11.11.17

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ : Νεκρός 55χρονος οδηγός που παρασύρθηκε από ρέμα στη νότια Κέρκυρα - Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του

Νεκρός ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του ένας 55χρονος άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια Κέρκυρα, παρασύρθηκε από ρέμα.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος , το ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε ο άτυχος 55χρονος πατέρας παρασύρθηκε από το ρέμα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της νότιας Κέρκυρας.

Τι σχέση έχει η Γεωγραφία με την γυναίκα; Κι όμως

Μπορεί η Γεωγραφία να έχει να κάνει με πόλεις και ηπείρους, με αποστάσεις και συντεταγμένες, όμως αν το καλοσκεφτείτε συνδέεται απόλυτα με την ηλικία των γυναικών. 

Διαβάστε πώς!

 – Μεταξύ 18 και 20 χρόνων, η γυναίκα είναι σαν την Αφρική: είναι άγρια, έχει φυσική ομορφιά αλλά και πολλές μυστηριώδεις περιοχές προς εξερεύνηση…

– Από τα 21 ως τα 30 η γυναίκα είναι σαν την Αμερική: ανεπτυγμένη, έτοιμη για μπίζνες, ειδικά με όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια…

– Από τα 31 ως τα 35 η γυναίκα είναι σαν την Ινδία: αισθησιακή, χαλαρή, σε πλήρη άνθηση και έχει επίγνωση της ομορφιάς της…

– Από τα 36 ως τα 40 η γυναίκα είναι σαν τη Γαλλία: θελκτικά ώριμη και πάντα αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό…

– Από τα 41 ως τα 50 η γυναίκα είναι σαν την Γιουγκοσλαβία: ένας χαμένος πόλεμος, που μετρά πληγές από τα λάθη του παρελθόντος. Η μόνη λύση είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα αποκατάστασης…

– Από τα 51 ως τα 60 η γυναίκα είναι σαν τη Σιβηρία: ψυχρή και παγερή, απομακρύνει όλους τους επισκέπτες…

– Από τα 61 ως τα 70  η γυναίκα είναι σαν τη Μογγολία: έχει πλούσιο παρελθόν με πολλές νίκες, αλλά χωρίς μέλλον…

– Μετά την ηλικία των 70  η γυναίκα είναι σαν το Θιβέτ: έχει άγρια ομορφιά και μυστηριώδες παρελθόν. Μόνο όσοι έχουν περιπετειώδες πνεύμα και σοφία θέλουν να την επισκεφθούν.

perierga.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Η γιαγιά Μαριγώ διαλογίζεται, κάνει κατακόρυφο και...αιωρείται!

Μια - αν μη τι άλλο - εμπνευσμένη διαφήμιση 

Όσοι δεν γνωρίζουν τη γιαγιά Μαριγώ είναι σίγουρο ότι θα τη μαθουν σύντομα!

Η ηλικιωμένη πρωταγωνίστρια διαφήμισης γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων ήδη έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο καθώς δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά...

Κάνει γιόγκα, διαλογισμό, αιωρείται και φυσικά μπορεί να κάνει και...κατακόρυφο, αποστομώνοντας τους περίεργους!

Απολαύστε την

Ερωτικό ριάλιτι (στο Ναύπλιο) σε Ελληνικό κανάλι

Tέσσερα ζευγάρια κλεισμένα σε μια βίλα είναι το νέο σκηνικό που αναμένεται να σπάσει ταμεία στην ελληνική τηλεόραση. 
Η βίλα που θα γίνουν τα γυρίσματα έχει ήδη βρεθεί και είναι στο Ναύπλιο. 
Ο ερωτικός πειρασμός πρωταγωνιστεί σε ελληνικό reality που έρχεται με τον τίτλο: «Το παιχνίδι της αγάπης» ή «Τhe Game of Love», όπως το ονομάζουν στο εξωτερικό. To ριάλιτι βρίσκεται στα σκαριά από το Μακεδονία ΤV και αναμένεται να προκαλέσει σάλο, καθώς επιτρέπονται τα ερωτικά φιλιά -ακόμη και μεταξύ γυναικών
Το σενάριο αφορά τέσσερα ζευγάρια που βάζουν τον ερωτά τους σε δοκιμασία με σκοπό να κερδίσουν το έπαθλο του παιχνιδιού, ένα ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 50.000 ευρώ. Τα ζευγάρια καλούνται να συμβιώσουν για έναν μήνα μέσα σε μια βίλα με πολλούς πειρασμούς, δοκιμάζοντας έτσι την πίστη τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα θα γίνουν σε μια βίλα στο Ναύπλιο και η εκπομπή αναμένεται να μπει στον προγραμματισμό του καναλιού από το δεύτερο μισό της σεζόν.
Ύστερα από πολλή σκέψη και αρκετό ψάξιμο, οι υπεύθυνοι του θεσσαλονικιώτικου καναλιού καταστάλαξαν στο γαλλικό consept που  προβλήθηκε ήδη από κανάλι και σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Όπως γράφει η εφημερίδα Espresso, στη γαλλική εκδοχή του παιχνιδιού εκτός από φλερτ, που ήταν αρχικά το ζητούμενο, υπήρξαν και πολλά σέξι περιστατικά, με... καυτά φιλιά ακόμη και μεταξύ γυναικών και ερωτικά χάδια στα πιο απόκρυφα σημεία του κορμιού ανάμεσα στους μέχρι χθες άγνωστους μεταξύ τους συμμετέχοντες, τα οποία κατάφεραν να ξεσηκώσουν την οργή των συντρόφων, αλλά και τις φαντασιώσεις των τηλεθεατών!
Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και μία αποχώρηση, αφού οι παίκτες καλούνται να ψηφίζουν εκείνους που υποψιάζονται ότι έχουν σχέση, , με στόχο να τους θέσουν εκτός παιχνιδιού.
Αν κάποιο από τα ζευγάρια καταφέρει και μείνει στον τελικό, τότε θα είναι αυτό που θα κερδίσει το μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

newsbeast.gr

ΗΠΑ: 26χρονη παντρεύεται τη μάνα της και τιμωρείται με φυλακή

Στα «μαλακά» έπεσε η 26χρονη Αμερικανίδα που παντρεύτηκε τη 44χρονη βιολογική μητέρα της, η οποία με τη σειρά της έχει το βίτσιο να παντρεύεται τα παιδιά της.
Η Μίστι Σπαν, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Οκλαχόμα σε 10 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, καθώς δήλωσε ένοχη για την κατηγορία ότι σύναψε αιμομικτικό γάμο.
Η μητέρα της, η 44χρονη Πατρίσια Σπαν, έχασε την επιμέλεια της Μίστι και των δύο αδερφών της όταν ήταν μικρά παιδιά. Τα υιοθέτησε η πεθερά της και τα μεγάλωσε μακριά από την Πατρίσια.
Η 44χρονη συνάντησε ξανά τη Μίστι το 2015 και, όπως ομολόγησε η 26χρονη, ερωτεύτηκαν, ενώ τον Μάρτιο του 2016 η Πατρίσια έπεισε την κόρη της να παντρευτούν, λέγοντάς της ότι είναι νόμιμο.

Η Πατρίσια δήλωσε αθώα
Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ένας κοινωνικός λειτουργός ανακάλυψε τη σχέση τους, καταγγέλλοντας τις δύο γυναίκες στις Αρχές, αναφέρει η «Espresso».
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η 26χρονη ομολόγησε εξασφαλίζοντας την επιείκεια των δικαστών και κατηγόρησε τη μητέρα της ότι την εξαπάτησε.
Αντίθετα, η μητέρα της κινδυνεύει να περάσει 10 χρόνια στη φυλακή, καθώς η Πατρίσια δήλωσε αθώα και αναμένει την απόφαση των δικαστών τον Φεβρουάριο, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί, της οποίας η φύση δεν διευκρινίζεται.
Επιβαρυντικό στοιχείο για τη 44χρονη αποτελεί το γεγονός ότι το 2008 παντρεύτηκε τον γιο της Τζόντι Σπαν, πείθοντάς τον ότι έτσι δεν θα κατατασσόταν στον στρατό, γάμος που ακυρώθηκε από τον Τζόντι το 2010.

Έπεσαν πυροβολισμοί στο Παγκράτι - Δύο τραυματίες

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην συμβολή των οδών Ευτυχίδου και Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνδρες πυροβολήθηκαν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο. Τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, εν ζωή.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και αξιωματικοί της ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Νεώτερα σε λίγο ....

Ανάγκη να επανέλθει το Αντίπαλον Δέος στην Κεντροαριστερά

«Επιτέλους», έφτασε η ώρα. Αύριο ο πρώτος γύρος των… αόρατων εκλογών για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς. 
 «Επιτέλους» γιατί  πολύ μακρόσυρτο ήταν το κενό που υπήρξε στην πολιτική ζωή, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να δίνουν την εικόνα, όχι απλώς δύο μονομάχων, αλλά και επικυρίαρχων που κονταροχτυπιούνταν για ζέοντα θέματα, ενώ οι του ενδιάμεσου χώρου δεν θήτευαν ούτε καν ως κομπάρσοι. Με την ανάδειξη του – όποιου - αρχηγού την επόμενη Κυριακή, θα επανέλθει η κανονικότητα.
Πολλές οι αιτίες της κοινωνικής αδιαφορίας, μεταξύ των οποίων και ο αριθμός των υποψηφίων, που δυστυχώς έδινε μια νότα ελαφρότητας στο όλο εγχείρημα. Κυρίως όμως η μοντερνιά που επέφερε την διελκυστίνδα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο κόσμος που είχε παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ (και ο μόνος που είναι εν δυνάμει ψηφοφόρος, μαζί με εκείνον του Ποταμιού), αναθάρρησε με την έναρξη της  προεκλογικής εκστρατείας. Σύντομα η αλλεπάλληλες διενέξεις
(για θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί πριν ο αφέτης χτυπήσει το κουδούνι της εκκίνησης), στέρησε το ενδιαφέρον. 
Είναι ζωτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί ο χώρος του Κέντρου, να αναδείξει τις δικές του αξίες, να συμβάλει -  ή μάλλον να απαιτήσει και να επιβάλλει - την ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, και κυρίως να επανακτήσει τον χώρο που του ανήκει, αποκρούοντας τον ψευδεπίγραφο εισοδισμό του κ. Τσίπρα στην Κεντροαριστερά. «Ψευδεπίγραφο» γιατί ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, παραμένουν ελαφρόλογοι εκτοξευτές κοινωνικού μίσους, συνθηματολόγοι ακτιβιστές, και ανίκανοι στο διοικείν. Δεν διαθέτουν την πολιτική ωριμότητα, την εμβριθή κουλτούρα, την σοβαρότητα, την ειλικρίνεια, την μειλιχιότητα, που έχει -  ή που απαιτεί – ως χώρος, η Σοσιαλδημοκρατία.
Δεν θα αναφερθούμε στην τραγική αστειότητα  των  πρόσφατων δυσλειτουργιών, (Σκουριές και Ελληνικό) όπου  οι περιθωριακές εμμονές εγκαταστάθηκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όλη η πορεία διοίκησης της χώρας, δυόμισι χρόνια τώρα, ήταν μια άσκηση παραλογισμού, μια ακροβασία ανάμεσα στα αρχαϊκά ιδεολογήματα και τις ανάγκες που επέβαλε η αμείλικτη πραγματικότητα της χρεοκοπημένης χώρας - πισθάγκωνα δεμένης στην  ανάγκη επιβίωσης της.  Δεν χρειάζεται άλλο παράδειγμα: Τα  capital controls που θα άνοιγαν «ως την επόμενη Τρίτη» (Νίκος Παππάς), είναι ακόμη εδώ, και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, θα χρειαστούν δύο ακόμη χρόνια , για την πλήρη άρση τους!
Ασχέτως ιδεολογικής τοποθέτησης του καθενός, ο χώρος του Κέντρου πρέπει να επανακάμψει, για να ξεφύγει η πολιτική ζωή από το καθεστώς της πολιτικής εντροπίας. Αναλύσεις ισχυρίζονται ότι η όλη διαδικασία δεν είναι παρά μια προσπάθεια ρετουσαρίσματος του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και έτσι να είναι, δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Αφενός ο λαός με την πολυπληθή του παρουσία  μπορεί να το ανατρέψει, αφετέρου ο ίδιος ο λαός έχει υποχρέωση στον εαυτό του, να αναστοχαστεί τις συνθήκες που βίωσε με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ, και αυτές που ζει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και τα δύο κόμματα όλο αυτό το διάστημα ένιωσαν φοβικά απέναντι στις απύλωτες κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ειδικά – που κονιορτοποιήθηκε - δεν υπερασπίστηκε ούτε τις φωτεινές πτυχές της εικοσάχρονης διαδρομής του. Με ενοχικό σύνδρομο επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να του αποδώσει όλη τη διαφθορά… από συστάσεως ελληνικού κράτους. Αφετέρου η ΝΔ, όντας δέσμια της χρεοκοπίας που έφερε η κυβέρνηση Καραμανλή – αλλά οι πολίτες δεν το ξέρουν γιατί η ΝΔ δεν μπορούσε να το πει και η κυβέρνηση το κρύβει -  βρέθηκε τρωτή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Επί των δύο  ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε ανέφελα να διαγουμεί «το παλιό πολιτικό σκηνικό», παρουσιαζόμενος ως το ανατέλλον και άφθαρτο.   
Ο μόνος τρόπος να επανέλθει η ισορροπία στην πολιτική ζωή, είναι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες αυτής και της επόμενης Κυριακής.  Το διακύβευμα δεν είναι η επανεμφάνιση του ΠΑΣΟΚ (ουδόλως μας ενδιαφέρει), ούτε είναι η διαμάχη μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς  – ούτως ή άλλως «το καραβάνι» δεν είναι Αριστερά (και επειδή κάποιοι θα πουν «Αυτή είναι η Αριστερά», απαντούμε ότι η Αριστερά είναι πολιτικός χώρος με πρόγραμμα, έστω απεχθές, έχει κυβερνήσει σκληρά  όπου κυβέρνησε, αλλά είναι σοβαρός πολιτικός χώρος).
Το διακύβευμα είναι αν θα υπάρχει τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή, να την εμβολιάσει με λογική, μετριοπάθεια και συναίνεση.
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Υπογραφή Κοινής Διακήρυξης - Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας

Με την υπογραφή κοινής Διακήρυξης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και εκπροσώπους φορέων της Γερμανικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας,  παρουσία 480 συμμετεχόντων εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την  τοπική αυτοδιοίκηση.
Την κοινή διακήρυξη συνυπέγραψαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης,  ο κ. Gerhard Bauer, έπαρχος του Schwäbisch Hall, ο R.Kehle Αντιπρόεδρος Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας και ο Π.Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.  
Στη Διακήρυξη διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η κοινή διαπίστωση ότι η διασυνοριακή συνεργασία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί  μια χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία συμβάλλει στην επίλυση  των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα επισημαίνεται η σημασία της δημιουργίας της κοινής Πολιτικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκησης, που απαρτίζεται από Ανώτατα Στελέχη των δήμων και περιφερειών καθώς και εκπροσώπους επιμελητηρίων των δύο χωρών και υπογραμμίζεται πως μέσω της Ελληνογερμανικής συνεργασίας προβάλλονται κοινά πεδία δράσης, καλές πρακτικές και υποδεικνύονται    τρόποι μελλοντικής ανάπτυξης της δομής και του περιεχομένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Επιπρόσθετα τονίζεται πως η Πολιτική Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση εντός έξι μηνών, για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και τις Περιφέρειες και ανακοινώνεται η έγκριση της δημιουργίας του Ελληνογερμανικού Γραφείου Νέων καθώς και η συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας, στις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής
« Ενωμένοι όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο το κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα για μία  Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων και των ίσων ευκαιριών, με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας.
Μέσα από τις πολύ επιτυχημένες εργασίες της Ελληνογερμανικής Εθνοσυνέλευσης που μόλις ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή της κοινής μας Διακήρυξης,  ενισχύθηκαν οι δεσμοί των δύο λαών και επικαιροποιήθηκε ο στόχος μας να μετεξελιχθεί η Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη, σε έναν  ισχυρό πυλώνα αναπτυξιακής επανεκκίνησης των χωρών-μελών.
Από τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης αναδείχθηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε πόλεις των δύο χωρών, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Αυτή η τεχνογνωσία δεν θα μείνει αναξιοποίητη. Στόχος μας είναι να μεταλαμπαδευθεί σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ισχυροποιήσουμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο των αποφάσεων».
ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Της  7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
στο Sindelfingen
9-11 Νοεμβρίου 2017

1.      Η έβδομη Ελληνογερμανική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Sindelfingen,  με το γενικότερο σύνθημα:

Αυτοδιοίκηση – Η δύναμή μας
2.  Οι συμμετέχοντες και από τις δύο χώρες είναι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, έχοντας την ανάλογη εμπειρία, γνωρίζουν τη σημασία, τα καθήκοντα και τα προβλήματά της. Μέσω των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως «κύτταρο της Δημοκρατίας», η Ευρώπη γίνεται πιο κατανοητή και προσιτή στους πολίτες  της, ενώ τα προβλήματά της αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

3.  Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η διασυνοριακή συνεργασία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί  μια χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία συμβάλλει στην επίλυση  των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

4.  Οι διμερείς συνεργασίες στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα αυτή, ενώ ταυτόχρονα διευρύνονται και ισχυροποιούνται οι σχέσεις των δύο πλευρών.

5.  Μέσω της τακτικής επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων  και εμπειριών αναπτύσσεται αμοιβαία κατανόηση, η οποία αποτελεί τη βάση για  την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη φιλικών συνεργασιών. Με τον τρόπο αυτό, σφυρηλατείται και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών, που αποτελεί βασική αρχή της Ευρωπαϊκής ιδέας. Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται εντυπωσιακά από την μέχρι τώρα εμπειρία.

6.  Η δημιουργία της κοινής Πολιτικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκησης, που απαρτίζεται από Ανώτατα Στελέχη των δήμων και περιφερειών καθώς και εκπροσώπους επιμελητηρίων των δύο χωρών, απεδείχθη πολύ σημαντική. Η Επιτροπή αυτή, σε συνεργασία με τους εντεταλμένους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθορίζει τον στρατηγικό προσανατολισμό και χαράσσει  την κατεύθυνση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

7.  Η διενεργηθείσα έκθεση της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Kehl, η οποία διεκπεραιώθηκε με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καταδεικνύει την μέχρι τώρα επιτυχία της συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προβάλλει κοινά πεδία δράσης, καλές πρακτικές και υποδεικνύει   τρόπους  μελλοντικής ανάπτυξης της δομής και του περιεχομένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Η συγκεκριμένη έκθεση υλοποιεί τη σχετική απόφαση που λήφθηκε στην 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Ναυπλίου στις 5 Νοεμβρίου 2016.

8.  Η συγκεκριμένη έκθεση υποβάλλεται και εγκρίνεται από την 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Sindelfingen. Υποβάλλεται στην Πολιτική Επιτροπή, ώστε να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα και πληροφορίες.  Η Πολιτική Επιτροπή θα αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της έρευνας, ποια συμπεράσματα θα ενσωματώσει στο περαιτέρω έργο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

9.  Από την υποβληθείσα έκθεση «Συνεταιριστική Συνεργασία της
Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» προκύπτουν εντυπωσιακά αποτελέσματα της μέχρι τώρα διμερούς συνεργασίας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι δυνατότητες των δύο πλευρών για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

10.      Η συνεργασία των δύο πλευρών επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα θέματα, που προτάθηκαν από την πλευρά των Δήμων. Από το επισυναπτόμενο παράρτημα μπορούν να αντληθούν μελλοντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

11.        Η Πολιτική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, να απονείμει βραβείο της πιο επιτυχημένης πρακτικής και συνεργασίας σε κοινοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στην 8η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση.

12.      Η τοπική και περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών καλύπτει όλους τους τομείς της τοπικής ζωής και επεκτείνεται επίσης με τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων, των Επιχειρήσεων και των Τραπεζών, ενώ αυξημένη προβλέπεται και η συμμετοχή και συνεργασία μεταξύ Ανωτάτων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

13.      Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναγνωρίζει τη συμβολή των περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διαπεριφερειακή συνεργασία. Καλωσορίζει και στηρίζει την κοινή Ελληνογερμανική πρωτοβουλία για τη δημιουργία και επέκταση περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, λ.χ. περιφερειακά ταμιευτήρια τύπου «Sparkassen».

14.      Είναι κοινό το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και τις Περιφέρειες. Προς τούτο, η Πολιτική Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση εντός έξι μηνών.
Το δίκτυο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι ανοικτό σε κάθε προσέγγιση και πρωτοβουλία που ενισχύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται μέσον και «εργαλείο»  που συμβάλει στην επίλυση των τοπικών και περιφερειακών προβλημάτων.

15.      Εγκρίνουμε και στηρίζουμε  τη δημιουργία του Ελληνογερμανικού  Γραφείου Νέων. Οι εμπειρίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα συμβάλλουν στην εδραίωση και ανάπτυξη του.

16.      Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της  μελλοντικής Συμμετοχής των Ελλήνων της Γερμανίας, στις εργασίες της. Η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε ήδη κατά την 7η ετήσια Συνδιάσκεψη στο Sindelfingen και θα εμπεδωθεί περαιτέρω στις επόμενες.

17.      Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο του Sindelfingen, Δρ. Bernd Vöhringer για την αμέριστη συμβολή του στην επιτυχία της 7ης Συνδιάσκεψης στην πόλη του. Επίσης, ευχαριστούν θερμά τους πολίτες του Sindelfingen για τη φιλοξενία τους.

18.       Η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2018.  Η πόλη ή το  νησί  θα συνεργαστεί με τον γερμανικό δήμο, ο οποίος θα διοργανώσει την 9η ετήσια συνδιάσκεψη συνέδριο στη Γερμανία το 2019.

Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας από τον ιδρώτα


?????????????????????????????????????????????????????

Η εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις μασχάλες σας χημικά προϊόντα του εμπορίου, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και τα αποτελέσματα που “υπόσχονται”, ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι από τα αποσμητικά και αντιιδρωτικά που έχετε ήδη δοκιμάσει, εξετάστε τις ακόλουθες πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα στις μασχάλες.
Μαγειρική σόδα
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.
Έλαιο από δέντρο τσαγιού
Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.
Αλκοόλ
Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε λίγο αλκοόλ κάτω από τα χέρια σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως. Φυσικά, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πριν ντυθείτε.
Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.



iatropedia.gr

Τα πέντε ρήγματα στην Ελλάδα που μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα ερευνών ξένων και Ελλήνων γεω-επιστημόνων που δείχνουν πως ο βυθός του Αιγαίου ανάμεσα στη Σαντορίνη και στην Αμοργό κρύβει συνολικά πέντε μεγάλα ρήγματα μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα, τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγέθους 6,5 έως 7,3 βαθμών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Νομικού, βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας, υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι ενεργός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, εκτός από το ρήγμα της Αμοργού που «έδρασε» πριν περίπου 60 χρόνια και το οποίο χρειάζεται κάποιους αιώνες για να ξαναενεργοποιηθεί, τα υπόλοιπα ρήγματα μπορούν να δώσουν σεισμό, χωρίς όμως να είναι δυνατό να προσδιορισθεί χρονικά αν αυτός θα συμβεί σε μερικά χρόνια ή σε δεκάδες χρόνια.

Όσον αφορά τον κίνδυνο ενός μελλοντικού τσουνάμι, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή έχει το σεισμικό δυναμικό που χρειάζεται (μέγεθος σεισμού περίπου 7), καθώς και πολλά απότομα ασταθή πρανή με μεγάλες μορφολογικές κλίσεις κατά μήκος των ρηξιγενών υποθαλάσσιων κρημνών, που μπορούν να δώσουν τσουνάμι, εφόσον ενεργοποιηθούν, όπως έγινε το 1956 με το μεγαλύτερο τσουνάμι του 20ου αιώνα στη Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί ο σεισμός του 1956, που προκάλεσε 53 θανάτους και πολλές καταστροφές στο νησί της Σαντορίνης και στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι που είχε ύψος κύματος έως 30 μέτρων στην Αμοργό, 20 μέτρων στην Αστυπάλαια και δέκα μέτρων στη Φολέγανδρο.

Στην περιοχή αυτή του Αιγαίου υπάρχουν αρκετά υποθαλάσσια ηφαίστεια εκτός από το γνωστό Κολούμπο κοντά στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπισθεί περίπου 23 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι ευθυγραμμισμένοι στα βορειοανατολικά του Κολούμπου.

Είναι όμως πολύ μικρότεροι και οι κορυφές τους βρίσκονται πολύ βαθύτερα, έτσι ώστε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσθετος ηφαιστειακός κίνδυνος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των επιστημόνων, η ηφαιστειακή δραστηριότητα περιορίζεται στον τομέα του Κολούμπου και δεν συνεχίζεται προς τους τομείς της Ανύδρου και της Αμοργού.


Τα μεγάλα ρήγματα στην τεκτονική ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού
Μία προϊστορία 3 έως 4 εκατομμυρίων ετών

Η ενεργοποίηση των ρηγμάτων στην τεκτονική ζώνη Σαντορίνης - Αμοργού και η έναρξη καταβύθισης της περιοχής άρχισε πριν από τρία έως τέσσερα εκατομμύρια χρόνια και έκτοτε συνεχίζεται με την επέκταση και τη βάθυνσή της.

Οι επιστήμονες επιδιώκουν να χαρτογραφούν με μεγάλη λεπτομέρεια τα υποθαλάσσια ρήγματα, προκειμένου να γνωρίζουν το δυναμικό τους και το μέγεθος του σεισμού που μπορούν να δώσουν. Μέχρι σήμερα ο βυθός της περιοχής ανατολικά της Σαντορίνης μελετήθηκε με το πλοίο «Αιγαίο» το 2001 και το 2006, ενώ νότια της Αμοργού χαρτογραφήθηκε από το αμερικανικό πλοίο «Marcus Langseth» το 2015. Σχετική σεισμική έρευνα είχε γίνει από το γερμανικό πλοίο «Poseidon» το 2006.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τη νέα εργασία στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Τεκτονοφυσική» (Tectonophysics) με θέμα «Επεκτεινόμενος εφελκυσμός, βύθιση και πλευρική κατάτμηση στις λεκάνες Σαντορίνης - Αμοργού κατά το Τεταρτογενές : Επιπτώσεις στα γεγονότα της Αμοργού του 1956».

Σε αυτήν παρουσιάζονται επεξεργασμένα νέα ψηφιακά στοιχεία, που αποκτήθηκαν από τις ωκεανογραφικές έρευνες, τόσο για την βαθυμετρία και την ανάλυση του αναγλύφου του θαλάσσιου πυθμένα. Αναλύονται επίσης δεδομένα σεισμικής ανάκλασης για την ανίχνευση των γεωλογικών στρωμάτων και των τεκτονικών δομών, κυρίως των ρηγμάτων στο υπόβαθρο κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα, σε βάθος πολλών εκατοντάδων μέτρων, κατά μήκος της ενεργής Τεκτονικής Ζώνης Σαντορίνης-Αμοργού, η οποία έχει συνολικό μήκος 60-70 χλμ και πλάτος 20-25 χλμ.

Τα μεγάλα ρήγματα στην τεκτονική ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού
Μεταξύ άλλων ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι συνολικές μετατοπίσεις στα ρήγματα είναι της τάξης του ενός έως 2,5 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία υποθαλάσσιων κρημνών ύψους πολλών εκατοντάδων μέτρων.

«Εντοπίσθηκαν πρόσφατοι ρηξικρημνοί με ‘άλματα' της τάξης των επτά έως εννέα μέτρων κατά μήκος της βάσης του ρήγματος της Αμοργού, αμέσως πάνω από τον σημερινό υποθαλάσσιο πυθμένα, που μαρτυρούν την ενεργοποίηση του ρήγματος κατά τον τελευταίο σεισμό μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ το 1956», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Νομικού.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια διακριτή υποθαλάσσια κατολίσθηση στη στενή περιοχή του ρήγματος, η οποία να μπορεί να ευθύνεται για το τσουνάμι που παρατηρήθηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο με το σεισμό.

«Έχουμε πλέον καταλάβει ότι το τσουνάμι του 1956 οφείλεται στην ταχεία ενεργοποίηση -στην τεκτονική κίνηση - του ρήγματος της Αμοργού και όχι στις κατολισθήσεις, που σαφώς και αυτές μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι», επισήμανε η κα Νομικού.

Την επιστημονική εργασία «υπογράφουν» πλην της Π.Νομικού, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Christian Hubscher, καθηγητής γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στη Γερμανία. Συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι διδάκτορες Γ.Φαραγγιτάκης και Δ. Λαμπρίδου του ΕΚΠΑ.

ΒΙΝΤΕΟ: Methoni's Castle - Κάστρο Μεθώνης

Δείτε το Ιστορικό κάστρο της Μεθώνης μέσα από το φακο της  Δρακοπούλου Θεοδώρα air-filming & editing

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ! Έρχονται βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Καλλιάνος



Ο Νοέμβριος θα αποδείξει γιατί ακόμα μια φορά γιατί χαρακτηρίζεται ως ο πιο βροχερός μήνας του έτους, σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.
Ο μετεωρολόγος  στην πρόγνωση του τονίζει ότι κατά περιόδους θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση μετά την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

Διαδοχική διέλευση βαρομετρικών χαμηλών
Τα κύρια βαρομετρικά χαμηλά που θα προκαλέσουν αυτές τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα (κατά διαστήματα) θα είναι δύο:
- Στην αρχή της εβδομάδας, ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα γεννηθεί στη Λιβύη και η τροχιά του θα είναι βορειοανατολική, και το δεύτερο και πιο ισχυρό,
- αμέσως μετά, ένα βαρομετρικό που αναμένεται να γεννηθεί στη βόρεια Ιταλία και θα κινηθεί αργά και σταθερά κατά μήκος της Ιταλίας με αποτέλεσμα να προσεγγίσει αρκετά και την περιοχή μας. (βλ. Χάρτη)
Κατά περιόδους θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα δύο αυτά βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι θα είναι εμπλουτισμένα με μεγάλα ποσά υγρασίας, με αποτέλεσμα να εναποθέσουν την υγρασία αυτή με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για ισχυρά βαρομετρικά (ειδικά το δεύτερο της Ιταλίας) που ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση.
Νότιοι άνεμοι σε όλες τις περιοχές
Λόγω των κινήσεων των χαμηλών τις επόμενες ημέρες, οι άνεμοι που θα πνέουν κατά βάση στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι νότιοι. Οι εντάσεις των ανέμων δεν διαφαίνεται να ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ, επομένως δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα
Οι μετεωρολογικές συνθήκες (λόγω των νοτίων ανέμων) θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ωστόσο όχι σε υψηλές συγκεντρώσεις. Λίγο πιο αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση μετά την Τρίτη
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, όμως, λόγω των νοτιάδων, δεν θα είναι σημαντική ώστε να αισθανθούμε κρύο η παγωνιά. Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές της χώρας (πάνω από τα 1800-2000 μέτρα) θα εκδηλωθούν κάποιες χιονοπτώσεις.
Η Αττική θα κάνει τα «εγκαίνια» της κακοκαιρίας τη Δευτέρα το πρωί
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και αν ασφαλώς διατηρηθούν όπως αυτή τη στιγμή έχουν, η Αττική θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα το πρωί. Φαίνεται δε, ότι οι παράμετροι αστάθειας είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα, αν διατηρηθούν αυτά τα στοιχεία, να έχουμε πολύ δυνατό «πέρασμα» από την ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
ΥΓ : Επειδή η συγκεκριμένη πρόγνωση είναι μεσοπρόθεσμη, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα προγνωστικά στοιχεία. Όπως και να χει όμως, φαίνεται ότι η επόμενη εβδομάδα να είναι βροχερή. Το που θα εκδηλωθούν πιο έντονα φαινόμενα είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τις επόμενες μέρες.

ΒΙΝΤΕΟ - Δεν πληρώνω διόδια. Δεν αγχώνομαι. Ας με πάνε μέσα!

Σε σχετική κουβέντα που έγινε στην εκπομπή Επιτέλους Σαββατοκύριακο για τις πληρωμές σε τράπεζες, εφορία και διόδια, ο Πασχάλης Τσαρούχας ήταν σαφής:

«Εγώ δεν πληρώνω διόδια, σταματάω και σηκώνω τη μπάρα. Δεν πειράζει που θα έρθουν μέσω εφορίας. Δεν αγχώνομαι. Δεν θα τα πληρώσω. Ας με πάνε μέσα. Δεν φοβάμαι. Εγώ ξέρω ότι αν έχεις 50 ευρώ ή για να ταΐσεις το παιδί σου ή να πληρώσεις τα διόδια, θα ταΐσεις το παιδί σου. Τελείωσε»!
zappit

ΦΩΤΟ - Μία... γκάφα του Δήμου Περιστερίου, γίνεται viral

Μια… απροσεξία σε απόφαση σχετικά με διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών στον Δήμο Περιστερίου, η οποία δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια γύρω από την όλη διαδικασία, εκθέτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου.
Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε και στην παράγραφο 9.3, που αφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μια αναφορά που τείνει να γίνει… viral.
Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...».
Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».
Δηλαδή εκείνος που πρόσθεσε τη συγκεκριμένη σημείωση, ερωτά κάποιον υπεύθυνο «Κώστα», εάν ο συγκεκριμένος όρος καλύπτεται από κάποιους προμηθευτές που προφανώς θέλει ο ίδιος και κάποιοι άλλοι.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή γκάφα που ενδεχομένως φέρνει στο φως απόπειρα να προωθηθούν συγκεκριμένοι προμηθευτές, αλλά καταδεικνύει, παράλληλα και τις εσωτερικές «ζυμώσεις» εντός του Δήμου.
Την… εν λόγω ανακάλυψη δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης.




kathimerini.gr

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λουκοπουλος αναφέρει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή ο κατηγορούμενος «επέλεξε να απολογηθεί στον ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος, δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομικη μου συμβουλή».
Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 58χρονου δολοφόνου της εφοριακού ο δικηγόρος του Νίκος Λουκόπουλος. 
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λουκοπουλος αναφέρει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή ο κατηγορούμενος «επέλεξε να απολογηθεί στον ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος, δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομικη μου συμβουλή».
Ο κ.Λουκόπουλος τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά» αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις. 
Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται  και στην επίθεση που δέχθηκε στα δικαστήρια, την Παρασκευή, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την οδύνη των συγγενών του θύματος όμως «η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται, ούτε υποκαθίσταται από κανέναν» και υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς, τις απειλές και τους προπηλακισμούς σε βάρος του ιδίου και αστυνομικών».
Η ανακοίνωση του Ν. Λουκόπουλου
Στη δήλωσή μου της 9ης/11/2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ' ουδενί να δικαιολογήσει μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή. Εν τούτοις, ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή , με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή. Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική , η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Όσον αφορά τα έκτροπα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου , σε βάρος μου και σε βάρος των αστυνομικών απλώς και μόνον επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος παραδίδω στην αξιολόγηση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα»
.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου