16.12.17

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών αύριο στη Λάρισα

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό ανακοίνωσαν οι αγρότες του νομού Λάρισας που συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στον Τύρναβο στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, η σημερινή αγροτική κινητοποίηση «έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως θα μας βρει απέναντι της».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά» και «τα οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».
Σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας είπε πως δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων στα ζητήματα της φορολογίας των αγροτών, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής κ.α. Επίσης σημείωσε πως στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα θα καθοριστεί και το συνολικό πλαίσιο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αποκάλυψη που συγκλονίζει – Μήνυμα από τον Θεό στο ανθρώπινο DNA

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει ένα μήνυμα από το Θεό γραμμένο μέσα στο ανθρώπινο γονιδίωμα!

Μια ομάδα από κορυφαίους γενετιστές ανακάλυψαν ένα απόσπασμα 22-λέξεων της αρχαίας αραμαϊκής στην οποία ο Θεός επιβεβαιώνει την ύπαρξή του και το ρόλο του στη δημιουργία της ζωής πάνω στη Γη.
«Ξέραμε ότι τα σχέδια δεν ήταν φυσικά» εξηγεί ο Charles Watson, ο επικεφαλής επιστήμονας για το έργο, «αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε πειστική εξήγηση γι’ αυτό. Πάνω σε μια ιδιοτροπία, αρχίσαμε παραπομπές των προτύπων με τις γλωσσικές βάσεις δεδομένων γλώσσα», εξηγεί, «και είμαστε συγκλονισμένοι αφού διαπιστώσαμε ότι τα σχέδια αντιστοιχούν στην αρχαία αραμαϊκή», όπως αναφέρει το strange.
Ζαλισμένη από την ανακάλυψη, η ομάδα του επικοινώνησε με ειδικούς γλωσσολόγους, εξοικειωμένους στην αραμαϊκή – τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός στην καθημερινή του ζωή. Μετά την αποκωδικοποίηση, εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Γεια σας παιδιά μου. Αυτό είναι ο Γιαχβέ, ο μοναδικός αληθινός Κύριος. Έχετε βρει το μυστικό της δημιουργίας του. Τώρα μοιραστείτε το ειρηνικά με όλο τον κόσμο».
Ο Γιαχβέ είναι το βιβλικό όνομα για τον Θεό της Χριστιανοσύνης…

Μυστηριώδης θάνατος: Έπιασε φωτιά ενώ έκανε αμέριμνος τη βόλτα του

Ανεξήγητο χαρακτηρίζουν οι αρχές τον θάνατο του 70χρονου, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες για άγνωστο λόγο την ώρα που περπατούσε σε δρόμο  
 

Τον μυστηριώδη θάνατο ενός ηλικιωμένου, ο οποίος κάηκε ζωντανός όταν έπιασε ξαφνικά φωτιά ενώ περπατούσε στο δρόμο, ερευνά η αστυνομία στο Λονδίνο.
Ο 70χρονος Τζον Νόλαν έκανε αμέριμνος τη βόλτα του κοντά στο σπίτι του, στο βόρειο Λονδίνο. Ξαφνικά τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για την εκδήλωση της φωτιάς. 
Τρομοκρατημένοι περαστικοί προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά αλλά δεν τα κατάφεραν, κάτι που πέτυχαν οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε σε ειδικό νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη μέρα από σοβαρά εγκαύματα. Από τον Σεπτέμβριο που συνέβη το περιστατικό μέχρι σήμερα οι αρχές δεν έχουν καταλήξει σε κάποια αιτία για την φωτιά ενώ δεν έχει βρεθεί και κάποιο στοιχείο που να την "φούντωσε", χαρακτηρίζοντας τον θάνατό του ανεξήγητο.
Εικάζεται ότι υπέστη αυτανάφλεξη, ένα φαινόμενο σπάνιο και αινιγματικό. Πρόκειται για μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από σχεδόν πλήρη καταστροφή του σώματος, με μικρές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο. 

(Πηγή: Telegraph, φωτό: AP Photo/Altaf Qadri)

Προειδοποίηση της Aegean για απάτη με διαγωνισμό με δήθεν δωρεάν εισιτήρια

Την προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου εφιστά η Aegean, σχετικά με δωρεάν εισιτήρια που "μοιράζει" μέσω ψεύτικου διαγωνισμού η σελίδα στο Facebook «Aegean-fly.club».

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιου διαγωνισμού και συνιστά προσοχή στο κοινό, συμβουλεύοντας να ενημερώνεται μόνο μέσω των επίσημων σελίδων της στο διαδίκτυο και στα social media.

fee18890805603228b3f1e025e4a0875.jpgΑναλυτικά η ενημέρωση της Aegean Airlines:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στο διαδίκτυο ψεύτικος λογαριασμός της Εταιρείας, με παράνομη και παραπλανητική χρήση σημάτων, επωνυμίας, φωτογραφιών και λοιπών στοιχείων, ο οποίος επιπλέον διενεργεί και παραπλανητικό διαγωνισμό με τον τίτλο «Aegean-fly.club»», αναφέρει η Aegean και υπογραμμίζει ότι: «Ο εν λόγω λογαριασμός και ο διενεργούμενος από αυτόν διαγωνισμός ουδεμία σχέση, έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οιαδήποτε άδεια έχει με την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A.
Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία ήθελε τυχόν υποστεί η εταιρεία μας εξαιτίας αυτών των παράνομων και παραπλανητικών ενεργειών, εφιστούμε την προσοχή σας να μην ακολουθήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να προβείτε σε οιαδήποτε ενέργεια σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας.
Για την επίσημη ενημέρωση σας παρακαλούμε όπως παρακολουθείτε τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας μας στο el.aegeanair.com και στα social media στο facebook το https://www.facebook.com/aegeanairlines/ , στο twitter το https://twitter.com/aegeanairlines και στο instagram το https://www.instagram.com/aegeanairlines."

ΒΙΝΤΕΟ - Πόσο παχαίνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Μόλις μια εβδομάδα έμεινε για τα Χριστούγεννα και τα αγαπημένα γλυκών των επικείμενων εορτών έχουν ήδη αρχίσει να μας... λυγίζουν.

Φυσικά αναφερόμαστε στο... δίδυμο μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτά τα δύο γλυκίσματα θα έχουν την... τιμητική τους από τώρα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου; Όλοι ξέρουμε κατά βάθος, ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μας βάζουν σε πειρασμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Δείτε τι ισχύει με το κάθε ένα από τα πιο "δημοφιλή" γλυκά των εορτών των Χριστουγέννων και μάθετε πόσο... επικίνδυνο είναι το κάθε κομμάτι από αυτά για την σιλουέτα σας...
Κουραμπιέδες

Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, ο κουραμπιές, έχει πολλές θερμίδες και αρκετά λιπαρά, ιδίως κορεσμένα, που θεωρούνται επιβλαβή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Οι ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης Διαιτολόγων διατροφολόγων επισημαίνουν ότι για μια φορά το χρόνο δεν χάλασε ο κόσμος αλλά θα πρέπει η κατανάλωση τους να γίνεται με μέτρο.

>>>1 κουραμπιές  βάρους περίπου 40 γρ. περιέχει  240 θερμίδες και 9,2 γρ. λιπαρά
Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες, επειδή όταν παρασκευάζονται με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

>>>1 μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες και 8 γρ.λιπαρά.
Δεν είναι μόνο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες όμως...
Δίπλες

Οι δίπλες έχουν σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα, για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο, τότε θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με  μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

>>>1 δίπλα (45 γρ.) έχει 170 θερμίδες και 4,5 λιπαρά 4,5 γρ.
Μαρόν γλασέ

Ένα κατεξοχήν χειμωνιάτικο γλυκό είναι  τα κάστανα σε σιρόπι ζάχαρης ( μαρόν γλασέ). Δεν περιέχουν λιπαρά  και έχουν χαμηλότερη θερμιδική αξία από τα υπόλοιπα γλυκά. Επίσης, τα κάστανα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

>>>1 κομμάτι (40 γρ.) περιέχει  75  θερμίδες και σχεδόν μηδαμινά λίπη
Κορμός με σοκολάτα ή κάστανο

Τόσο η τούρτα σοκολάτα  όσο και ο κορμός ­σοκολάτα χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς διαιτολόγους  ως θερμιδικές "βόμβες" λόγω των πολλών λιπαρών που περιέχουν.

>>>1 κομμάτι (100 γρ.) περιέχει  430 θερμίδες και 32γρ λιπαρά.

Λιγότερες θερμίδες περιέχει ο κορμός κάστανο ενώ κρίνεται υγιεινός, αφού περιέχει ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες από τα κάστανα. Ωστόσο πρόκειται για  ένα υψηλής θερμιδικής αξίας γλυκό με αρκετά λιπαρά και η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με μέτρο.

>>>1 κομμάτι (100 γρ.) έχει 370 θερμίδες και 19γρ.λιπαρά.
Σοκολατάκια

Τα σοκολατάκια (από γνήσια κουβερτούρα)  ίσως είναι τα μόνα γλυκά που συστήνουν οι διαιτολόγοι , επειδή είναι πλούσια σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η περιεκτικότητα της σε στεατικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να με­ταβολίζεται στον οργανισμό ως ευερ­γετικό μονοακόρεστο λιπαρό οξύ την κάνει περισσότερο υγιεινή από όλα τα εορταστικά γλυκά. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση περίπου  10-20 γρ. μαύρης σοκολάτας κάθε ημέρα.

>>>1 σοκολατάκι (20 γρ.)  περιέχει 110 θερμίδες και μόνο 6,5 γρ. λίπη.
Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα τύπου κέικ γίνεται με πολύ βούτυρο και πολλά αυγά, με συνέπεια να είναι μεγάλης θερμιδικής αξίας  με πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα.

>>>1 κομμάτι βασιλόπιτα τύπου κέικ (100 γρ.) έχει 350 θερμίδες και 20 γερ. λιπαρά.

Από την άλλη πλευρά η βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι θεωρείται καλύτερη επιλογή  επειδή για την παρασκευή της απαιτείται 50% λιγότερο βούτυρο ενώ περιέχει πολλά μυρωδικά τα οποία (μαχλέπι, μαστίχα και γλυκάνισο) έχουν και αντιοξειδωτική δράση.

>>>1 κομμάτι βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι (80 γρ.) έχει 255 θερμίδες και 7,5 γρ, λιπαρά.

Πανετόνε

Το πανετόνε, η υπερπαραγωγή είναι ένα τσουρέκι με γέμιση από σταφίδες, φρούτα και καρύδια, συστατικά τα οποία το «φορτώνουν» με λιπαρά.

>>>1 κομμάτι (115 γρ.)  περιέχει 405 θερμίδες και 18γρ. λιπαρά.

iatropedia

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΣ - Σοκ στο Μαξίμου: Εικόνα απόλυτης κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια

Μη αναστρέψιμη κατάσταση. 
 
Εικόνα πλήρους κατάρρευσης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια με βάση έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.
Πρόκειται για εφιαλτικά δημοσκοπικά στοιχεία για το Μαξίμου που αντανακλούν την έντονη δυσαρέσκεια των περισσοτέρων από τις Περιφέρειες εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας επίλυσης, όχι μόνο των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και των εξαιρετικά δύσκολων θεμάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι τοπικές κοινωνίες.
Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ «γκρεμίζεται» κατά 15,33%, στη Στερεά Ελλάδα κατά 13,54% και στο Νότιο Αιγαίο, εξαιτίας και του μεταναστευτικού, κατά 12,04%.

Δείτε τις κάρτες:

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,38%

Δυτική Μακεδονία: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,89%

Ιόνια Νησιά: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,69%

Κρήτη: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 15,33%

Νότιο Αιγαίο: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,04%

Πελοπόννησος: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 8,43%

Στερεά Ελλάδα: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 13,54%

Θεσσαλία: Πτώση ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,23%

Δείτε πως διαμορφώνεται ο χάρτης σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Reasearch

Ανατολικό Αιγαίο, Κοζάνη, Αρκαδία και Υπόλοιπο Αττικής, «εφιάλτης» για ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές

Σημαντικό για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι και το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Έτσι, στο Μαξίμου αναζητούνται αντισταθμιστικά, που θα δοθούν είτε με μορφή επιδόματος είτε με φορολογικές διευκολύνσεις.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί τις κοινωνίες της Κοζάνης και της Αρκαδίας είναι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Οι δύο αυτές περιοχές ζουν αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Για αυτό άλλωστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους νομούς έχουν συστρατευθεί με τους εργαζομένους, πιέζοντας την Κυβέρνηση για κάποια άλλη λύση ή για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το τρίτο και επίσης πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με το Υπόλοιπο Αττικής και την περιοχή της Μάνδρας, καθώς εκεί σημειώθηκαν οι πιο σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Στην πραγματικότητα, εκεί, πέρα από την αποκατάσταση των ζημιών και των περιουσιών των ανθρώπων, θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα και τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Από την κακοκαιρία έχουν πληγεί, ωστόσο, και άλλες περιοχές, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Αιτωλοακαρνανία, όπου θα πρέπει αμέσως να δοθούν αποζημιώσεις, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.
 
 
 
 
lykavitos.gr

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας: 27χρονος στη Λαμία έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, όπως και ο πατέρας του αλλά και ο θείος του

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας: 27χρονος στη Λαμία έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, όπως και ο πατέρας του αλλά και ο θείος του
Σοκαριστικό τροχαίο στη Λαμία: Δύο νεκροί, «σμπαράλια» αυτοκίνητο και μηχανή – Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 27χρονο που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο
Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, όταν μηχανή στην οποία επέβαινε ένας 27χρονος στρατιωτικός, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αυτοκίνητο. 
Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ, κοντά στο κόμβο της Ξηριώτισσας στο ύψος του «Ριζάκου».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δικυκλιστής φέρεται να κατευθυνόταν από τη Λαμία προς Δομοκό και εμβόλισε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή ή βγήκε κάθετα στο δρόμο από το πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την εταιρεία «Ριζάκος» στο 1ο χλμ Λαμίας Δομοκού, λίγο μετά τον κόμβο της Ξηριώτισσας. Και οι δύο σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο οδηγός της μηχανής ήταν ο 27χρονος στρατιωτικός από Λαμία και μόλις είχε αγοράσει τη μηχανή ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Δυστυχώς η μοίρα υπήρξε πολύ σκληρή για την οικογένεια του 27χρονου από τον Γοργοπόταμο. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o 27χρονος όταν ήταν μόλις 9 ετών είχε χάσει τον πατέρα του, σε ηλικία 42 ετών, σε ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ήταν ο οδηγός του μοιραίου βαν που καρφώθηκε πίσω από το σταματημένο βυτιοφόρο την αποφράδα ημέρα της 30ης Απριλίου του 1999 στα Καμένα Βούρλα.
Ήταν παραμονή Πρωτομαγιάς και οι άνδρες της τροχαίας είχαν σταματήσει για έλεγχο το βυτιοφόρο στον Περιφερειακό των Καμένων Βούρλων. Το βανάκι του έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες.
Η έκρηξη που ακολούθησε από το προπάνιο του μεγάλου οχήματος είχε παρασύρει στον θάνατο συνολικά πέντε άτομα, ενώ άλλα 14 είχαν τραυματιστεί. Ο 42χρονος είχε εξαϋλωθεί από την έκρηξη.
Μάλιστα κάποιοι θυμήθηκαν και μια άλλη τραγωδία για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς είχε χάσει τον 16χρονο αδερφό του σε δυστύχημα με τρακτέρ στις Βαρδάτες.

ΦΩΤΟ - Αγανακτισμένη ένοικος καταγγέλει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας!

Απίστευτη καταγγελία, από ένοικο στα Χανιά που βάλει κατά όλων των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει.

Προφανώς η εν λόγω ένοικος, αγανακτισμένη από την συμπεριφορά των γειτόνων της όπως φαίνεται και στην σχετική καταγγελία της που βρίσκεται αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, αποφάσισε να προβεί σε γνωστοποίηση σε μια σειρά από συμβάντα, στην υπηρεσία δόμησης του δήμου Χανίων καλώντας τους αρμοδίους να παρέμβουν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ιδού η καταγγελία αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων, η οποία καταλήγει: «Συμπεριφορές κάνω ότι γουστάρω» τέλειωσαν χθες. Από δω και πέρα λόγο έχει η δικαιοσύνη στην οποία έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη. Καλά Χριστούγεννα!


zarpanews

Όταν ο νεαρός Αλέξης θα ζέσταινε την Καισαριανή με φθηνό πετρέλαιο από την Βενεζουέλα

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν ο νεαρός Αλέξης, επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου ως “νέο και γοητευτικό πρόσωπο του Συνασπισμού”, ανακοίνωνε σε συνέντευξη τύπου του δήμου Καισαριανής ότι έκλεισε συμφωνία με τον Ούγκο Τζάβες για να φέρει φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και να ζεστάνει, όχι μόνο την Καισαριανή, αλλά όλους τους φτωχούς δήμους της χώρας!
Ο νεαρός τότε Τσίπρας είχε παρουσιάσει ένα δήθεν «ολοκληρωμένο σχέδιο» για το πώς το πετρέλαιο θα παρέμενε φθηνό, παρά τα τεράστια έξοδα μεταφοράς από τη μακρινή χώρα, και αποθεωνόταν από τους φιλικούς του δημοσιογράφους για τη «λύση» που θα έδινε σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Φυσικά, στα Δέκα χρόνια που μεσολάβησαν, δεν ήρθε ποτέ ούτε… ποτήρι πετρελαίου από τη Βενεζουέλα και οι
θριαμβευτικές εξαγγελίες του τότε «εκκολαπτόμενου ηγέτη» αποδείχθηκαν ένα άδειο πουκάμισο, όπως και πολλές άλλες που ακολούθησαν…
Διαβάζουμε από τον τύπο της εποχής:
«Ο Ούγκο Τσάβες αναλαμβάνει τη… θέρμανση των κατοίκων της Καισαριανής και άλλων εργατουπόλεων της Ελλάδας. Σύμμαχος του δημάρχου Καισαριανής σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Καράκας ως μέλος της αντιπροσωπείας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής, την αναθεώρηση του Συντάγματος της Βενεζουέλας. Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη», έχει ζητήσει συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας και τον δήμαρχο του Καράκας, με τους οποίους θα συζητήσει τις δυνατότητες διάθεσης φθηνού πετρελαίου σε ελληνικούς δήμους».
Υποτίθεται ότι το πετρέλαιο που θα ερχόταν από τη Βενεζουέλα θα ήταν κατά τουλάχιστον 30% πιο φθηνό από την τιμή που το προμηθευόταν τότε η Ελλάδα από άλλες αγορές. 
Πως θα γινόταν αυτό; Ο Τσάβες θα το έδινε σχεδόν τσάμπα, γοητευμένος από το φρέσκο και όμορφο πρόσωπο του Αλέξη, και μετά ο δήμος Καισαριανής θα το μετέφερε με 18-21 δολάρια για φορτίο περίπου 100.000 (συνήθη φορτία 80.000-135.000 ΜΤ), με επιπλέον κόστος ασφάλισης 0,3-0,5 δολάρια ανά μετρικό τόνο. 
Μάλιστα ο δήμαρχος Σπύρος Τζόκας έκανε ακόμα πιο μακρόπνοα σχέδια: «Σε περίπτωση συμβολαίου μακράς διαρκείας, οι ναύλοι ενδεχομένως θα είναι μειωμένοι κατά 10-20%. Εξετάζουμε ακόμα μία πιθανή συμφωνία, για παράδειγμα με τα ΕΛ.ΠΕ. ή την Motor Oil, ώστε να δούμε αν είναι πρόθυμοι να διαθέσουν αποθηκευτικούς χώρους για τέτοια φορτία, όπως επίσης και το τίμημα αποθήκευσης που θα ζητηθεί, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι 3-4 δολάρια ανά μετρικό τόνο για δίμηνη αποθήκευση. Αν γίνει αυτό τότε ξεκινάμε και πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα δώσει μια ανάσα στους ταλαιπωρημένους μη προνομιούχους συμπατριώτες μας».
Στη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Καισαριανής με τον νεαρό Αλέξη τον Δεκέμβριο του 2007 δεν αναφέρθηκε αν είχαν καταφέρει να δουν τον ίδιο τον Τσάβες στη Βενεζουέλα ή συζήτησαν τα ουτοπικά τους σχέδια με συνεργάτες του ποπουλιστή ηγέτη. Ήταν εμφανής όμως ο θαυμασμός και των δύο για την ηγεσία της λατινοαμερικανικής χώρας που τότε προσπαθούσε να παίξει διεθνή ρόλο με την ενίσχυση πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη με ρητορική εναντίον των ΗΠΑ.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν, ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Τσάβες πέθανε, ο Μαδούρο δεν νιώθει πολύ καλά τελευταία, αλλά φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα δεν είδαμε και ούτε θα δούμε. Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα λέει ακόμα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ώστε να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και να εξειδικευθούν οι μορφές συνεργασίας… 
Σε απλά ελληνικά, ζήσε μαύρε μου, να ζεσταθείς με πετρέλαιο Βενεζουέλας.
Από την ιστορία, το αθώο συμπέρασμα που μένει είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάντα γοητευόταν από μη ρεαλιστικά σχέδια που θα έδιναν (στα λόγια) λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα. Το «μη αθώο» συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε κάποιο πάρε – δώσε  με το καθεστώς της Βενεζουέλας το 2007, το οποίο κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί. Πάντως δεν μπορεί να ήταν για το πετρέλαιο της Καισαριανής ή για τα φτηνά «αγροτικά προϊόντα» του Νίκου Παππά.

Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον Τύρναβο

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό ανακοίνωσαν οι αγρότες του νομού Λάρισας που συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στον Τύρναβο στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, η σημερινή αγροτική κινητοποίηση «έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως θα μας βρει απέναντι της».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά» και «τα οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».
Σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας είπε πως δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων στα ζητήματα της φορολογίας των αγροτών, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής κ.α. Επίσης σημείωσε πως στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα θα καθοριστεί και το συνολικό πλαίσιο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων.

H εικονική περιήγηση σε φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους είναι εδώ

Μια ιδέα που θα ενθουσίαζε και τον ίδιο, θα του ικανοποιούσε ένα όνειρο, θα του έλυνε ερωτηματικά και θα τον έβαζε σε έναν κόσμο που έχει χαθεί εδώ και δεκάδες αιώνες έβαλε μπροστά να υλοποιήσει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Κόκκινος. 
Ποια ήταν η ιδέα; 
Μα, η εικονική περιήγηση σε φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους κατά την περίοδο της ακμής τους. Δηλαδή, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και αρχαιολόγων, ζωγράφων και φυσικά καταξιωμένων προγραμματιστών και 3D animators δημιούργησε τρισδιάστατες εικονικές αναπαραστάσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Ο κ. Κόκκινος, απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ, που ποτέ δεν άσκησε το επάγγελμα, καθώς αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Μετσόβιο έκανε το μάστερ του στην Αγγλία σε πληροφορική και τηλεπικοινωνίες και στη συνέχεια σε εταιρείες πληροφορικής, ίδρυσε το 2015 τη Moptil, την εταιρία που ζωντανεύει αρχαιολογικούς χώρους. Έπειτα από τεράστιες προσπάθειες του ίδιου και των συνεργατών του κατάφερε να φέρει εις πέρας το πολυσύνθετο εγχείρημά του. Μέσα σε δύο χρόνια περίπου 60.000 άτομα ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους την Ελλάδας κρατώντας τα τάμπλετ που προσφέρει η εταιρία του ή φορώντας τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Moptil. Είναι οι τυχεροί που είδαν με τα μάτια τους τα χρώματα που έχουν σβηστεί στο πέρασμα των αιώνων, αγάλματα που εξαφανίστηκαν, μέχρι και αρχαίους Έλληνες να αγωνίζονται στην Ολυμπία!

Ο κ. Κόκκινος, μιλά στο Πρακτορείο για την όμορφη εμπειρία του, πως την υλοποίησε και τα σχέδιά του παραδίδοντας ένα μάθημα για το πως η καινοτομία μπορεί να φέρει την επιτυχία βασισμένη σε κλασικές αξίες, όπως τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

-Πως σας ήρθε η ιδέα και ποια ήταν τα πρώτα βήματα μέχρι να δείτε ότι μπορεί να υλοποιηθεί;
-Η σφαιρική μου γνώση με βοήθησε ουσιαστικά στην ίδρυση της Moptil και στο να μπορέσω να καταρτίσω ένα πραγματικό Στρατηγικό Πλάνο κάνοντας έρευνα Αγοράς και στοχεύοντας τις σωστές αγορές με το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο. Όντας στην Αγορά της πληροφορικής το 2013 διάβασα για την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) όπου κάποιος μέσα στο πραγματικό περιβάλλον μπορεί με τη βοήθεια του κινητού ή του τάμπλετ του να δει Εικονικά Αντικείμενα (Virtual). Μέσα στον ίδιο χρόνο έπεσε στα χέρια μου μια εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας που με τράβηξε σαν μαγνήτης. Για πρώτη φορά μέσα από το ταμπλετ μου έβλεπα πάνω στο γραφείο μου μια Εικονική τρισδιάστατη προτομή Αγάλματος. Έχοντας διαβάσει και αγαπήσει την Αρχαία Ελλάδα μου ήρθε η ιδέα: Πόσο ενθουσιασμένος θα ήμουν εάν μπορούσα με το κινητό μου να στοχεύσω τον Παρθενώνα και να τον δω νεότευκτο με χρώματα όπως θα ήταν στην αρχαιότητα; και συνήθως όταν κάτι ενθουσιάζει εσένα τότε μάλλον έχεις σημαντική ένδειξη ότι αυτό θα ενδιέφερε πολύ κόσμο. Η πρώτη εφαρμογή που Αναπτύξαμε σαν εταιρεία ήταν η Τρισδιάστατη Εικονική Αναπαράσταση της Ακρόπολης. Στόχος ήταν βάζοντας ένα τάμπλετ μπροστά στα μνημεία να μπορείς να τα δεις όπως ήταν στην αρχαιότητα με αγάλματα, χρώματα αλλά και λεπτομέρειες. Τα τεχνικά προβλήματα ήταν πάρα πολλά τόσο σε επίπεδο HW όσο και SW, αλλά η πεποίθηση ότι η τεχνολογία είναι ώριμη με συντρόφευε, μέχρι που αποδείχθηκε.
-Ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε για να στήσετε μια εταιρία με αυτά τα χαρακτηριστικά;
-Τεχνικά και εμπορικά προβλήματα υπήρξαν πολλά και κάποια χρήζουν μακροχρόνια αφιέρωση για να λυθούν. Θα ήθελα όμως να σταθώ στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις όταν ξεκινάς και μέχρι να αρχίσει η εταιρεία να έχει έσοδα που είναι η ψυχολογία. Βρίσκεσαι σε μια ενδελεχή αμφισβήτηση όσων πας να κάνεις ή έκανες και ο Λαβύρινθος στον οποίο βρίσκεσαι θέλει γερά νεύρα και σίγουρα ένα οικογενειακό περιβάλλον με τεράστια υπομονή… Οι αναζητήσεις που προκύπτουν στη δημιουργία του εμπορικού μοντέλου είναι μεγάλες και οι λύσεις συνήθως έρχονται μετά από πολλές μέρες σκέψεων αργά και βασανιστικά. Αυτός είναι ο λόγος που σε όλες τις παρουσιάσεις για ίδρυση Start-Up εταιρειών η συμβουλή είναι να ξεκινήσεις με 2 ή 3 συνεργάτες κι όχι μόνος. Ένας άλλος σημαντικός σύμμαχος στα πρώτα βήματα σου είναι να αγαπάς απίστευτα αυτό που κάνεις και να το πιστεύεις πολύ μέσα σου.
-Πόσες ειδικότητες δουλεύουν και ποιες για την υλοποίηση της ιδέας σας;
-Η ομάδα μας είναι αρκετά μεγάλη για κάθε υλοποίηση, συνήθως απαρτίζεται από κάποιους 3D artists Έλληνες και ξένους, από προγραμματιστές, αρχαιολόγους, ζωγράφους κ.ά.
-Μας εξηγείτε πως λειτουργεί το εμπορικό κομμάτι, η εφαρμογή; Πως σας βρίσκουν και πως εξυπηρετούνται οι επισκέπτες – πελάτες σας;
-Η εταιρεία νοικιάζει τάμπλετ με προεγκατεστημένη την Εφαρμογή της σε τουριστικά γραφεία και αυτά παρέχουν την υπηρεσία στα γκρουπ των τουριστών για χρήση κατά την ξενάγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο. Οι εφαρμογές μας δεν περιλαμβάνουν ούτε audio ούτε κείμενο γιατί αυτό το κομμάτι καλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο από τους αδειοδοτημένους ξεναγούς. Έτσι ο χρήστης βάζει το τάμπλετ μας μπροστά από τα μνημεία και με ένα θα λέγαμε «μαγικό τρόπο» βλέπουν τρισδιάστατα πως αυτά ήταν στην ακμή τους, και όλο αυτό δένει με την αφήγηση του ξεναγού αριστουργηματικά. Οι εφαρμογές μας είναι διαδραστικές και περιλαμβάνουν αρχαίους Έλληνες σε διάφορες δραστηριότητες π.χ. στην Ολυμπία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αθλήματα.
Φυσικά δίνουμε την δυνατότητα σε μεμονωμένους επισκέπτες να νοικιάσουν το τάμπλετ μας αλλά αυτό δεν είναι η καθημερινότητά μας.
-Πόσους επισκέπτες μπορείτε να εξυπηρετήσετε ταυτοχρόνως;
-Αυτό εξαρτάται από την ζήτηση των τουριστικών γραφείων, όπου κάθε χρόνο αυξάνεται γεωμετρικά. Προς το παρόν θα έλεγα πολλές εκατοντάδες. Παράδειγμα στην Ακρόπολη και στην Λίνδο το 2017 είχαμε κάποιες μέρες ταυτόχρονη χρήση 350 τάμπλετ περίπου.
-Υπάρχει ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα για να ενταχθεί η εφαρμογή σας σε εκπαιδευτικά προγράμματα;
-Πολλά Σχολεία έχουν νοικιάσει (σε πολύ ειδική τιμή) τα τάμπλετ μας και έχουν απολαύσει έναν σύγχρονο τρόπο να γνωρίσεις και να αγαπήσεις την Ιστορία μας.
-Να υποθέσω ότι υπάρχει η επιστημονική εγγύηση για κάθε αναπαράσταση;
-Σωστά, πάντα μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής κάποιον καθηγητή εγνωσμένου κύρους επιβλέπει το έργο μας. Π.χ την Ακρόπολη, Ολυμπία και Δήλο επέβλεψε ο Καθ. Π. Βαλαβάνης, νυν πρόεδρος τη Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.
-Ποιοι είναι οι αρχαιολογικοί χώροι τους οποίους μπορούν να «επισκεφθούν» οι χρήστες σας; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
-Τα τάμπλετ μας βρίσκονται ετοιμοπόλεμα από τα μέσα Μαρτίου σε Ακρόπολη, Ολυμπία, Δελφούς, Κνωσό, Δήλο, Λίνδο, Ασκληπιείο της Κω. Τα επόμενα σχέδιά μας είναι οι επέκταση των υπηρεσιών μας σε αρχαιολογικούς χώρους του εξωτερικού όπως Ιταλία, Ισπανία κ.α.
-Ποιες είναι οι εντυπώσεις που σας μεταφέρουν οι χρήστες από τις αναπαραστάσεις; Που παρατηρείτε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού;
-Η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή, τα τουριστικά γραφεία μας ενημερώνουν ότι οι πελάτες τους κάνουν για τις εφαρμογές μας πολύ θετικά σχόλια ανεξάρτητα εθνικότητας ή ηλικίας. Όσο και εάν φαίνεται περίεργο τα καλύτερα σχόλια έρχονται από τις μεγαλύτερες ηλικίες, φαίνεται πως άνθρωποι που σπούδασαν και αγάπησαν την Αρχαία Ελλάδα στην χώρα τους ολοκληρώνουν ένα όνειρό τους να ζήσουν (έστω και εικονικά) για λίγο μέσα

Η Μις Γαλλία 2018 στη μάχη κατά της βίας των γυναικών

Ποια θα είναι η Μις Γαλλία 2018; 
Τριάντα miss από 30 περιοχές της Γαλλίας, ηλικίας από 18 έως 24 ετών διαγωνίζονται σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες. Τα καλλιστεία θα μεταδοθούν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
"Σε μια ώρα μεγάλης τηλεθέασης, η διοργάνωση αυτή θα είναι η ευκαιρία για να καταγγελθεί η βία σε των γυναικών", ανακοίνωσε η Σιλβί Τελιέ, Μις Γαλλία 2002, γενική διευθύντρια της εταιρίας Miss France, θυγατρικής του ομίλου οπτικοακουστικών παραγωγών Endemol.
Για τη Ραφαέλ Ρεμί-Λελέ, εκπρόσωπο της οργάνωσης "Τολμείστε τον φεμινισμό!", "είναι κρίμα η μόνη βραδιά της χρονιάς στην τηλεόραση που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες να καλλιεργεί την ιδέα της γυναίκας ως αντικείμενο. Η εκλογή της Μις Γαλλία είναι ένας διαγωνισμός που βασίζεται σε μειωτικά και γελοία κριτήρια ομορφιάς. Θα ήταν πιο δίκαιο να αξιοποιούνται τα ταλέντα παρά τα εξωπραγματικά στερεότυπα της ωραίας εμφάνισης.
Εκτιμώντας από την πλευρά της ότι οι φεμινίστριες δίνουν λάθος μάχη βάζοντας στο στόχαστρο την εκλογή της Μις Γαλλία, η Σιλβί Τελιέ δηλώνει ότι τα κριτήρια δεν είναι μόνο φυσικά. "Εδώ και μερικά χρόνια, οι miss δραστηριοποιούνται για καλούς σκοπούς, κυρίως για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας".

Σοκ στην Τουρκία: Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι του ο γιος του πρώην πρωθυπουργού

Τουρκία από την είδηση του θανάτου του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ, Μέχμετ Γιαβούζ Γιλμάζ. Ο 38χρονος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη σήμερα (16.12.2017) το πρωί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιος του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού εντοπίστηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στην  περιοχή Beykoz.
Ο θάνατος του 38χρονου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε αυτοκτονία και όχι σε εγκληματική ενέργεια.
Ο Μέχμετ Γιαβούζ Γιλμάζ ήταν μόνος του όλο το βράδυ μέσα στο σπίτι του. «Μπήκαμε με τη βοήθεια ενός κλειδαρά το πρωί και βρήκαμε ένα όπλο δίπλα του», δήλωσαν οι σωματοφύλακες του στη μαρτυρία τους. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες χώρισε από την σύζυγο του μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.
Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο «τραγικός» πατέρας
Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφυγε για την Κωνσταντινούπολη σε αεροπλάνο, αφού έμαθε τα τραγικά νέα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου.
Ο Σόυλου είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα και ότι δεν μπόρεσε ακόμη να μιλήσει με τον Μεσούτ Γιλμάζ, αλλά μίλησε με τα αδέλφια του. Ο Σόυλου εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ, 70 ετών, του κεντροδεξιού Κόμματος Μητρότητας (ANAP) υπηρέτησε τρεις θητείες ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας.



newsit

"Όλα ξεκίνησαν με μια απλή εξέταση αίματος..."

Συγκινεί με την περιπέτεια της υγείας του ο Αντ.Καρπετόπουλος

Με κείμενο στο προσωπικό του site ο Αντώνης Καρπετόπουλος μοιράζεται με τους αναγνώστες του την περιπέτεια της ζωής του για πρώτη φορά και συγκινεί με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος θυμάται το πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα «ένα ωραίο καλοκαίρι, που είχε έρθει ως συνέχεια μιας εξαιρετικής σεζόν – εξαιρετικής κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τα προσωπικά» σκεπτόμενος παράλληλα, ότι αυτός ίσως να είναι ένας τρόπος από τη μοίρα να εξισορροπήσει τα πράγματα. Η αρχή, στις 24 Σεπτεμβρίου, ήταν δύσκολη. Δεν κρύβει ότι σκέφτηκε να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει τον κόσμο. Όμως εξετάζοντας πιο λογικά το θέμα, ο Αντώνης Καρπετόπουλος αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται, κόντρα στους πόνους, τις θεραπείες και τα νοσοκομεία.
Αναλυτικά το κείμενο του Αντώνη Καρπετόπουλου με τίτλο «Η δεύτερη ζωή»:
«Άντε, λοιπόν, να σας πω τα νέα μου: δεν σας έχω κρύψει και τίποτα ποτέ. Θα αποφύγω λεπτομέρειες – άλλωστε μπορεί αυτά να τα πούμε πιο ψύχραιμα προσεχώς. Πρώτα πρώτα να σας πω ότι κάθε μέρα που περνάει νοιώθω και καλύτερα κι αυτό είναι που έχει σημασία.  Από τις 24 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, οι καλύτερες μέρες είναι οι τελευταίες, παρά τους πόνους που ακόμα υπάρχουν και την κούραση που νοιώθω από την αυπνία του τριήμερου στο νοσοκομείου. Από Δευτέρα – Τρίτη, με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα ‘μαι καλύτερα και σιγά σιγά σχεδόν έτοιμος για μια δεύτερη ζωή.
Πίστωση και χρέωση  
Το 2001, αν θυμάμαι καλά, είχα δει στις Νύχτες Πρεμιέρας μια εγγλέζικη ταινία που δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες – δεν θυμάμαι τον τίτλο της, δεν ξέχασα, όμως, ποτέ το θέμα της. Ηταν μια εντελώς παράλογη ιστορία με ήρωα ένα λογιστή που πίστευε πως στη ζωή για κάθε χρέωση υπάρχει και μια πίστωση – και το αντίθετο. Ο τύπος, που ήταν για δέσιμο, ήταν πεπεισμένος πως τα πάντα έχουν ένα κόστος. Για κάποιο λόγο η περίεργη αυτή μεταφυσική θέση με βρήκε σύμφωνο.  
Όταν σε ένα άνθρωπο, κατά τα φαινόμενα υγιή, ο γιατρός λέει ότι κάτι ανησυχητικό τρέχει στον οργανισμό του, η συνηθέστερη και πλέον ανθρώπινη αντίδραση είναι «το γιατί σε μένα;» - οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως δικαιούμαστε μια προνομιακή μεταχείριση από τη μοίρα, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να θεμελιώσουμε το γιατί. Εγώ δεν το σκέφτηκα ποτέ, γιατί πιστεύω στις πιστώσεις και στις χρεώσεις: ήταν τόσο ωραία, όλα όσα μου είχαν συμβεί τον τελευταίο χρόνο που θεωρούσα δεδομένο ότι το πράγμα θα διόρθωνε θεαματικά με ένα πρόβλημα που θα εμφανιζόταν περίπου από το πουθενά – όπως και έγινε.
Είχα περάσει ένα ωραίο καλοκαίρι, που είχε έρθει ως συνέχεια μιας εξαιρετικής σεζόν – εξαιρετικής κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τα προσωπικά μου. Μέσα στην κρίση είχα πάντα δουλειά, και με ότι καταπιανόμουν τα πήγαινα μια χαρά: ακόμα και ετούτο εδώ το blog, που το ξεκίνησα για να το κλείσω σε δυο μήνες και που φίλοι και γνωστοί έλεγαν πως δεν θα αντέξει ούτε τόσο, μια χαρά τα πάει. Υπάρχει δεκαεννιά μήνες αργότερα, περνάνε από τις σελίδες του πάνω από 350 χιλιάδες άνθρωποι το μήνα και πάνω από 10 χιλιάδες το επισκέπτονται καθημερινά, συμφωνώντας ή διαφωνώντας. Σε εποχές δύσκολες για την δημοσιογραφία, είχα την τύχη να απορρίπτω προτάσεις, να κάνω διάφορες τρέλες, να χαλάω τη μέρα διάφορων μεγαλόσχημων που ασχολούνται μαζί μου για να με απειλούν κτλ – αυτά, συνήθως, είναι ενδείξεις επιτυχίας. Συγχρόνως την τελευταία διετία γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους, χωρίς να χάσω τους πάντα διαλεγμένους αγαπημένους φίλους μου, που ήταν και στο νοσοκομείο μαζί μου, κι έγινα χάρη στην Αθηνά και τον αδερφό μου ένας χαρούμενος θείος, που καμαρώνει για την ανιψιά του, όσο κανείς. Ηταν λογικό κάτι να με τραβήξει από τα πόδια προς τα κάτω για να μου θυμίσει ότι τόση τύχη είναι υπερβολική. Παρόλο που οι γιατροί δεν ήταν εξ αρχής κατηγορηματικοί εγώ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία: η μάχη ήταν μπροστά. Όλα ξεκίνησαν με μια απλή εξέταση αίματος και την υπενθύμιση ότι η επιστήμη κάνει άλματα.
Από εδώ και πέρα
Δεν θέλω να σας χαλάσω τη μέρα μιλώντας για θεραπείες και εξετάσεις κι άλλα τέτοια στενάχωρα: θα σας πω το πιο σημαντικό, δηλαδή το τι θα γίνει μετά.
Όπως σας εξήγησα την βεβαιότητα του προβλήματος την είχα πριν την οριστική του διάγνωση κι αυτό με οδήγησε σε κάποιους προβληματισμούς. Δεν το κρύβω ότι εξέτασα και την πιθανότητα να τα παρατήσω σχεδόν όλα: θα έλεγα ψέματα, αν δεν το παραδεχόμουν. Βέβαια θα το έκανα για να αποφύγω την κατάθλιψη κι όχι εξαιτίας της: δεν έχω ευτυχώς τέτοια θέματα. Αλλά ο πειρασμός να αρχίσω να ταξιδεύω στον κόσμο και να αφοσιωθώ σε όσα αληθινά αγαπώ υπήρξε. Όμως τι είναι αυτό που αληθινά αγαπάω; Την ζωή την πραγματική ή μια ζωή που θα μπορούσα να φέρω στα μέτρα μου, περνώντας υπέροχα, ίσως, αλλά κομμάτι μόνος μου; Και στο δίλλημα η απάντηση ήταν απλή: δεν έχω το δικαίωμα να κοιτάξω την πάρτι μου – τουλάχιστον τώρα. Ισα ίσα που η υποχρέωση είναι εντελώς διαφορετική: το δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι από εδώ και πέρα απαιτείται ακόμα περισσότερη τρέλα, ακόμα περισσότερο πάθος, ακόμα μεγαλύτερη παρουσία, συνέπεια και δουλειά. Αν το έβαζα στα πόδια θα ήταν σαν να πρόδινα ανθρώπους με προβλήματα μεγαλύτερα, στέλνοντας το μήνυμα ότι αν κάτι κακό σε βρει παράτησέ τα όλα. Δεν έχω αυτό το ηθικό δικαίωμα: ίσα ίσα που επιβάλλεται ακριβώς το αντίθετο.
Το μεγάλο μου όνειρο
Ψιλοπονάω ακόμα. To τι θα γίνει στη συνέχεια δεν το ξέρει κανείς: μπορεί σύντομα να είμαι ολότελα καλά, μπορεί και όχι - θα δούμε. Αλλά ηθικό υπάρχει πλέον και οι μάχες δεν τρομάζουν: δυναμώνουν. Σήμερα ξαναγράφω μετά από τέσσερις μέρες: μπαίνοντας στο νοσοκομείο είχα αφήσει κείμενα για το blog και μόνο, για να μην μου λείψει η θετική σας ενέργεια. Η ιστορία με δίδαξε ότι δεν είσαστε αναγνώστες απλοί – σας είχα στο μυαλό μου όσο τους φίλους μου και για αυτό δεν ήθελα ούτε μια μέρα να σας λείψω. Ούτε σήμερα  ήθελα να σας κουράσω με τα προσωπικά μου, αλλά επειδή ήδη ακούγονταν διάφορα ήθελα να σας καθησυχάσω: όλα συνεχίζονται κανονικά και θα κάνω ότι μου περνάει από το χέρι για να μην έχει καμία διαφορά η δεύτερη ζωή από την πρώτη – ειδικά στην εξαιρετική μας σχέση.
Έλλειψα μια μέρα, χθες, συμβολικά: κείμενο είχα αφήσει και για χθες, αλλά αποφάσισα να μην το ανεβάσω. Το κανα και λόγω της απεργίας και γιατί μου άρεσε η μονοήμερη απουσία να λειτουργήσει ως ένα είδος τέλους του πρώτου μέρους: το δεύτερο θα ναι καλύτερο. Ηδη νοιώθω σαν τον Μπάρι Αλεν μετά την έκρηξη στα Εργαστήρια Star – όταν είμαι εντελώς καλά θα είμαι υπεράνθρωπος ή καλύτερα υπερανθρωπάκος: οι σούπερ δυνάμεις ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το λέω εδώ που είμαστε μεταξύ μας. Η μεγαλύτερη τέτοια είναι να ζεις ωραία, οπότε σας ευχαριστώ για τις ευχές και δεν θέλω να ανησυχείτε: όλα θα πάνε, όχι καλά, αλλά καλύτερα. Ο νέος στόχος είναι να γίνω ένας Μάστερ Γιόντα της αισιοδοξίας, ένας τύπος που ξέρει τη ζωή και τη δύναμή της.  
Η ζωή, ξέρετε, είναι μια σειρά από τραγούδια που γουστάρουμε. Το νόημα στους στίχους το δίνουμε πάντα εμείς. Δεν τελειώσαμε…

Φάμελλος: 95 νέες περιοχές στο δίκτυο Natura

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του εθνικού καταλόγου περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Με Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, εγκρίθηκε ο νέος εθνικός κατάλογος περιοχών του δικτύου Natura 2000 (ΦΕΚ B 4432/15.12.2017).
Με την απόφαση αυτή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος εκκρεμοτήτων της χώρας μας (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβίβασε, τον Σεπτέμβριο 2015, επιστολή EU PILOT), που αφορά, αφενός στην ένταξη στο δίκτυο Natura 2000, χερσαίων περιοχών που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με είδη συγκεκριμένων ομάδων οικοτόπων και ειδών και αφετέρου, στην ένταξη θαλάσσιων περιοχών που αφορούν τόσο σε τύπους οικοτόπων, όσο και σε είδη πανίδας και ορνιθοπανίδας.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του έργου της «εποπτείας», το οποίο μεταξύ άλλων, είχε ως βασική υποχρέωση, την αξιολόγηση των υφιστάμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 και την πρόταση νέων περιοχών για την καλύτερη κάλυψη των προστατευτέων αντικειμένων κατατέθηκαν προτάσεις για συνολικά 183 περιοχές - Τόποι Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) και Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα (ΖΕΠ) - προς ένταξη στο δίκτυο Natura 2000.
Τελικώς επιλέχθηκαν (βάσει επιστημονικών κριτηρίων και μετά από διαβούλευση), 95 συνολικά περιοχές, οι οποίες καλύπτουν, κατ΄ αρχάς, τις βασικές υποχρεώσεις της χώρας, σχετικά με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ολοκλήρωση του δικτύου Natura 2000.
Ειδικότερα, έγιναν αποδεκτές προτάσεις επέκτασης χερσαίων περιοχών, ως ΤΚΣ, κυρίως όπου τεκμηριώνεται η παρουσία ειδών ή τύπων οικοτόπων προτεραιότητας ή εξασφαλίζεται καλύτερη συνοχή και συνεκτικότητα του δικτύου Natura 2000. Εκτός από κάποιες νησίδες, δεν εντάσσονται νέες χερσαίες περιοχές ως ΖΕΠ, καθώς, το δίκτυο των χερσαίων ΖΕΠ της χώρας θεωρείται επαρκές. Περαιτέρω, χρησιμοποιήθηκε σε γενικές γραμμές ως κριτήριο, το αναφερόμενο στην από 25.10.2007 Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την κάλυψη των χερσαίων ΙΒΑ (Important Bird Area) από τις Ελληνικές ΖΕΠ, ότι κάθε ΙΒΑ θα πρέπει να καλύπτεται από ΖΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, ποσοστό που στις χερσαίες ΖΕΠ ήδη καλύπτεται.
Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη επιπλέον θαλάσσιων ή/και χερσαίων ΖΕΠ και ΤΚΣ, μπορεί να εξεταστεί μελλοντικά, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης του δικτύου Natura 2000, σε επίπεδο βιογεωγραφικής ζώνης.
Συνολικά, ο αριθμός των νέων περιοχών που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000 είναι:
ΤΥΠΟΣ / Αριθμός
ΤΚΣ χερσαίοι 34
ΤΚΣ θαλάσσιοι 21
ΖΕΠ θαλάσσιες 26
ΖΕΠ – θαλάσσιες και χερσαίες 6
ΖΕΠ χερσαίες 1
ΤΚΣ – θαλάσσιοι και χερσαίοι 6
ΤΚΣ – ΖΕΠ θαλάσσιοι 1

Ορισμένες περιοχές αποτελούν επεκτάσεις υφιστάμενων, ορισμένες είναι νέες περιοχές και κάποιες συγχωνεύονται. Σε αρκετές περιοχές, με την προστασία ενός είδους – στόχου, προστατεύονται παράλληλα και άλλα είδη κοινοτικού ενδιαφέροντος.
Οι νέες περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000, αφορούν κυρίως στο θαλάσσιο χώρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η συνολική θαλάσσια έκταση που εντάσσεται πλέον στο δίκτυο, καλύπτει περίπου το 22% των εθνικών χωρικών υδάτων, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 6,12% των χωρικών υδάτων που ήταν ήδη ενταγμένο σε αυτό.
Ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε:
Η ένταξη νέων περιοχών στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό δίκτυο Natura 2000, αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση του πλαισίου προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος. 
Υπογραμμίζω ότι λόγω των χρόνιων ελλείψεων, η χώρα βρίσκεται σε προδικαστικό στάδιο (αιτιολογημένη γνώμη) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή δεν έχει λάβει μέτρα προστασίας και διαχείρισης για τις Ειδικές Ζώνες Διατήρησης του δικτύου Natura 2000.
Ανοίγουμε πλέον ένα νέο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, με προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων συμβατών με την προστασία του φυσικού κεφαλαίου της χώρας. Η ένταξη των νέων περιοχών, μαζί με την ενίσχυση του τομέα βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ (δημιουργία ξεχωριστής Δ/νσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας), το έργο για τη θεσμοθέτηση και την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000, το Ολοκληρωμένο Έργο «LIFE - IP 4 NATURA» και το νέο νόμο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, θα δημιουργήσουν τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της μια εποχή χρόνιων καθυστερήσεων και ελλείψεων στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία αποτελούσε εμπόδιο για την τοπική ανάπτυξη.


euro2day.gr

Χρόνια σκωληκοειδίτιδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Χρόνια σκωληκοειδίτιδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ως χρόνια σκωληκοειδίτιδα χαρακτηρίζεται η μακρόχρονη φλεγμονή που εκδηλώνεται στη σκωληκοειδή απόφυση. Αν και σπάνια, είναι εξαιρετικά επίπονη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απειλητική για τη ζωή.
Η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένας μικρός, λεπτός σωλήνας που συνδέεται με το παχύ έντερο και χρησιμεύει ως δεξαμενή βακτηρίων. Όταν εκδηλώνεται στο σημείο αυτό φλεγμονή ή λοίμωξη τότε κάνουμε λόγο για σκωληκοειδίτιδα.
Το πρώτο και πιο εμφανές σύμπτωμα της σκωληκοειδίτιδας είναι ο πόνος χαμηλά και δεξιά στην κοιλιά.
Η χρόνια σκωληκοειδίτιδα θεωρείται ότι αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 1,5% όλων των περιστατικών σκωληκοειδίτιδας. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια σκωληκοειδίτιδας που διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, συγκεκριμένα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Αιτίες
Η συνηθέστερη αιτία της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι η απόφραξη της σκωληκοειδούς απόφυσης. Άλλες πιθανές αιτίες είναι οι εξής:
- συσσώρευση υπολειμμάτων κοπράνων, για παράδειγμα σε περίπτωση σοβαρής δυσκοιλιότητας,
- ασβεστοποιημένα υπολειμμάτων κοπράνων (πέτρες σκωληκοειδούς απόφυσης),
- τραυματισμός στην κοιλιακή χώρα,
- καρκινικός όγκος,
- διόγκωση λεμφαδένων/λεμφογαγγλίων,
- σκουλήκια στο έντερο,
- ύπαρξη ξένου σώματος.
Συμπτώματα
Το πρώτο και πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι ο ήπιος πόνος. Ο πόνος συνήθως εντοπίζεται χαμηλά και δεξιά στην κοιλιά, όμως μπορεί να «ακτινοβολεί» και προς τον αφαλό. Η διάγνωση της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας αποδεικνύεται συχνά δύσκολη, καθώς τα συμπτώματα είναι σχετικά ελαφριά και παραπέμπουν σε πληθώρα άλλων παθήσεων. Δεν αποκλείεται ο πόνος στην κοιλιά να είναι το μοναδικό σύμπτωμα της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας.
Εκτός από τον πόνο στην κοιλιά, άλλα πιθανά συμπτώματα της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι τα εξής:
- πυρετός,
- πρήξιμο και ευαισθησία στην κοιλιά
- αίσθημα κόπωσης και χαμηλά επίπεδα ενέργειας,
- ναυτία ή διάρροια,
- γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.
Η χρόνια σκωληκοειδίτιδα, όπως και η οξεία, μπορεί να αποδειχτεί απειλητική για τη ζωή, γι’ αυτό και απαιτείται η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων πόνων στην κοιλιά, ιδιαίτερα αν συνδυάζονται και με τα παραπάνω συμπτώματα και αν επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Χρόνια vs οξεία σκωληκοειδίτιδα
Η χρόνια και η οξεία σκωληκοειδίτιδα μοιράζονται κάποια κοινά συμπτώματα, υπάρχουν όμως μεταξύ τους και κάποιες σημαντικές διαφορές.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στη χρόνια σκωληκοειδίτιδα τα συμπτώματα διαρκούν αρκετές ημέρες και παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις. Αν παραμείνει αδιάγνωστη, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται κατά περιόδους για αρκετά χρόνια. Από την άλλη, στην οξεία σκωληκοειδίτιδα τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά, συνήθως σε διάστημα 24-48 ωρών, και είναι έντονα. Είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας και απαιτούν άμεση ιατρική παρέμβαση.
Επίσης, ο πόνος της οξείας σκωληκοειδίτιδας επιδεινώνεται γρήγορα, ενώ στη χρόνια σκωληκοειδίτιδα μπορεί να παραμένει ήπιος.
Τέλος, στην οξεία σκωληκοειδίτιδα η απόφραξη της απόφυσης είναι ολική, ενώ στη χρόνια σκωληκοειδίτιδα είναι μερική και δεν προκαλεί επίμονα συμπτώματα.
Αντιμετώπιση
Τόσο η οξεία όσο και η χρόνια σκωληκοειδίτιδα αντιμετωπίζονται είτε με αντιβιοτική αγωγή είτε με αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης (σκωληκοειδεκτομή).
Πιθανές επιπλοκές
Αν δεν αντιμετωπιστεί, η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, απόστημα γύρω από την απόφυση, περιτονίτιδα (φλεγμονή του τοιχώματος της κοιλιάς) ή και σηψαιμία.
Όλες οι παραπάνω επιπλοκές είναι πολύ σοβαρές και απαιτούν επείγουσα φροντίδα.
onmed

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους νέους από 18 έως 24 ετών

Το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΣ - Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Super TV και για την Μεσσηνία

Υψηλή δημοτικότητα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία, κυριαρχία του Παναγιώτη Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας, και οι αρνητικές γνώμες για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Super TV.
Συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά το 52,5% των ερωτηθέντων έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη ενώ το 42,5% αρνητική και μάλλον αρνητική.
Για τον δήμαρχο Καλαμάτας, μετά από τρεις θητείες, το 47% των ερωτηθέντων έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη ενώ το 44,5% αρνητική και μάλλον αρνητική.
Για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, θετική και μάλλον θετική γνώμη έχει μόνο το 34,5% ενώ το 53,5% έχει αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη. Για τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα το 80,5% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη και μόνο το 15% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη.
Οσον αφορά τους υπόλοιπους βουλευτές Μεσσηνίας, το 26% έχει θετική γνώμη ή μάλλον θετική γνώμη για το Γιώργο Κατρούγκαλο και τη Γιώτα Κοζομπόλη, και το 10,5% για τον Δημήτρη Κουκούτση. Αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 67% για το Γιώργο Κατρούγκαλο, το 64,5% για τη Γιώτα Κοζομπόλη και το 76% για το Δημήτρη Κουκούτση.

Ιταλία: Ζήτησαν να αγοράσουν γλυκά για να μην κλείσει το εργοστάσιο

Το εργοστάσιο ετοιμαζόταν για λουκέτο και να μην βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία, πολίτες πήγαν και ζήτησαν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα γλύκα
Η υποστήριξη των καταναλωτών επέτρεψε να αποφευχθεί το ταμείο ανεργίας για ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας Melegatti, που παράγει τα παραδοσιακά ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων, το «πανεττόνε» και το «παντόρο». Παράλληλα, στην ιστορική αυτή εταιρία απασχολούνται και διακόσιοι πενήντα εποχικοί εργαζόμενοι.
Το μαλτέζικο fund που αγόρασε πρόσφατα την εταιρία, είχε ανακοινώσει την αναγκαστική προσφυγή σε ταμείο ανεργίας για τους ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Βερόνα. Αιτία της απόφασης αυτής, το ότι η εργοδοσία θεώρησε πως δεν θα μπορούσαν να παραχθούν εγκαίρως τα ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων και ότι οι πωλήσεις δεν θα κάλυπταν σε καμία περίπτωση το πάγιο κόστος των μισθών του προσωπικού.
Χάρη, όμως, σε ένα κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε -κυρίως,- μέσω διαδικτύου, πολλοί ιταλοί πήγαν κατευθείαν στο εργοστάσιο, ζητώντας να μπορέσουν να αγοράσουν το πανεττόνε και το παντόρο, για να ενισχύσουν τους εργαζόμενους. Οι αγορές και οι παραγγελίες, τις περασμένες ημέρες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας και μια ευρύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά.
Βασιζόμενοι στα θετικά αυτά μηνύματα, οι νέοι ιδιοκτήτες της Melegatti αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή, και μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, να επικεντρωθούν αμέσως στο ιταλικό πασχαλινό γλυκό, την «colomba», που στα σημαίνει «περιστέρι». Τουτέστιν, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ταμείο ανεργίας. Όπως υπογραμμίζει όλος ο Τύπος, πρόκειται για μια ωραία, αυθεντική ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, η οποία εκφράζει το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου