή του σπιτιού από τον πατέρα της οικογένειας.
Κλειδωμένος στο υπόγειο

Ο τραγικός πατέρας, στέλεχος μεγάλης τουριστικής εταιρίας, δεν μπορούσε να αντιδράσει στα όσα συνέβησαν. Ήταν στο σπίτι την ώρα του κακού αλλά η σύζυγός του τον είχε κλειδώσει στο υπόγειο.

Η γυναίκα, που αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε βαριά φαρμακευτική αγωγή, ήταν σε κατάσταση αμόκ από το πρωί του Σαββάτου. Είχε τσακωθεί τόσο με τον άντρα της όσο και με την κόρη της.

Όταν σε κάποια στιγμή ο σύζυγός της κατέβηκε στο υπόγειο, εκείνη τον κλείδωσε μέσα. Ο άτυχος άνδρας άκουγε τον τσακωμό μητέρας και κόρης αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει. Κατάφερε να βγει αλλά ήταν πια αργά.

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το χώρο όπου ήταν αποκλεισμένος, χρησιμοποίησε δυο τσεκούρια. Αυτά, βρέθηκαν με ίχνη αίματος μέσα στο υπόγειο. Εκτιμάται πως στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όταν ο άνδρας κατάφερε να βγει από το υπόγειο και μπήκε στο σπίτι, είδε κηλίδες αίματος. Αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλα ξεκίνησαν από το εσωτερικό του σπιτιού και κατέληξαν στην αυλή.
Νεκρές στην αυλή
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 17χρονου κοριτσιού, το θύμα έφερε τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Το μαχαίρι με το οποίο η 54χρονη συνταξιούχος της Ολυμπιακής σκότωσε το παιδί της βρέθηκε δίπλα στο άψυχο κορμί της. Το χρησιμοποίησε για να δώσει τέλος στη ζωή της.

Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε για την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος, εκτίμησε ότι τα τραύματα που φέρουν και οι δυο γυναίκες είναι συμβατά με το μαχαίρι που βρέθηκε στην αυλή.
Το σενάριο που φέρνει ανατροπή

Ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι το άτυχο κορίτσι φέρει αμυντικά τραύματα. Κυρίως, εσωτερικά στις παλάμες της. Πέθανε προσπαθώντας να προστατευτεί. Αλλά και να προστατεύσει την ίδια της τη μητέρα.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι το παιδί να επιχείρησε να σταματήσει τη μητέρα του από το να αυτοκτονήσει. Καθώς η γυναίκα δεν ήταν καλά ψυχολογικά δεν αποκλείεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει και η κόρη της να προσπάθησε να τη σταματήσει.

Πάνω στην πάλη να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια, η μητέρα τραυμάτισε θανάσιμα το 17χρονο κορίτσι. Ίσως, όταν κατάλαβε πως το παιδί της ήταν νεκρό, να αυτοκτόνησε.
Αποκλεισμένη περιοχή στο Μαρκόπουλο

Από την πρώτη στιγμή, ο δρόμος μπροστά από το σπίτι της οικογένειας αποκλείστηκε. Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρέθηκαν στο σημείο. Η πρώτη κατάθεση ήταν αυτή του πατέρα. Είπε άκουσε τις δύο γυναίκες να φωνάζουν και όταν κατάφερε αργότερα να βγει από το υπόγειο τις είδε θανάσιμα τραυματισμένες.

Κατάθεση έδωσε και ο ψυχίατρος που παρακολουθούσε την 54χρονη γυναίκα.

newsit

Φόβος

Η ελληνική κοινωνία υπερηφανευόταν κάποτε ότι ήταν η μοναδική στην Ευρώπη όπου μπορούσε να βγει οποιοσδήποτε στις 12 η ώρα τη νύχτα από το σπίτι του για να πάει στο περίπτερο χωρίς να φοβάται. 
Ασφαλώς, δεν υπάρχει λόγος να νοσταλγεί κανείς εκείνη την εποχή της αθωότητας - το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ούτε και πρέπει. Εχει πολλούς λόγους όμως να ζητά κάτι που πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες κατέκτησαν στην πορεία αλλά το έχασε η ελληνική: το αίσθημα της ασφάλειας.
Ένα τέτοιο αίσθημα είναι αδύνατον να υπάρξει σε μια κοινωνία όπου δικηγόροι δολοφονούνται εν ψυχρώ, απειλές εκτοξεύονται χωρίς συνέπειες και ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα στο όνομα κάποιας ιδεολογίας που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τυφλό μίσος. Αυτό το αίσθημα της ασφάλειας είναι απόν από πλείστους όσους χώρους. 
Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όπου σημειώνονται επεισόδια ακόμη και σε αγώνες της εθνικής ομάδας, στα πανεπιστήμια όπου θύματα προπηλακισμού από τους νταήδες πέφτουν ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, σε δρόμους και πλατείες που έχουν εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως άβατα, αλλά και στους χώρους των δικαστηρίων.
Θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά είναι άσχετα μεταξύ τους. Σε μια κοινωνία όπου δίδεται η αίσθηση πως τίποτε δεν ελέγχεται, το μικροέγκλημα νιώθει το πεδίο ελεύθερο και το οργανωμένο έγκλημα αποθρασύνεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα γενικευμένο αίσθημα φόβου. Που δεν εμποδίζει μόνο κάποιον να πάει στο περίπτερο. Τον εμποδίζει και να δρα γενικότερα ως ελεύθερος πολίτης. 
Γιατί ο φόβος είναι ασύμβατος με τη δημοκρατία.
 
TA NEA

Νέα απάτη με στόχο την κλοπή λογαριασμών στο Facebook

Μέθοδος phishing έχει ως στόχο να πείσει χρήστες της πλατφόρμας να προδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό τους, θεωρώντας ότι βοηθούν κάποιο φίλο.

Αν κάποιος φίλος σας στο Facebook ζητήσει την βοήθειά σας για να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό του, αναφέροντας ότι σας έχει δηλώσει ως "έμπιστη επαφή", προσέξτε! Απατεώνες εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη λειτουργία για να... κλέψουν το προφίλ σας!
Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο phishing στο Facebook, που έχει ως στόχο να πείσει χρήστες να προδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό τους, θεωρώντας ότι βοηθούν κάποιο φίλο.
Αρχικά ο επιτιθέμενος, που έχει οικειοποιηθεί την ταυτότητα κάποιας επαφής του στοχοποιημένου χρήστη, ζητά από αυτόν να ελέγξει το e-mail του για ένα ειδικό κωδικό ανάκτησης, που θα χρειαστεί -υποτίθεται- για να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό του στο Facebook.
Στην πραγματικότητα όμως, ο κωδικός που έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος, δεν αφορά κάποιο άλλο λογαριασμό αλλά τον δικό του, αφού ο hacker έχει εκκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης password. Με λίγα λόγια, όποιος μοιραστεί τον συγκεκριμένο κωδικό, πρακτικά “ανοίγει” τον λογαριασμό του στους κυβερνοεγκληματίες!

ΔΕΙΤΕ - Τι θα επιβιώσει μετά το τέλος του Κόσμου

Τα σενάρια για το τέλος του κόσμου, είναι διαχρονικά και δημοφιλή. 
Αστρικά φαινόμενα θα καταστρέψουν τους ανθρώπους, όχι όμως όλους τους οργανισμούς. 
Ποια είδη θα μπορούσαν να επιβιώσουν από μια τέτοια καταστροφή; 
Το πιο ανθεκτικό είδος στον κόσμο, το μικροσκοπικό αρθρωτό ζώο με τα οκτώ πόδια, γνωστό, επίσης, και ως αρκούδα του νερού, θα είναι αυτό που θα επιζήσει μέχρι ο ήλιος να σβήσει, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε το Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πως να ξαναζεστάνετε ομοιόμορφα τα μακαρόνια

Είναι σίγουρο πως είναι πολλές οι φορές που έχετε προσπαθήσει να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων όμως όταν τα βγάζετε διαπιστώνετε ότι δεν έχουν ζεσταθεί ομοιόμορφα!  

Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. 
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

Δείτε πώς να βράσετε τα αυγά χωρίς να σπάσουν

Σε όλους μας έχει τύχει έστω και μια φορά να σπάσουν τα αυγά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια, έτσι ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο.
Τα αυγά πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού προσθέσετε λίγο αλάτι στο νερό, δοκιμάστε να βάλετε στον πάτο της κατσαρόλας ή του μπρικιού μια μικρή πετσέτα ή ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα που θα ανακόψει την πρόσκρουση των αυγών με τα μεταλλικά τοιχώματα του σκεύους και θα διατηρήσει το αυγό ακέραιο.
Αν μάλιστα προσθέσετε λίγο ξύδι στο νερό τότε είναι βέβαιο πως τα αυγά σας θα βγουν ...ατσαλάκωτα.

ΒΙΝΤΕΟ - Πόλεμος σε εξέλιξη: Ποια περιοχή της χώρας κάνει το καλύτερο λάδι;


Μεσσηνία - Λακωνία και Κρήτη «διασταυρώνουν» τα..... λιόκλαδα στα ξεκαρδιστικά Oil Olive Battles

Ποια περιοχή της Ελλάδας παράγει το καλύτερο ελαιόλαδο; 
Την απάντηση καλούνται να δώσουν οι ίδιοι οι παραγωγοί μέσα από ξεκαρδιστικά βίντεο στο πλαίσιο των Oil Olive Battles στο Foodz.gr
Προς το παρόν τρεις περιοχές, Λακωνία, Μεσσηνία και Κρήτη έχουν διασταυρώσει τα λιόκλαδά τους.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία foodstandard, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλών στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, δημιούργησε το foodz.gr. Το foodz.gr είναι μια μεγάλη κοινότητα ενημέρωσης, αλληλεπίδρασης και προβολής η οποία  δημιούργησε τα Olive Oil Battles: 
Ένας  Βρετανός δημοσιογράφος με αγγλικό χιούμορ και ελληνική επιμονή, ο Adam Smith, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να κάνει ρεπορτάζ. Αναζητώντας αν υπάρχει αυτό το θρυλικό και πολυδιαφημισμένο «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» και ποιος παράγει το καλύτερο, προκαλεί τους ελαιοπαραγωγούς που του απαντούν .

Ο Γιώργος και ο Κώστας βγήκαν στην αντεπίθεση. 
Ποιος είπε ότι η Λακωνία δεν έχει το καλύτερο λάδι; Διαφωνεί κανείς; Η μάχη άναψε στα Olive Oil Battles και θα χυθεί... λάδι. 
Σειρήνες πολέμου" ηχούν στη Μεσσηνία. Ο Φατούρος ετοιμάζεται για μια απάντηση "υπερπαραγωγή" στους Λάκωνες. Δε θα ναι το μόνο πράγμα, όμως, που του προκαλεί πονοκέφαλο. Εχει να λύσει ζητήματα "εν οίκω". Τρέχει και δε φτάνει ο Καλαματιανός! 
Η Λακωνία μίλησε. Η Μεσσηνία μίλησε. Ήρθε η ώρα της Κρήτης. Θα καταφέρουν να μας πείσουν ότι έχουν το καλύτερο ελαιόλαδο; Θα χυθεί... λάδι!
foodz.gr

ΦΩΤΟ: ΟΙΧΑΛΙΑ - Συνελήφθησαν με ...παραισθησιογόνα μανιτάρια !

Συνελήφθησαν δύο άτομα για υπόθεση ναρκωτικών στη Μεσσηνία και κατασχέθηκαν ποσότητες παραισθησιογόνων μανιταριών, σπόρων παραισθησιογόνων φυτών και ψυχοδραστικών ουσιών 

Συνελήφθησαν, χθες (13.10.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 39χρονος ημεδαπός και 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ολλανδίας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε δέμα, που περιείχε δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες μανιταριών ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα μανιτάρια), συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων, το οποίο όπως προέκυψε έφτασε στη χώρα μας από την Ολλανδία, με τελικό παραλήπτη τον 39χρονο.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (13.10.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, αρχικά εντοπίστηκε και συνελήφθη η 48χρονη, η οποία παρέλαβε το δέμα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 39χρονος.
Σε έρευνα στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (110) σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, μεταξύ των οποίων σπόροι από παραισθησιογόνους κάκτους και παπαρούνα καθώς και τέσσερα (4) φιαλίδια, που περιείχαν ποσότητες ψυχοδραστικών ουσιών, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου