25.11.17

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτη αποκάλυψη- «Η «Φοίβη» έστειλε το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ»!

Φοίβη04
Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η σύλληψη 19χρονου μοντέλου από τη Μυτιλήνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την
περασμένη Πέμπτη, που είχε δυόμιση κιλά κοκαΐνη στην κατοχή της. Από την στιγμή εκείνη, η ίδια και φυσικά η οικογένειά της, ζουν το δικό τους δράμα.
Το μοντέλο κινδυνεύει με ισόβια, ακόμη και με θανατική ποινή αν καταδικαστεί, διότι η εκεί νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη κόρη αστυνομικού είχε μπλέξει με οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που δρουν με φρενήρεις ρυθμούς στην Αιθιοπία.
Ο ιερέας που «ξεγυμνώνει» τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών!
Ο πατέρας Τζον Γουίδερσπουν είναι βέβαιος. Είναι καθολικός ιερέας κι έχει το πρωσονύμιο «ο Άγιος των φυλακισμένων στο Χονγκ Κονγκ».
Τα τελευταία τρία χρόνια άρχισε μια ιδιαίτερη καμπάνια. Ζήτησε από εκείνους που έγιναν βαποράκια για χάρη σκληρών κυκλωμάτων να περιγράψουν το πως έφτασαν «φορτωμένοι» με ναρκωτικά στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Αλλά και να αποκαλύψουν ποιοι τους στρατολόγησαν. Στόχος του (σ.σ. όπως κι έγινε) ήταν να αποκαλύψει σε ειδικό φόρουμ τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους.
Όταν έμαθε για το ταξίδι που έκανε το 19χρονο μοντέλο από την Αιθιοπία προς το Χονγκ Κονγκ, όπου και συνελήφθη έχοντας πάνω της 2,5 κιλά κοκαΐνη, ήξερε από την αρχή ποιος τη στρατολόγησε. Λίγες ώρες, μάλιστα, αφότου το μοντέλο είχε συλληφθεί, έγραψε στο φόρουμ:
«Η «Φοίβη» συνεχίζει να στρατολογεί γυναίκες στην Αντίς Αμπέμπα (σ.σ. η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας) για να τις στέλνει φορτωμένες με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ… Τις τελευταίες ημέρες συνέλαβαν πέντε γυναίκες «βαποράκια» στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Μία από την Κένυα, δύο από την Τανζανία, μία από το Περού και μία από την Ελλάδα. Οι τρεις νοτιοαφρικανές και η Ελληνίδα (ένα 19χρονο μοντέλο) ήρθαν όλες από την Αντίς Αμπέμπα».
Δείτε το post
Φοίβη
«Η «Φοίβη» στρατολόγησε το μοντέλο και το έστειλε με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ»!
Ο ΑΝΤ1 μίλησε με τον καθολικό ιερέα. Εκείνος καταγγέλλει ότι το 19χρονο μοντέλο στρατολογήθηκε από αυτή τη γυναίκα.
Δείτε τις φωτογραφίες που έχει επίσης δημοσιεύσει στο φόρουμ.

Ονομάζεται «Φοίβη». Ανήκει σε σκληρό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αντίς Αμπέμπα, με «πλοκάμια» και δίκτυα σε ολόκληρα τον κόσμο. Ο Τζον Γουίδερσπουν τόνισε στις ειδήσεις του ΑΝΤ1: «Ξέρω δυο άτομα στην φυλακή του Χονγκ Κονγκ που στρατολογήθηκαν από την «Φοίβη». Ξέρω τουλάχιστον δύο! Ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα στη φυλακή που την γνωρίζουν!
Μάλιστα, ένα από αυτά είναι η γυναίκα που συνελήφθη πριν από λίγες εβδομάδες. Εγώ θα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το κορίτσι από την Ελλάδα στρατολογήθηκε από το ίδιο κύκλωμα, το οποίο την έστειλε εδώ όπως και τις άλλες γυναίκες. Υπάρχουν πολλλές συμπτώσεις. Πιστεύω πως πρέπει να είναι αλήθεια.
Δείτε το βίντεο:

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ποιά η ιστορία του;

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας το πρώτο έλατο στα ανάκτορα του Ναυπλίου.
Ωστόσο, από την ημέρα εκείνη που οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να καθιερωθεί σε κάθε ελληνικό σπίτι, ενώ ο χαρακτηρισμός του ως γερμανικό έθιμο είναι αυθαίρετος, αφού οι μαρτυρίες μέσα από χειρόγραφα κείμενα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη του δέντρου ως εορταστικό σύμβολο χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές η παράδοση να στολίζονται δέντρα ή κομμάτια δέντρων υπήρχε σε όλες τις θρησκείες από την αρχαιότητα.
Η λατρεία και ο στολισμός του δέντρου έρχεται από την αρχαιότητα, στη λατρεία της Κυβέλης αλλά και σε μύριες άλλες αναφορές που έχουμε από τα ιστορικά κείμενα γι αυτόν το στολισμό. Το 1650 υπάρχει μια αναφορά για Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στο Στρασβούργο και ήταν στολισμένο με τριαντάφυλλα από χρωματιστά χαρτάκια, γλυκίσματα και ζαχαρένια ανθρωπάκια.
Στη χριστιανική θρησκεία τον 4ο αιώνα καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Γέννησης του Χριστού και τον 8ο αιώνα στολίστηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήταν έλατο.
Μάλιστα η επιλογή του έλατου έγινε από τον υιό Βονιφάντιο, για να σβήσει την ιερότητα που απέδιδε ο κόσμος μέχρι τη στιγμή εκείνη στη δρυ. Έτσι το έλατο έγινε σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα των Χριστουγέννων.
Βρίσκουμε μία μαρτυρία κάπου στην Ρωμαϊκή εποχή το 336 μ.Χ. όπου κάθε 25 Δεκέμβρη γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια στην μνήμη του θεού Σατούρνο (πιθανότατα του Κρόνου). Σύμφωνα με τους ερευνητές αποτελεί τον πρόδρομο της γιορτής των Χριστουγέννων, που με διάφορες προσθήκες και παραλλαγές θέλησαν να προσδώσουν στην γιορτή χριστιανικό περιεχόμενο, ώστε να απομακρυνθεί και να ξεχαστεί στα βάθη των αιώνων η παγανιστική της προέλευση. Άλλωστε, η 25η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως ημερομηνία γέννησης του Χριστού τον 4ο αι. μ.Χ. και ταυτόχρονα σηματοδοτούσε την αλλαγή του χρόνου. Στα Σατουρνάλια, οι Ρωμαίοι στόλιζαν διαφόρων ειδών δέντρα με κεριά και άλλα στολίδια (πιθανότητα καρύδια, φαγώσιμα κλπ).
O καθηγητής την Χριστιανικής Αρχαιολογίας Κώστας Καλογύρης, υποστήριξε ότι το έθιμο του δέντρου δεν έχει γερμανική προέλευση αλλά ανατολίτικη. Την άποψη του στηρίζει σε ένα συριακό κείμενο που υπάρχει σε χειρόγραφο στο Βρετανικό Μουσείο. Το κείμενο αναφέρεται σε ένα ναό που έχτισε το 1512 ο Αναστάσιος ο Α’ στα βόρεια της Συρίας και στον οποίο υπήρχαν δύο μεγάλα ορειχάλκινα δέντρα.
Στη Βόρεια Ευρώπη οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν το δέντρο στις τελετές τους ως σύμβολο αναγέννησης, που σηματοδοτούσε το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της μητέρας Φύσης. Στην αρχαία Αγγλία, όπως και στην Γαλλία, οι γνωστοί μας Δρυίδες στόλιζαν με φρούτα και κεριά βελανιδιές προς τιμήν των θεών τους.
Σύμφωνα με την αγγλική παράδοση αυτός που καθιέρωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο ήταν ο Άγγλος ιερομόναχος Άγιος Βονιφάτιος. Ο Άγιος παρευρίσκονταν σε μια τελετή παγανιστών, οι οποίοι σύμφωνα με την παράδοση επρόκειτο να θυσιάσουν ένα παιδί κάτω από μια βελανιδιά. Ο ιερομόναχος θέλοντας να σώσει το παιδί και να σταματήσει την τελετή έδωσε μια γροθιά στη βελανιδιά. Αμέσως ξεπήδησαν φλόγες και τύλιξαν το δέντρο. Το δέντρο αυτό ήταν το δέντρο της ζωής και αναπαριστούσε τη ζωή του Χριστού.
Οι μαγευτικές παραδόσεις των λαών όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μια άλλη ιστορία θέλει τον περίφημο Μαρτίνο Λούθηρο να είναι ο εισηγητής του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Λούθηρος κάνοντας βόλτα σε ένα δάσος ένα χειμωνιάτικο βράδυ με ξαστεριά μαγεύτηκε από το παιχνίδι των δέντρων με τα αστέρια, τα οποία φαίνονταν λες και ήταν κολλημένα σαν στολίδια πάνω στα φύλλα. Ο ιδρυτής του Προτεσταντισμού έκοψε ένα μικρό δεντράκι και φέρνοντάς το σπίτι του αντικατέστησε τα αστέρια με κεριά.
Οι Γερμανοί φαίνεται ότι ήταν οι πρώτοι οι οποίοι έβαλαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σπίτι τους. Το διακοσμούσαν με καρύδια, μπισκότα και κάθε είδους φαγώσιμα και κεριά, θέλοντας να συμβολίσουν τα θεία δώρα που έκαναν οι Μάγοι στο νεογέννητο Χριστό.
Το 1830 Γερμανοί μετανάστες εισήγαγαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αμερική και στις αποικίες που κατοίκησαν. Την πρώτη μαρτυρία δημοσίας εμφάνισης δέντρου την έχουμε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. όπου υπήρχαν βεβαίως και πολλοί Γερμανοί μετανάστες. Οι άλλες εθνότητες στην Αμερικανική επικράτεια δεν δεχόντουσαν το δέντρο ως σύμβολο Χριστουγέννων, καθώς το θεωρούσαν παγανιστικό έθιμο. Αυτό θα γίνει μετά το 1840 όπου η Αμερικάνικη κοινότητα θα αρχίσει να δέχεται το δέντρο ως σύμβολο της γιορτής, με στολίδια ως επί το πλείστον  φρούτα, μπισκότα, καρύδια, ζαχαρωτά και άλλα φαγώσιμα.
Η εφεύρεση του ηλεκτρισμού θα προσδώσει στο δέντρο την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει με τα λαμπιόνια να το φωτίζουν θεαματικά.
Το 1882, το πρώτο ηλεκτρικά φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου στολίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην κατοικία του Έντουαρτ Τζόνσον, ενός συναδέλφου του εφευρέτη Τόμας Έντισον. Τα πολύχρωμα φωτάκια, όπως και τα πλαστικά στολίδια, αργούσαν ακόμα…

Δημοσκόπηση πονοκέφαλος για κυβέρνηση

Σε δημοσκόπηση της η  Metron Analysis  για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δίνει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ .
Παράλληλα, τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναδεικνύουν την επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 12,5%, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση φορέα.
Η ΝΔ κινείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ποσοστά της οποίας αντικατοπτρίζουν την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία παρά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας, το 70% αξιολογεί τον πρωθυπουργό αρνητικά, ενώ μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά, στον απόηχο των πλημμύρων στη Δυτική Αττική και την κλιμάκωση των αποκαλύψεων για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ούτε η NASA δεν γνωρίζει την προέλευση του μυστηριώδους Bama Boom

Ερωτηματικά στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει ένας ανεξήγητος κρότος, ο οποίος ακούστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αλαμπάμα.
Ο κρότος, που ονομάστηκε «Bama Boom», ταρακούνησε πολλά σπίτια στην πολιτεία, όμως κανείς, ούτε καν οι ειδικοί, δεν έχουν απαντήσεις για την προέλευση και τη φύση του.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά αρχεία, αυτή ήταν η 64η φορά που έχει ακουστεί παρόμοιος κρότος στη Γη, με αντίστοιχα φαινόμενα να έχουν σημειωθεί σε Μίσιγκαν, Μάντσεστερ και Σαν Ντιέγκο – μεταξύ άλλων.
Η επικρατέστερη άποψη για τον κρότο είναι πως προέρχεται από υπερηχητικά αεροσκάφη ή μετεωρίτες που εκρήγνυνται στην ατμόσφαιρα.
Βέβαια η NASA έχει αποκλείσει το δεύτερο σενάριο, αυτό των μετεωριτών, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια σαφή εξήγηση.
Ο κρότος λοιπόν παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

ΒΙΝΤΕΟ - ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ : «Άξιος» ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος


Τον νέο Ποιμενάρχη της υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα ο λαός της Καλαμπάκας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Ο λαός της Καλαμπάκας φώναξε με μια φωνή «Άξιος» δίνοντας την δύναμη στον νέο Μητροπολίτη να συνεχίσει το έργο του κυρού Σεραφείμ.
Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο μέσα από σύντομη ομιλία . Χαιρετισμό έκανε και ο Περιφερειάρχης
Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ενώ του παρέδωσε και σχετικό αναμνηστικό όπως έπραξε και ο κ. Σινάνης.
Τους πιστούς χαιρέτισε και ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος σε σύντομο χαιρετισμό του.
Στη συνέχεια από την πλατεία Ρήγα Φεραίου ο Νέος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος με την συνοδεία Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και πλήθος κόσμου έφτασε στο Ι.Ν του Αγίου Βησσαρίωνος όπου έγινε και η εγκατάστασή του.

πηγή

Κάλυμνος: 'Άγρια δολοφονημένος εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα, στις 5:00 το απόγευμα, ο 21χρονος φοιτητής από την Κάλυμνο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 19 Νοεμβρίου.
Το ποδήλατο εντοπίστηκε την ίδια μέρα σε δύσβατη περιοχή, στον Προφήτη Ηλία, ενώ δύο μέρες αργότερα βρέθηκαν τα παπούτσια του, σε αντίθετη κατεύθυνση, σε κεντρικό δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου.
Η περιοχή, σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, θεωρείται κακόφημη, λόγω των παραβατικών στοιχείων που συχνάζουν εκεί.
Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στον Λαγκά Χώρας Καλύμνου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει βαθύ τραύμα στο μέτωπο, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.
Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που αποδεικνύουν ότι το παιδί σύρθηκε από τον ή τους δολοφόνους του στα βράχια και αφέθηκε στο σημείο…
Υπενθυμίζεται πως τα παπούτσια και οι κάλτσες του παιδιού βρέθηκαν 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, όπου προφανώς οι δράστες τα πέταξαν εκεί για να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.
Εντύπωση προκαλεί πως το σημείο είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και δεν είχε εντοπιστεί ο άτυχος νέος. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν είχε γίνει αντιληπτός ή ότι ο δράστης ή οι δράστες τον έσυραν εκ νέου από το σημείο του φονικού.
Σύμφωνα με το bloko.gr, πρόκειται για άγρια δολοφονία, καθώς ο 21χρονος φέρει σημάδια από σφαίρες στο κεφάλι.
Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, η σορό του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου 21 χρόνων, βρήκε τυχαία το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, ένας νεαρός κάτοικος που μάζευε χόρτα για τα ζώα του.
Το πτώμα βρισκόταν μέσα  σε ένα μικρό ρέμα δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,  ο νεκρός σπουδαστής φέρει μεγάλο τραύμα στο κεφάλι.
Την δική του εικόνα  που προκαλεί πολλά ερωτηματικά,  έδωσε  στο «Τούνελ»  ο πιστοποιημένος διασώστης που συμμετείχε  όλες αυτές τις μέρες στις έρευνες. Ο Κώστας  Βάλβης από την Εθελοντική ομάδα διασωστών Θήρας – που είχε πάρει μέρος και στις έρευνες για τον άτυχο Τάκη Βαζακόπουλο’-,  είπε πως και ο ίδιος αλλά και άλλοι που ερευνούσαν στην περιοχή,  είχαν περάσει πολλές φορές από  το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε η σορός,  χωρίς να  εντοπίσουν κάτι.
Στον τόπο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Ο νεαρός είχε πάει πρόσφατα στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την οικογένεια του που ζει εκεί. Η μητέρα του είναι καθηγήτρια στο νησί. Ο Νίκος έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Το ποδήλατο εντοπίστηκε την ίδια μέρα στην δύσβατη περιοχή του Προφήτη Ηλία. Δύο μέρες αργότερα βρέθηκαν τα παπούτσια του λυμένα και τακτοποιημένα με τις κάλτσες του τοποθετημένες δίπλα του.
Ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση, σε κεντρικό δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου. Χθες η μητέρα του Ιωάννα Αποστολάκη – Χατζηπαύλου μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη και είπε:«Οι μέρες είναι αβάσταχτες. Τον περίμενε όλη η οικογένεια με ανυπομονησία γιατί είχαμε καιρό να τον δούμε. Τις πρώτες μέρες είχε βγει βόλτα με τον αδελφό του, αλλά περιορίστηκε στην περιοχή της Χώρας. Την Κυριακή έφυγε μόνος του. Μόλις σκοτείνιασε και δεν είχε επιστρέψει, καταλάβαμε ότι κακό συνέβη. Δεν μπορεί να εξαφανίστηκε έτσι στα καλά καθούμενα. Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον βρούμε…». Η μητέρα του αγνοούμενου ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τον εντοπισμό του και απηύθυνε έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ. να επιστρατεύσει ξανά το ελικόπτερο της για περαιτέρω έρευνα.

Ασύλληπτη τραγωδία: Έγραψε «σας βαρέθηκα όλους» κι έκαψε τα παιδιά του!

Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του...

Μια αδιανόητη τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τη Νέα Σμύρνηκαθώς όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του πατέρα και των δύο παιδιών σε διαμέρισμα της οδού Κοραή δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε ηθελημένη ενέργεια του πατέρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής προς Σάββατο έγραψε με μαρκαδόρο στον τοίχο τη φράση «σας βαρέθηκα όλους» και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Ο τραγικός πατέρας ήταν κατά πληροφορίες διαζευγμένος και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Ο πατέρας και τα δύο του παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών, εντοπίστηκαν αρχικά χωρίς τις αισθήσεις τους και τελικά στα νοσοκομεία που διακομίστηκαν, ο πατέρας στο Γ. Γεννηματάς και τα δύο παιδιά στο Παίδων, διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Την πυροσβεστική ενημέρωσαν για τη φωτιά γείτονες που είδαν τους καπνούς λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Τσιγάρο, αλκοόλ και… στοματικό σεξ αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για έναν καρκίνο που δεν φαίνεται να απασχολεί τον κόσμο 

Στους παραδοσιακούς κινδύνους που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος, όπως το κάπνισμα, το ποτό και η κακή διατροφή, προστίθεται πλέον και ο στοματικός έρωτας.
Εννιά στους δέκα καρκίνους του στόματος προκαλούνται από παράγοντες που μπορούμε να αποτρέψουμε, μας λέει ο δρ Nigel Carter του βρετανικού Oral Health Foundation, μειώνοντας τη συχνότητά τους ή εγκαταλείποντας εντελώς τις βλαβερές συνήθειες.
«Ο καρκίνος του στόματος παραμένει σχετικά άγνωστος, καθώς πολλοί αγνοούν ακόμα πως μπορείς να αναπτύξεις καρκίνο στη γλώσσα, τα μάγουλα, τα χείλη, το κεφάλι και τον λαιμό».
Στην έρευνά του, που συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, ένας στους πέντε ήταν καπνιστής και οι μισοί περίπου (48%) κατανάλωναν αλκοόλ σε συχνή βάση. Επιπλέον, 1 στους 3 παραδέχτηκε πως τρέφεται ανθυγιεινά, την ίδια ώρα που το 11% κάνει στοματικό έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Ο γιατρός μας λέει πως ο στοματικός καρκίνος συνδέεται με έναν ιό που μεταδίδεται σεξουαλικά (HPV) και προσβάλει στόμα και λαιμό. Τα στοιχεία του δείχνουν πως τα περιστατικά εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου στη Βρετανία έχουν αυξηθεί περισσότερο από 68% την τελευταία 20ετία.
Η έρευνά του έδειξε μάλιστα πως οι άντρες επιδίδονται σε στοματικό σεξ δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες, αυξάνοντας έτσι εκθετικά τις πιθανότητες…

Έστειλαν 30.000 ραβασάκια για κλήσεις που κόπηκαν πριν από 10 χρόνια

Απίστευτες καταστάσεις ζουν περίπου 30.000 κάτοικοι του Βόλου και όχι μόνον, που έτυχε να είναι κάτοχοι αυτοκινήτων, αφού ο δήμος Βόλου «θυμήθηκε» ξαφνικά να στείλει ειδοποιητήρια-κλήσεις για υποτιθέμενες παραβάσεις του ΚΟΚ της περασμένης δεκαετίας.
Το σοκ που έχουν υποστεί κάτοχοι και οδηγοί αυτοκινήτων δεν περιγράφεται, αφού τα πρόστιμα είναι απίστευτα υψηλά και οι κλήσεις αφορούν την περίοδο 2007-2013 και παράλληλα επικρέμεται η απειλή ότι εφ' όσον δεν εξοφληθούν οι οφειλές και τα πρόστιμα, ο δήμος Βόλου θα προβεί στην αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη των ποσών, μέσω των ΔΟΥ που δεν θα χορηγούν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.
Το δημαρχείο του Βόλου καθημερινά τις τελευταίες ημέρες «πολιορκείται» από χιλιάδες πολιτών που διαμαρτύρονται, αφού υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που είναι πραγματικά παράλογες. Το περίεργο είναι ότι ο δήμος Βόλου μιλά για οφειλόμενα πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από κλήσεις που προήλθαν, αποκλειστικά και μόνο,από άνδρες της τότε δημοτικής αστυνομίας.
Ανάλογες εικόνες επικρατούν και στην Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας, όπου αγανακτισμένοι πολίτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι δικά τους τα αυτοκίνητα.
Κάτοχοι αυτοκινήτων που πάνω από δεκαετία τα έχουν πουλήσει ή τα έχουν αποσύρει, καλούνται να πληρώσουν για παραβάσεις του ΚΟΚ, που φυσικά δεν έκαναν ποτέ.
Για αυτοκίνητα που οι κλήσεις αναγράφουν άλλο χρώμα και άλλη μάρκα, καλούνται οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν πρόστιμα από το 2007, με μόνο στοιχείο τον αριθμό κυκλοφορίας.
Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που δεν επισκέφθηκαν ποτέ τον Βόλο, φέρονται να έχουν σταθμεύσει παράνομα σε δρόμους του Βόλου.
Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξαν επίσης καταγγελίες για άλλες περιπτώσεις που ενώ πληρώθηκαν τότε τα πρόστιμα, τελικά ξαναέρχονται τα «μπιλιέτα» και φυσικά είναι αδύνατον να φυλάσσονται αποδείξεις πληρωμής από την προηγούμενη δεκαετία.
Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο δήμος Βόλου με ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους πολίτες, αφού «δεν πρόκειται για απόφαση του δήμου Βόλου, αλλά για την υποχρεωτική εφαρμογή διατάξεων του Νόμου, που βεβαίως, ισχύει για όλη τη χώρα. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μέτρου, άλλως κινδυνεύουν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασία τους».
Αυτό βεβαίως δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ελληνική πόλη και η αντιπολίτευση κατηγορεί με δριμύτητα την παράταξη Μπέου ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να γεμίσει με ζεστό χρήμα τα ταμεία του δήμου, λόγω των μεγάλων εξόδων από τον εορταστικό στολισμό της πόλης εν όψει εορτών.
Από το Ινστιτούτο Καταναλωτών μιλούν για καταχρηστική ερμηνεία του Νόμου από πλευράς δήμου Βόλου και ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν αφού τα «χρέη» τους από παραβάσεις του ΚΟΚ, παραγράφονται από την πάροδο πενταετίας.


news

Ποιος δικαιούται να κάνει κριτική στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα. 

Το Ποτάμι είναι της διαπλοκής. 

Το ΚΚΕ κυνηγάει ανεμόμυλους και δεν συμπαρίσταται στην κυβερνώσα Αριστερά. 

Ο Τύπος είναι διεφθαρμένος. 

Τότε ποιος μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα η Βουλή θα συζητήσει, σε επίπεδο αρχηγών, το θέμα που προέκυψε με την εμφάνιση ενός μεσάζοντα ανάμεσα σε μας και στη Σαουδική Αραβία.
Οσοι είμαστε συνεπείς φίλοι του κοινοβουλευτικού θεάματος, ξέρουμε πώς θα πάει η συζήτηση. Η αντιπολίτευση θα θέσει εύλογα ερωτήματα. Ο Πάνος Καμμένος θα ανέβει στο βήμα θυμωμένος και θα εκστομίσει οργισμένες λέξεις μαζί με σταγονίδια σιέλου. Θα τεντώσει το δάχτυλο, θα δείξει προς τη Νέα Δημοκρατία, θα πει κάτι για τη Siemens. Μετά θα γυρίσει ελαφρώς αριστερά και θα πει κάτι για τον Βενιζέλο. Στην ουσία δεν θα πει τίποτα για την υπόθεση. Θα πει στους
αντιπάλους του ότι, λόγω προτέρου βίου, έχουν χάσει το δικαίωμα στον έλεγχο.
Κάτι σχετικό θα πει και ο Αλέξης Τσίπρας. Και θα φτάσει στην κορύφωση λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν εκείνοι που λεηλάτησαν τη χώρα για σαράντα χρόνια να παριστάνουν τώρα τους τιμητές της διαφάνειας. Εντάξει, κερδίζει ένα σημείο, μπορεί και δύο. Το «κοίτα ποιος μιλάει» ή το «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε» είναι ένα σχήμα επιχειρημάτων που ακούγονται πειστικά, αλλά είναι άδεια. Διότι έτσι όπως εξελίσσεται ο δημόσιος λόγος εγείρεται ένα ερώτημα φιλοσοφικής φύσεως: ποιος έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, στον Καμμένο και στον Τσίπρα; Αν πάρεις στα σοβαρά την κυβερνητική επιχειρηματολογία, Νέα Δημοκρατία, Συμπαράταξη, Ποτάμι δεν μπορούν ούτε να κοιτάξουν τον άσπιλο στα μάτια. 
Το δε ΚΚΕ, όταν δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, ελέγχεται για τη μη συστράτευση του με την κυβερνώσα Αριστερά. Σύμφωνοι. Ομως θα ήταν σοφό και γενναίο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα και γέρνει απειλητικά μπροστά, θυμίζοντας το βίο και την πολιτεία των επικριτών του, να μας πει σε ποιον αναγνωρίζει το δικαίωμα στην κριτική. Μετά βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσει και πότε τελειώνει το απόθεμα από το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κυβερνήσει σαράντα χρόνια (μαζί με τον Σπίρτζη, τον Κουρουμπλή και τον Καμμένο) ή θα του αρκούν τα μισά μέχρι να αδειάσει η δεξαμενή του ήθους; Εντάξει, αυτό με το πλεονέκτημα έχει την πλάκα του. Τα υπόλοιπα είναι αρκετά πιο σοβαρά. Οταν ο Πρωθυπουργός παριστάνει, περίπου, τον Μεσσία, δηλώνει ότι είναι το φως στο σκοτάδι, η αλήθεια σε ένα δάσος από ψέματα, το πρόβλημα είναι πρώτα της λογικής και μετά της πολιτικής. Διότι τα «εγώ απολογούμαι μόνο στον απλό λαό» τα έχουμε ακούσει και από άλλους που, ούτε καλό πολιτικό τέλος είχαν, ούτε μας άφησαν και τις καλύτερες αναμνήσεις.
  Κ. Γιαννακίδης-protagon.gr

Όλα όσα συμβαίνουν στο ίντερνετ, ανά λεπτό

Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις ενέργειες των χρηστών του Internet κάθε λεπτό της ώρας.Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, που δημοσιοποίησε η Cumulus Media με ένα άκρως κατατοπιστικό γράφημα, αποδεικνύουν το πόσο επηρεάζει το διαδίκτυο τις ζωές και την καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών.
Από συζητήσεις και μηνύματα μέχρι ηλεκτρονικές αγορές και δημιουργία ψηφιακών περιεχομένων.
Την πρωτοκαθεδρία κρατάει το facebook με περισσότερα από 900.000 logins κάθε λεπτό που περνάει, ενώ τη σκυτάλη παίρνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομίο με 156 εκατομμύρια e-mails να ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών.
Σχετικά με το youtube, οι χρήστες βλέπουν 4.100.00 βίντεο κάθε ώρα, ενώ στο instagram ανεβαίνουν 46.200 φωτογραφίες.
Κάθε λεπτό οι χρήστες κατεβάζουν 342.000 εφαρμογές, ενώ στέλνονται και 452.000 tweets.
Eπίσης, πραγματοποιούνται 3,5 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google, 751.000 δολάρια ξοδεύονται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ 16 εκατομμύρια μηνύματα στέλνονται μεταξύ των χρηστών.
Αναλυτικά:



gazzetta

«ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ»! Δείτε από ποια σοβαρή ασθένεια μπορεί να σώσει ένα φυλλαράκι από λάχανο!

Μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας – για τις διάφορες παθήσεις που τους ταλαιπωρούν- ακολουθούν τα καλά κρυμμένα μυστικά των συνταγών της γιαγιάς. Ανοίγουν τα συρτάρια, διαβάζουν τις οδηγίες και δοκιμάζουν, με την ελπίδα να δουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν….
Η ψωρίαση και η ακμή είναι δύο δυσάρεστες δερματικές παθήσεις οι οποίες υποχρεώνουν τον ασθενή να σηκώσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος για πολλά χρόνια.
Λάχανο 
laxano-1728x800_cΧρησιμοποιείται από το παρελθόν για τη θεραπεία πλήθος ασθενειών αλλά και γαι τις δερματικές παθήσεις. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν το ‘’φάρμακο του φτωχού’’.
Τα λαχανόφυλλα ωμά η ζεματισμένα ως κατάπλασμα ή κομπρέσες αντιμετωπίζουν την ψωρίαση, τα εκζέματα, τους καλόγερους και τις νευραλγίες, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική.

Μελιτζάνα 

Οταν τα φύλλα της μελιτζάνας γίνονται κατάπλασμα που εφαρμόζεται εξωτερικά έχουν επουλωτικές ιδιότητες σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και σε καλόγερους. Κατάγεται από την Ινδία και την Κίνα από όπου διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο Λεμονιά 
 Το λεμόνι προσφέρει αντοχή στον οργανισμό, είναι αντισηπτικό και καθαριστικό του αίματος ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ευεργετικό σε περιπτώσεις δερματικών παθήσεων. Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, εξωτερικά ο χυμός του λεμονιού αντιμετωπίζει την ψωρίαση και εξαλείφει τις φακίδες, όπως αναφέρει το life2day.gr

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μας στο καλοριφέρ

Στεγνώνετε κι εσείς τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι τον χειμώνα; 

Ώρα να σταματήσετε να το κάνετε, καθώς ομάδα βρετανών ερευνητών υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή ενέχει κινδύνους για την υγεία.
Συγκεκριμένα, το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι θέτει σε κίνδυνο την υγεία ατόμων με ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σοβαρό άσθμα.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Ντέιβιντ Ντέννινγκ από το Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας, τα ρούχα όταν στεγνώνουν πάνω σε θερμαντικά σώματα αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο κατά 30%, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.
«Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό, το οποίο εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά το στέγνωμα. Οι περισσότεροι εξ ημών, είτε έχουμε ανοσία στους μύκητες που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις», εξηγεί ο Δρ Ντέννινγκ.
Όμως, ο ερευνητής εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με τα σπορία του μύκητα της ασπεργίλλωσης, ο οποίος είναι ικανός να προκαλέσει λοιμώξεις στους πνεύμονες.
«Στους πάσχοντες από άσθμα ο μύκητας της ασπεργίλλωσης μπορεί να προκαλέσει βήχα και συριγμό, ενώ σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, οι πάσχοντες από AIDS και τα άτομα που έχουν αυτό-άνοσα νοσήματα, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ασπεργίλλωση», διευκρινίζει.
Ο Δρ Ντέννινγκ συμβουλεύει λοιπόν όλους μας να στεγνώνουμε τα ρούχα σε ανοιχτό χώρο, ή σε ειδικό στεγνωτήριο ή αν δεν έχουμε εναλλακτική, να φροντίσουμε όταν το στέγνωμα γίνεται μέσα στο σπίτι, να μην πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι, και πάντα να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα.
Στο Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης της Μ. Βρετανίας ήδη έχει καταγραφεί ανησυχητική αύξηση των περιστατικών ασθενών που έχουν εισπνεύσει σπορία του μύκητα της ασπεργίλλωσης. Η ασπεργίλλωση προσβάλλει κυρίως ανοσοκατεσταλμένα άτομα, άτομα με κοκκιοκυτταροπενία, οξεία λευχαιμία, ή λέμφωμα ή άτομα υπό χρόνια λήψη στεροειδών, αντιβιοτικών, ή κυτοτοξικών φαρμάκων. Η ασπεργίλλωης προσβάλλει συνήθως τους πνεύμονες (90%), αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλα όργανα. Οι ασθενείς εμφανίζουν βήχα, πλευρωδυνία, πυρετό, δύσπνοια και ταχύπνοια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μελέτη που έγινε από την Αρχιτεκτονική Σχολή «Mackintosh» της Γλασκώβης διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των σπιτιών έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας. Το ένα τρίτο αποδίδεται στο στέγνωμα των ρούχων εντός του σπιτιού.

ΟΑΕΔ: Αυτά τα δικαιολογητικά χρειάζεστε για να βγάλετε κάρτα ανεργίας

Η κάρτα ανεργίας προσδίδει την ιδιότητα του ανέργου σε κάποιο άτομο και μπορεί να τον βοηθήσει να βρει δουλειά μέσω του... ΟΑΕΔ ή και να προσληφθεί από μία επιχείρηση μέσω πχ μίας επιδότησης.

 Το άτομο που την κατέχει, θα πρέπει να την ανανεώνει ανά κάποια χρονικά διαστήματα σε κάποιο επιμέρους υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, γιατί αλλιώς διαγράφεται αυτόματα.

Τα δικαιολογητικά έκδοσης κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

1) Δελτίο ταυτότητας

2) Εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 του τρέχοντος έτους:

Εάν δεν κάνεις φορολογική δήλωση τότε να πας στη Εφορία να πάρεις ένα έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 στο οποίο θα γράψεις τα στοιχεία σου με δικαιολογία έκδοσης «Για έκδοση κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ». Έπειτα θα το δώσεις να στο πρωτοκολλήσουν και θα πας με αυτό το έγγραφο στον ΟΑΕΔ. Επίσης, αν είσαι εξαρτώμενο μέλος (πχ από τους γονείς σου) να κρατάς το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 αυτών.



3) Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (πχ λογαριασμός ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, κινητό τηλέφωνο, κ.τ.λ.) στο όνομά σου (ή του συζύγου- πατέρα- μητέρας, με όποιον συγκατοικείς τέλος πάντων!) ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

5) Απόλυση ή οικειοθελής αποχώρηση από την τελευταία εργασία σου (εφόσον υπάρχει). Καταθέτεις το πρωτότυπο έγγραφο καταγγελίας της Σύμβασης Εργασίας αορίστου χρόνου ή την βεβαίωση του εργοδότη για τη λήξη της Σύμβασης Εργασίας ορισμένου χρόνου

6) Αν είσαι αλλοδαπός, κράτα την άδεια διαμονής ή εργασίας

Ταυτόχρονα, μπορείς να εγγραφείς στα γραφεία του ΟΑΕΔ της περιοχής σου, θα σου δώσουν ένα χαρτί «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη Διαδικτυακή Πύλη». Αυτό γράφει πάνω τους κωδικούς πρόσβασης στη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Έτσι, μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ και να είσαι πιστοποιημένος χρήστης.

Με μετρητά 9 στις 10 συναλλαγές στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όπου τα μετρητά αποτελούσαν κυρίαρχο μέσο πληρωμών το 2016, σύμφωνα με μελέτη στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Η μελέτη, με τίτλο: «Η χρήση των μετρητών από νοικοκυριά στην Ευρωζώνη», έχει συνταχθεί από τους Henk Esselink και Lola Hernandez και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.
Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της, πρόκειται για την πρώτη μελέτη που μετρά τη ζήτηση μετρητών για συναλλαγές στην Ευρωζώνη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 2016 περίπου το 79% όλων των πληρωμών στα σημεία πώλησης έγιναν με μετρητά, το 19% με κάρτες και το 2% με άλλα μέσα πληρωμών. Σε όρους αξίας πληρωμών, το 54% αντιστοιχούσε σε χρήση μετρητών, το 39% σε κάρτες και το 7% σε άλλα μέσα. 
Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης είναι μεγάλες. Όσον αφορά τον αριθμό των συναλλαγών, τα μετρητά χρησιμοποιούνται περισσότερο στις νότιες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς και τη Γερμανία, Αυστρία και Σλοβενία, όπου το 80% ή περισσότερο των συναλλαγών στα σημεία πώλησης έγιναν με μετρητά. Στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι στο 88%, πίσω μόνο από τη Μάλτα που έχει 92%. 
Σε όρους αξίας, το ποσοστό των μετρητών ήταν υψηλότερο στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα (από 72% έως 75%), ενώ ήταν χαμηλότερο στις χώρες Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), την Εσθονία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία (27% έως 33%).
Το 2016, οι καταναλωτές της Ευρωζώνης έκαναν κατά μέσο όρο 1,6 πληρωμές την ημέρα ή 11 πληρωμές την εβδομάδα, από τις οποίες οι 1,2 πληρωμές την ημέρα ή 9 πληρωμές την εβδομάδα έγιναν με μετρητά. Στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, οι καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο 1,7 συναλλαγές την ημέρα με μετρητά ή 12 την εβδομάδα, που ήταν και οι περισσότερες στην Ευρωζώνη. 
Αν και το ποσοστό των πληρωμών σε μετρητά για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ ήταν μικρό, σε όρους αξίας αντιστοιχούσε στο 10% όλων των πληρωμών σε μετρητά στην Ευρωζώνη. Και πάλι οι διαφορές μεταξύ των χωρών όσον αφορά τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικές, καθώς κυμαίνονταν από 3% στη Γαλλία και 5% στο Βέλγιο έως 21% στην Ιρλανδία και τη Σλοβενία και 26% στην Ελλάδα.
Υψηλά είναι και τα ποσοστά των ελληνικών νοικοκυριών που χρησιμοποιούν μετρητά για να πληρώσουν το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς ρεύματος. Κατά μέσο όρο, στην Ευρωζώνη (με την εξαίρεση της Γερμανίας) μόνο το 6% των ενοικίων πληρώνεται με μετρητά, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 26% και στη Σλοβακία και τη Μάλτα περίπου 15%. Το 56% των Ελλήνων και το 25% των Ιταλών που συμμετείχαν στην έρευνα πλήρωνε τον λογαριασμό ρεύματος με μετρητά.
Κατά μέσο όρο το 24% των καταναλωτών της Ευρωζώνης που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι κρατούσαν μετρητά, εκτός τραπεζικών λογαριασμών, προληπτικά ως διαθέσιμα. Στην Ελλάδα, το μέσο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα που διατηρούσε προληπτικά μετρητά ανερχόταν σε 22%. Μόνο το 9% των καταναλωτών της Ευρωζώνης φύλαγε μετρητά από 1.000 έως 5.000 ευρώ και το 2% πάνω από 5.000 ευρώ στο σπίτι του σε τραπεζική θυρίδα. Οι δύο χώρες, όπου τα νοικοκυριά κρατούν περισσότερο από 1.000 ευρώ σε μετρητά, είναι η Σλοβενία (23%) και η Λιθουανία (20%). Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα ήταν 18% και για την Ιταλία 19%.
Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα, σύμφωνα με τη μελέτη, που η πλειοψηφία των καταναλωτών δήλωσαν ότι προτιμούν τις πληρωμές με μετρητά, εάν είναι ελεύθεροι να επιλέξουν μεταξύ μετρητών και άλλων μέσων πληρωμών. Υψηλά είναι το αντίστοιχο ποσοστό και στην Ελλάδα, καθώς το 43% προτιμά την πληρωμή με μετρητά, ενώ το 39% με άλλους τρόπους πληρωμών.

Για να δώσουν «μποναμά» ψαλίδισαν 2,2 δισ. τον Οκτώβριο από κρατικές δαπάνες

Περικοπές ακόμη και σε Υγεία, Πρόνοια και Επενδύσεις - Πώς διαμορφώνονται τα στοιχεία 

Δεν πρόλαβε το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 (όπου άλλαξε και τις εκτιμήσεις του για το πώς κλείνει το 2017) και πρόλαβε να πέσει έξω πάνω από 2,2 δισ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. 
Για να κρατήσει πλεόνασμα με κάθε θυσία η κυβέρνηση και να μοιράσει παροχές τον Δεκέμβριο, περιέκοψε βάναυσα κρατικές δαπάνες 2,2 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο (ακόμα και από την Υγεία, την Πρόνοια και τις Επενδύσεις)  τις οποίες τις είχε προϋπολογίσει όταν συνέτασσε το νέο προϋπολογισμό.

Αρχές του μηνός όταν το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2018, διόρθωσε τις εκτιμήσεις του για όλα τα μεγέθη που είχε προϋπολογίσει πέρυσι τέτοιο καιρό για το πώς θα έκλεινε η φετινή χρονιά. Και με βάση αυτά τα διορθωμένα στοιχεία, σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι … πρόλαβε να πέσει έξω 2,2 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις του για το τι θα πλήρωνε τον συγκεκριμένο μήνα το Κράτος.

Αντιθέτως θα έπρεπε στα στοιχεία για την πορεία για τον μήνα Οκτώβριο 2017 να υπήρχε μηδενική απόκλιση σε σχέση με τον προϋπολογισμό που ταυτόχρονα κατέθεσε για το 2018, αλλά τελικά αυτό συνέβη μόνον στα έσοδα (όπου –μαγικά- κάλυψε την «τρύπα 1,9 δισ. ευρώ που φαινόταν όταν συνέκρινε τις εισπράξεις με τον στόχο που μπήκε τον Μάιο  στο Μεσοπρόθεσμο) ενώ στις δαπάνες η περικοπή είναι θηριώδης!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, όλες οι συγκρίσεις γίνονται πλέον από τον μήνα Οκτώβριο με τον νέο Προϋπολογισμό και όχι πια με τον περσινό ή με το Μεσοπρόθεσμο του Μαΐου.

Έτσι προκύπτει ότι:

-Ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου πλεόνασμα 145 εκατ. ευρώ, αντί για έλλειμμα 2,434 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού 2018 (που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού) για το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε έτσι σε πλεόνασμα ύψους 5,331 δισ. ευρώ, αντί στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,752 δισ. ευρώ.

-Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 40,572 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση κατά 326 εκατ. ευρώ ή 0,8%  έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2018 (που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού).

Αν και η κυβέρνηση «μηδένισε το κοντέρ» τον Οκτώβριο, διορθώνοντας τους στόχους είσπραξης, και πάλι πρόλαβε να πέσει έξω –για μικροποσά όμως!

Ελαφρώς καλύτερα έναντι του νέου διορθωμένου στόχου κινήθηκαν:

α) Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 34 εκατ. ευρώ ή 0,5%

β) Φόροι στην περιουσία κατά 35 εκατ. ευρώ ή 1,5%,

γ) Άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 53 εκατ. ευρώ ή 3,2%,

δ) Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 23 εκατ. ευρώ ή 1,3%,

ε) ΦΠΑ λοιπών κατά 41 εκατ. ευρώ ή 0,4%,

στ) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 29 εκατ. ευρώ ή 10,9%,

ζ) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 46 εκατ. ευρώ ή 1,3%.

Χειρότερα όμως έναντι του στόχου ήταν τα έσοδα στους Λοιπούς ΕΦΚ (καπνού κλπ) κατά 14 εκατ. ευρώ ή 0,6%. Συνολικά τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39,243 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 325 εκατ. ευρώ ή 0,8% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2018.

- Οι επιστροφές φόρων την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 αυξήθηκαν σε 4,493 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας  αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2018 (4,492 δισ. ευρώ) αλλά …1,2 δισ. έναντι των προβλέψεων του Μαΐου για επιστροφές 3,3 δισ. ευρώ (+35%)

-  Αντιθέτως οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017 ανήλθαν στα 40,428 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2,253 δισ. ευρώ έναντι του διορθωμένου στόχου του ίδιου μήνα (42,680 δισ. ευρώ).

- Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,449 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένες κατά 1,165 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειωμένες έναντι του στόχου επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 64 εκατ. ευρώ, για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 115 εκατ. ευρώ, για αποδιδόμενους πόρους κατά 159 εκατ. ευρώ και για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 51 εκατ. ευρώ.

Και οι δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 1,979 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 1,087 δισ. ευρώ.

Ειδικά τον μήνα Οκτώβριο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.074 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 511 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,872 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 145 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 201 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 366 εκατ. ευρώ.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε άπλυτα ρούχα πολλές μέρες σε ένα δωμάτιο

Πολλές φορές τυχαίνει να αφήνουμε πάνω σε μια καρέκλα στο δωμάτιο ρούχα που προορίζονται για πλύσιμο.
Μπορεί αυτό φαινομενικά να είναι αθώο για την υγεία μας αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μια συνήθεια που πρέπει να καταργήσουμε.
Ποιος είναι ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τα ακάρεα και για πολλά έντομα ακόμη και αν δεν τα βλέπουμε με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα βρώμικα ρούχα που πετάμε στο υπνοδωμάτιό μας ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αποτελούν πόλο έλξης για τους κοριούς και άλλα έντομα.
Οι κοριοί κρύβονται συνήθως στις ραφές και το εσωτερικό των στρωμάτων, σε σχισμές κιβωτίων ή στα πλαίσια των κρεβατιών, εντοπίζονται όμως και αλλού. Δεδομένου ότι τρέφονται με αίμα, μπορεί να τους εντοπίσουμε οπουδήποτε, από ένα πολυτελές ακριβό ξενοδοχείο, μέχρι ένα στρατόπεδο.
Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το θέμα κατέληξαν πως πρέπει να βάζουμε τα άπλυτα σε ένα καλάθι και μάλιστα να μην τα αφήνουμε για πολλές μέρες εκεί. Αν τώρα ταξιδεύουμε και μένουμε σε ξενοδοχείο, είναι καλύτερα να τα κλείνουμε μέσα σε μια σακούλα μέχρι να τα πάμε για πλύσιμο.



baby

Smart Ageing Prize: Οι ψηφιακές τεχνολογίες υποστηρίζουν την «έξυπνη» γήρανση

Η ραγδαία δημογραφική γήρανση αποτελεί μείζονα κοινωνική πρόκληση και παράλληλα σημαντική ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ιστότοπου πληροφόρησης για θέματα της ΕΕ, EURACTIV, ο πληθυσμός άνω των 65 ετών αναμένεται να καταγράψει αξιοσημείωτη άνοδο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (από 26% το 2010 σε 53% το 2060), επηρεάζοντας τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών ταμείων, το κόστος φροντίδας και τη δημόσια οικονομία.
Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ ανέλαβε καίριες δράσεις και πρωτοβουλίες για τα ζητήματα που άπτονται της «ενεργού γήρανσης», θέτοντας ως στόχο την αύξηση της μέσης διάρκειας υγιούς ζωής κατά δύο έτη έως το 2020. Αυτό το γεγονός συνεπάγεται τριπλό όφελος: Βελτίωση της κατάστασης της υγείας και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, ενίσχυση της βιωσιμότητας των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης και δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και θέσεων εργασίας που σχετίζονται με καινοτόμα προϊόντα.
Επιπλέον, η Κομισιόν χρηματοδοτεί την εφαρμοσμένη έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Seventh Research Framework Programme και του «Horizon 2020». Συμμετέχει, ακόμη, από κοινού με τα κράτη-μέλη στο πρόγραμμα Active and Assisted Living Joint Programme, οι ψηφιακές εφαρμογές του οποίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η υγειονομική περίθαλψη (tele-health, tele-care & living assisted living), η κοινωνική πολιτική και ένα φιλικό περιβάλλον προς τους ηλικιωμένους (κινητικότητα, μεταφορές και κοινωνική ένταξη).
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην ανάγκη εξεύρεσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που θα αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Αναμφίβολα, η Ευρώπη διαθέτει προηγμένη βιομηχανία στην τεχνολογία της πληροφορίας με καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν μία πληθώρα νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ευκαιρίες της αγοράς που προκύπτουν από τις δημόσιες και καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες σχετίζονται με τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αυξανόμενου πληθυσμού άνω των 60 ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μία στρατηγική για την αποκαλούμενη «Silver Economy».


EURACTIV

Λιγότερες οι υιοθεσίες το 2016 - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Μείωση 18,5% παρουσίασαν οι υιοθεσίες το 2016 σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα πράξεων υιοθεσίας, πέρσι ανήλθαν σε 221 από 271 το 2015. 
Η μεγαλύτερη μείωση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής (33,5%), ενώ η μεγαλύτερη αύξηση στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας (81,3%).
Οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 113 ενώ οι υιοθεσίες αρρένων σε 106, παρουσιάζοντας μείωση 20,4% και 15,9%, αντίστοιχα σε σχέση με το 2015. 
Οι θετοί γονείς, κατά κύριο λόγο, είναι δύο σύζυγοι, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στην κατηγορία αυτή παρουσιάστηκε μείωση 15,4% στις πράξεις υιοθεσίας, η δε μεγαλύτερη πτώση (46,3%) παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που αντιπροσωπεύουν μονογονεϊκή οικογένεια.
Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου, ενώ παρατηρήθηκε μείωση των πράξεων υιοθεσίας κατά 53,8% στην κατηγορία των τέκνων που γεννήθηκαν εντός γάμου.
Σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, η πλειοψηφία (62,4%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0-5 ετών, ενώ η μεγαλύτερη μείωση, σε απόλυτες τιμές καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των 19 ετών και άνω (46,7%).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Γιατρός κατέγραφε τις πελάτισσες του γυμνές... σε βίντεο;

Μια απίστευτη καταγγελία διερευνά η ΕΛΑΣ 

Με λεπτούς χειρισμούς η Ασφάλεια Ηρακλείου διερευνά τις τελευταίες ώρες καταγγελία πολίτη σε βάρος γιατρού.
 Ο γιατρός καταγγέλλεται ότι έχει τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας στην αίθουσα όπου γίνονται οι συνεδρίες με τις πελάτισσες του, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να βγάλουν τα ρούχα τους για να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εφαρμογές.
 Η ύπαρξη της φερόμενης κάμερας ασφαλείας στον …απαγορευμένο χώρο έγινε αντιληπτή, σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ο άνθρωπος που κατέφυγε στην Αστυνομία είδε μέσα από ένα μόνιτορ τα όσα εκτυλίσσονταν στο διπλανό δωμάτιο, γεγονός που τον έκανε έξαλλο.
 Για την συγκεκριμένη καταγγελία έχουν ενημερωθεί, όπως λένε οι πληροφορίες, και οι εισαγγελικές Αρχές που βρίσκονται σε επικοινωνία με την ΕΛΑΣ για τον χειρισμό της υπόθεσης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να διερευνηθεί πλήρως η καταγγελία.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έρευνα στο ιατρείο του αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Σπάνιος, λευκός κροκόδειλος εντοπίστηκε στη βόρεια Αυστραλία

Το ασυνήθιστο θέαμα του λευκού κροκόδειλου ενθουσίασε τουριστικούς πράκτορες και τουρίστες που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα.
Η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας (NT Conservation and Protection Society), ονόμασε τον κροκόδειλο «Pearl» (Πέρλα). Το ερπετό «βρισκόταν εντός της περιοχής ενός μεγάλου αρσενικού, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί είναι θηλυκό» ανέφερε η ιδρύτρια της άτυπης περιβαλλοντικής οργάνωσης στο Smithsonian.com. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της οργάνωσης, το μήκος του κροκόδειλου είναι τρία μέτρα.
Σε ανάρτηση στο Facebook η Εταιρεία Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας εικάζει ότι η Pearl είναι απόγονος του διάσημου κροκόδειλου της Αυστραλίας με μαύρο σώμα και λευκό κεφάλι. Ο κροκόδειλος, στον οποίο είχε δοθεί το όνομα Μάικλ Τζάκσον, ζούσε στον ίδιο ποταμό και πυροβολήθηκε το 2014 όταν επιτέθηκε και σκότωσε έναν 57χρονο ψαρά.

Και στη μέση, η Μπουντσελίγκα!

Ακόμα ένα ενδιαφέρον Σάββατο έχουμε μπροστά μας. 
Η Μπουντεσλίγκα με δυο ντέρμπι έχει την "τιμητική' της, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πως μπορεί να είναι μόνο αυτό όταν π.χ ο Κλοπ παίζει με τον Κόντε;
Ακόμα ένα "ντερμπάτο" Σάββατο μας περιμένει. Ένα Σάββατο με δυνατά παιχνίδια στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, από τα οποία ξεχωρίζουμε με την πρώτη ματιά τρία μεγάλα παιχνιδια, τα δυο εκ των οποίων στην Μπουντεσλίγκα!
Έχεις δει τι γίνεται με τις εξελίξεις στο Νόμιμο Στοίχημα;
Αρχίζουμε, όπως πάντα, με το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει στην έδρα του Ατρόμητου που έπεσε από την πρώτη θέση μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ερωτηματικά για τους "πράσινους" που ζουν στην αβεβαιότητα της διοικητικής "φουρτούνας" που βιώνουν, ερωτηματικά όμως και για τους Περιστεριώτες που έκαναν μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα και δεν ξέρει κανείς αν θα βγάλουν αντίδραση τώρα. Άλλα δυο ματς στο πρόγραμμα. Γιάννινα - Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης - Λαμία.
Μεταφερόμαστε στην Μπουντεσλίγκα. Έξι παιχνίδια στο πρόγραμμα. Τα δυο είναι ματσάρες. Ντόρτμουντ - Σάλκε. Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Από τα κλασικότερα ντέρμπι στη χώρα, με εξαιρετικά μεγάλο μίσος, ελέω της "γειτνίασης" των δυο ομάδων. Η Ντόρτμουντ έχει θέματα με τον Πίτερ Μποζ, αφού το πολύ κακό δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου έχει φέρει την ομάδα μακριά από την κορυφή κι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Φήμες λένε ότι ένα κακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι μπορεί να τον φέρει εκτός ομάδας. Η Σάλκε τα πηγαίνει αρκετά καλά και το "στοίχημα" που λέγεται "Ντομίνικο Τεντέσκο" αποδίδει. Το άλλο ντέρμπι της ημέρας είναι το Γκλάντμπαχ - Μπάγερν. Ναι η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά η Γκλάντμπαχ έχει βρει μια σταθερότητα και απειλεί τους πρωτοπόρους! Άλλωστε οι Βαυαροί έχουν μόλις 2 νίκες στα τελευταία 8 ματς με την Μπορούσια! Κατά τ' άλλα, η Λειψία μετά την "διπλάρα" στο Μονακό υποδέχεται τη Βέρντερ που έκανε επιτέλους νίκη, η καλή εντός έδρας Φράιμπουργκ φιλοξενεί τη Μάιντζ, η Άιντραχτ παίζει με τη Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ πάει στην Άουγκσμπουργκ.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, κυριαρχεί ένα σπουδαίο ντέρμπι στο πρόγραμμα των έξι αγώνων. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ παίζει με την Τσέλσι του Αντόνιε Κόντε. Η Λίβερπουλ του Κλοπ πάντα είναι καλη στα ντέρμπι. Παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και προσπαθεί να κερδίσει πράγματα. Η Τσέλσι είναι η πρωταθλήτρια και ορισμένες φορές φέτος παίζει εκπληκτικά. Και οι δυο είχαν παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα και μένει να δούμε πως θα τους επηρεάσει. Κατά τ' άλλα, η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μπράιτον και η Τότεναμ τη Γουέστ Μπρομ που άλλαξε προπονητή (έδιωξε τον Πούλις). Η Νιούκαστλ μετά την ήττα από το Μουρίνιο υποδέχεται τη Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα, η Σουόνσι φιλοξενεί την Μπόρνμουθ σ' ένα κομβικό ματς για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και νωρίς το μεσημέρι η παραπαίουσα Κρίσταλ Πάλας παίζει με την Στόουκ.
Στην Ισπανία, αγώνα έχουν οι δυο ομάδες της Μαδρίτης. Η Ρεάλ υποδέχεται τη Μάλαγα του Μίτσελ (ακόμα) και η Ατλέτικο πάει στην έδρα Λεβάντε. "Πονηρό" ματς για τους "ροχιμπλάνκος" που είδαν τον Γκριζμάν να επιστρέφει στα γκολ με ανάποδο ψαλίδι επί της Ρόμα! Αλαβές - Εϊμπάρ και Μπέτις - Χιρόνα τ' άλλα δυο παιχνίδια.
Στην Ιταλία, μόνο η Ίντερ έχει αγώνα απο τους θεωρητικά "μεγάλους". Με νίκη μάλιστα επί της Κάλιαρι (εκτός έδρας) θα βρεθεί για λίγες ώρες στην πρώτη θέση. Η Σαμπντόρια μετά την σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους θα πάει στην Μπολόνια, η Κίεβο υποδέχεται την Σπαλ και η Σασουόλο τη Βερόνα.
Κλείνουμε με Γαλλικό πρωτάθλημα. Σ' ένα πρόγραμμα με έξι αγώνες χωρίς Παρί και χωρίς Μονακό. Κάποιοι μπορεί να το πουν "βαρετό". Εγώ θα το χαρακτηρίσω άκρως ανταγωνιστικό! Ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα των μεγάλων πρωταθλημάτων για το Σάββατο.Και στοιχηματικά να το δει κανείς, δεν υπάρχει σημείο κάτω από 2.10! Τι έχουμε όμως; Η Ρεν με νέο προπονητή υποδέχεται τη Ναντ του Ρανιέρι. Η Καέν που περνάει ντεφορμάρισμα φιλοξενεί την ποιοτική Μπορντό. Η Λιλ του Μπιέλσα που πάλι έχασε και απογοήτευσε πάει στην έδρα της "σκληρής" Μονπελιέ. Η Ντιζόν υποδέχεται την Τουλούζ, η Τρουά την Ανζέ και η Μετς την Αμιέν. Ειδικά τα δυο τελευταία θεωρούνται "εξάποντα" παραμονής αν και νωρίς. 

24.11.17

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.
Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος έγραψε στο Facebook:
«ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
Από το βράδυ της Κυριακής, φαίνεται ότι ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και εν συνεχεία μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές αλλά και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στον 1ο προγνωστικό χάρτη θα δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Η 2η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Πολύ γρήγορα, και πριν το ξημέρωμα της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας. Στον χαρακτηριστικό προγνωστικό 2ο χάρτη, θα δείτε τις περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
"ΠΕΡΑΣΜΑ" ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Το πρωί της Δευτέρας, αν όλα κυλήσουν όπως φαίνονται, οι βροχές και οι πιθανές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την περιοχή της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα σε ολόκληρο το νομό και όχι τοπικού χαρακτήρα. Η διάρκεια των βροχοπτώσεων δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο αναμένεται να βρέξει αρκετά σε διάφορες περιοχές του νομού.
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ
Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της Δευτέρας, αναμένονται χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά αλλά στα ορεινά. Βέβαια, καθώς θα περνάει η ώρα, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα χαμηλώσουν γρήγορα και αφού θα έχουν την τάση να επιμείνουν λίγα τοπικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές, αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα και τοπικά ακόμη και πάνω από τα 550 μέτρα υψόμετρο.
Σαφώς, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν πυκνές κατά τόπους και κατά περιόδους χιονοπτώσεις κυρίως όμως στα πολύ ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1900-2000 μέτρα.
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύντομο σχετικά "πέρασμα" με βροχές θα υπάρξει και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κυρίως κατά τις πρώτες ώρες της Δευτέρας. Τα φαινόμενα εκεί δεν φαίνεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα αλλά οι βροχές διαφαίνεται ότι θα είναι και εκεί γενικευμένες.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
Κατά τη διάρκεια του περάσματος του βαρομετρικού χαμηλού πάνω από τη χώρα μας (Δευτέρα), οι φορά κίνησης των ανέμων θα ακολουθούν τη φορά που είναι αντίθετη από τη φορά κίνησης των δεικτών του ρολογιού. Οι εντάσεις των ανέμων κατά τόπους, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ και πολύ τοπικά ίσως και ελαφρώς παραπάνω.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού θα είναι γρήγορη, γι'αυτό και δεν αναμένονται πολύωρες βροχοπτώσεις τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρέξει παντού για 10-15 λεπτά, κάθε άλλο. Αναμένονται γενικευμένα κατά τόπους φαινόμενα, απλά οι βροχοπτώσεις αυτές δεν θα διαρκέσουν για πάρα πολλές ώρες ώστε να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα. Ποτέ όμως δεν ξέρουμε πως ο ίδιος ο καιρός θα αντιδράσει και άρα εκτιμώ ότι πρέπει να είστε αναλυτικά ενημερωμένοι.
Στον 3ο προγνωστικό χάρτη, που απεικονίζει τις περιοχές βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα, μπορεί να καταστεί σαφές ότι τα πιο έντονα φαινόμενα θα απασχολούν πλέον περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και ιδιαιτέρως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Σαφώς κατά διαστήματα θα βρέχει και στην Κρήτη αλλά και σε τμήματα των Κυκλάδων.
ΥΓ 1 : Επειδή είναι μπροστά μας 3 ολόκληρες ημέρες μέχρι το διαφαινόμενο πέρας της κακοκαιρίας, ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές. Για παράδειγμα μπορεί να πάρει μια "παράταση" η όλη κακοκαιρία και να απασχολήσει και κάποια τμήματα της χώρας και την Τρίτη. Όμως αυτό είναι κάτι για το οποίο θα σας ενημερώσω με επόμενες ανακοινώσεις μου.
ΥΓ 2 :Από το βράδυ της Κυριακής να κρατάτε ομπρέλες, διότι την Παρασκευή και το Σάββατο, ναι μεν θα πυκνώσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας οι νεφώσεις αλλά περιμένουμε λίγες τοπικές βροχές και κατά βάση εξασθενημένες.
ΥΓ 3 : Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, κατά περιόδους θα πυκνώνουν οι νεφώσεις στην Αττική και έτσι θα εκδηλωθούν κάποιες και λίγες τοπικές βροχές (πιθανότητα 30-35%). Θα είναι εξασθενημένες όμως».

Το απίστευτο κόλπο του Αλβάρο: Πως απατούσε επί 8 χρόνια την Αθηνά Ωνάση χωρίς να το αντιλήφθεί

Τον τρόπο με τον οποίο ο Αλβάρο κρατούσε κρυφή από την Αθηνά Ωνάση την παράλληλη σχέση που είχε επί 8 ολόκληρα χρόνια αποκάλυψε ο πρώην προσωπικός σύμβουλος της οικογένειας Ωνάση, Αλέξης Μανθεάκης.
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Ντόντα κατάφερε να έχει διπλή ζωή για τόσο καιρό, λόγω του σχεδίου που είχε στήσει για να συναντά την ερωμένη του.
Το σχέδιο περιείχε από μεταμφιέσεις μέχρι και «αλλαγή» ταυτότητας, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η Αθηνά Ωνάση να μην καταλάβει τίποτα.
«Η Αθηνά ήρθε σε μένα για εκδίκηση. Ο Ντόντα ήταν μαζί της από τον πρώτο μήνα του γάμου και ήταν για 8,5 χρόνια σε παράλληλη σχέση. Έβαζε περούκα και έλεγε ότι είναι Αργεντίνος για να την συναντήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που η κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση δεν κατάλαβε ποτέ ότι ο σύζυγός της βρισκόταν τόσο συχνά με μία άλλη γυναίκα.

ΣΟΚ - Σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη στην Ξάνθη

Τρία σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη στο κέντρο της Ξάνθης, με τη γυναίκα να δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική και τον ιδιοκτήτη των σκυλιών να οδηγείται στον εισαγγελέα.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του παζαριού της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης. Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους η γυναίκα βρέθηκε κοντά στην αυλόπορτα επιχείρησης εντός της οποίας ήταν τα 3 σκυλιά, η πόρτα ήταν ανοικτή και τα σκυλιά επιτέθηκαν στην γυναίκα.
Μάταια ο ιδιοκτήτης των σκυλιών προσπαθούσε να την σώσει. Χρειάστηκε να έρθει η αστυνομία για να τραβήξει μακριά την άτυχη γυναίκα. Τα τραύματα είναι σε όλο της το σώμα και τα σκυλιά κυριολεκτικά την κατασπάραξαν δαγκώνοντας την παντού.
Η ηλικιωμένη περίπου 60-70 ετών είναι διασωληνωμένη από το βράδυ της Πέμπτης στην εντατική του Νοσοκομείου της Ξάνθης, ενώ ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης των σκυλιών οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

xanthinews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου