6.1.18

ΒΙΝΤΕΟ - Κεφαλονιά: Αποχαιρέτισε τη νεκρή του φίλη στο Facebook και αυτοκτόνησε

Καθημερινές είναι πλέον οι αποκαλύψεις για τους δύο νέους στην Κεφαλονιά, που έβαλαν τέλος στην ζωή τους παραμονή πρωτοχρονιάς.

Παραμονή πρωτοχρονιάς το ζευγάρι βρίσκεται νεκρό μέσα στη βίλα στα Βλαχάτα. 
Τα σενάρια πολλά. 
Στην αρχή οι πληροφορίες δείχνουν σατανιστική τελετή με διπλή αυτοκτονία. Λίγες ημέρες αργότερα η ιατροδικαστής ξεκαθαρίζει τα πράγματα και ρίχνει φως στην υπόθεση.
Όπως όλα δείχνουν η 23χρονη αυτοτραυματίστηκε χωρίς ωστόσο να προκύπτει από κάπου ότι είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει. Μάλλον απλώς κάτι πήγε στραβά. Ο φίλος της προσπάθησε να τη σώσει και να σταματήσει την αιμορραγία. Δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα απαρηγόρητος βάζει τέλος στη ζωή του.
Τι συνέβη όμως τα λεπτά πριν ο 30χρονος Γερμανός αυτοκτονήσει;
Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ρίχνει φως στα μοιραία τελευταία πριν καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά του.
Το μήνυμα του Γερμανού στην πρώην του, πριν βάλει τέλος στη ζωή
Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Γερμανός αυτόχειρας της Κεφαλονιάς γράφει δύο σχόλια στο Facebook κάτω από μια ανάρτηση της Lilia από τον Ιούνιο του 2017…
Το πρώτο σχόλιο είναι οι στίχοι από το τραγούδι των Aesthetic Perfection, με τίτλο Dying in the Worst Way (Πεθαίνοντας με τον χειρότερο τρόπο)
Ξεχωρίζει ο στίχος: «Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. (…) Και υποφέρω από όλα αυτά Απλά είμαι πάρα πολύ φοβισμένος για να είμαι μόνος. (…) Ζω εδώ αλλά πεθαίνω με τον χειρότερο τρόπο».
Λίγα λεπτά μετά με ένα ακόμα σχόλιο αποχαιρετά την αγαπημένη του. «Σε αγαπώ Λιζ, για πάντα, θα ξαναβρεθούμε στην επόμενη ζωή, σε παρακαλώ περίμενέ με…»
Λίγο αργότερα κλείνεται στην τουαλέτα της βίλας στα Βλαχάτα και βάζει τέρμα στη ζωή του με ένα μαχαίρι.


Η μαρτυρία – κλειδί της πρώην
Η πρώην φίλη του Γερμανού κάνει λόγο για άτομο με βεβαβημένο ψυχολογικό παρελθόν. Αναφέρει μάλιστα ότι της έστειλε ηχητικό μήνυμα με το οποίο της γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει και την ευχαριστούσε για όσα είχαν ζήσει μαζί… Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Alpha ο Γερμανός παρακάλεσε την πρώην φίλη του με αυτό το μήνυμα, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των Γερμανικών Αρχών, να ζήσει τη ζωή της και να μην κάνει τα ίδια λάθη με εκείνα που έκανε στο παρελθόν την περίοδο που ήταν μαζί.
Κάτι που θεωρείται δείγμα ότι ο Γερμανός πιθανόν παρέσυρε τις συντρόφους του σε χρήση ναρκωτικών ή άλλες αναζητήσεις που επιβάρυναν την ψυχολογική κατάστασή τους.
Σύμφωνα με τον ALPHA, το μήνυμα αυτό φέρεται να το έστειλε ο 30χρονος Γερμανός την ώρα που ξεψυχούσε η 23χρονη Βουλγάρα.
Η σορός του 30χρονου θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στη Γερμανία, ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να γίνει κάτι ανάλογο με τη σορό της Βουλγάρας φίλης του.


 Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, Alpha, newsit

ΦΩΤΟ - Αντρας μόνος ... ψάχνει. Η viral αγγελία σε τσιμεντένια κολώνα

Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του 2018... 

Το να αναζητάει κάποιος κάτι μέσω εφημερίδας , περιοδικών, η ίντερνετ το έχουμε δει άπειρες φορές. 

Αλλά από εδώ μέχρι να βάζει αγγελίες σε δέντρα και κολόνες σαν ''ενοικιαστήριο'' σε πολυσύχναστους δρόμους υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Ωστόσο το είδαμε κι αυτό στη Θεσσαλονίκη.' 'Ψάχνω γυναίκα για σχέση''

Στην Τσιμισκή, έξω από γνωστό πολυκατάστημα η πελατεία του οποίου πάντως είναι κατά 90% γυναίκες.


seleo

Καυστικό σκίτσο του Αρκά για όσα είπε η κα Μπέτυ !!!

Ο Αρκάς σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό και καυστικό τρόπο, τη συνέντευξη της Περιστέρας Μπαζιάνα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην αποστροφή της συνέντευξης στην οποία η κυρία Μπαζιάνα αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση της χώρας αλλά όχι και την εξουσία.
Τι να την κάνεις την κυβέρνηση, σημειώνει ο Αρκάς όταν δεν έχει την εξουσία να την κρατήσεις για πάντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΕΡΝΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Υπέβαλλε ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια σου !!!

ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΦΕΡΙΑΡΧΗ ΕΥΑΓ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΖΟ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΑΔ ΣΤΟ FACEBOOK !!! 

 Δείτε την ανάρτηση 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΕΡΝΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ,
ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ,
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!

Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Βαγγέλη Γιαννακούρα,
Γνωριζόμαστε χρόνια. Καταγόμαστε και μεγαλώσαμε και οι δύο σε γειτονικά χωριά που τα χωρίζει μόλις 1 χιλιόμετρο. Εσύ από το Αθήναιο, εγώ από το Κεραστάρι. Πάντα υπήρχε ανάμεσά μας, αμοιβαία αγάπη, εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.
Η ζωή όμως κάνει τους δικούς της κύκλους και μας φέρνει καμιά φορά μπροστά και σε μεγάλα διλήμματα. Σε ένα τέτοιο δίλλημα αγαπητέ φίλε Βαγγέλη έχεις βρεθεί και ΣΥ τώρα. Και πρέπει να μιλήσεις καθαρά και να πεις με ποιους πας και ποιους αφήνεις. Με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Ή ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ!!! ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!

Στο δια ταύτα λοιπόν.
Το Φθινόπωρο του 2013, σε ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των σκουπιδιών που έλαβε χώρα παρουσία πολλών συμπατριωτών μας στην Ασέα, ισχυριζόσουν μέσα στα άλλα -με βάση το σχέδιο-μελέτη-χωροθέτηση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ που είχες μπροστά σου- ότι ο πατέρας μου Ηρακλής Μπέζος είχε πουλήσει 80 στρέμματα. Σε σημείο που «τον ανάγκασες» -για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας-, να υπογράψει δημόσια υπεύθυνη δήλωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα σε εκείνη την υπεύθυνη δήλωση την οποία είχες υπογράψει και ΕΣΥ, είχε μπει και η προσθήκη ότι εάν κάτι τέτοιο όντως δεν ισχύει και πρόκειται για παράνομη πράξη, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει κανένα έργο και καμία ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Μάλιστα ΕΣΥ πρώτος θα διαχώριζες την θέση σου και θα έβγαινες να το καταγγείλεις.
Στο σήμερα λοιπόν.
Σήμερα Βαγγέλη γνωρίζεις πια είναι η αλήθεια μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις. Έπεσες και ΕΣΥ θύμα μιας καλοστημένης απάτης.
Όμως ταυτόχρονα καλείσαι να πάρεις και αποφάσεις. Καλείσαι ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΌΛΑ να τιμήσεις την υπογραφή σου. Εάν δεν το κάνεις, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά θα είσαι και εσύ ένας απ’ αυτούς.
Συνεπώς, επειδή σε γνωρίζω καλά και ουδέποτέ αμφισβήτησα την ηθική σου ακεραιότητα, παίρνω το θάρρος να σου πω, πως αυτή τη στιγμή έχεις μόνο ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Να διαχωρίσεις την θέση σου από αυτή τη βρωμιά και την λαμογιά και να μην συμμετάσχεις σε αυτή την εγκληματική συμμορία με τη σιωπή σου. Μην ταυτιστείς με ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο υπάρχει. Δεν σου αξίζει. Σε αδικεί. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!

Υπέβαλλε ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια σου. 
Για να μπορείς και αύριο να βλέπεις τους συμπατριώτες μας, τους Δημοβαλτεστιώτες, τους Μεγαλοπολίτες, τους Τριπολιτσιώτες αλλά και άλλους πολλούς στα μάτια. Γιατί όπως και εσύ ξέρεις πολύ καλά, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!!! Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!
Συνεπώς ΠΡΟΧΩΡΑ……
ΥΣ. Και επειδή μιλάω ΜΟΝΟ με επίσημα έγγραφα και στοιχεία, καταθέτω το επίμαχο κομμάτι από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης το Γενάρη του 2014. Για να ξαναθυμηθείς τι είχε λεχθεί.......

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πέταξαν ψόφιο περιστέρι στον αγιασμό των υδάτων !!!

ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΝΙΚΑ; 
 
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το πρωτοφανές  ευτράπελο που συνέβη σήμερα το πρωί στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Καλαμάτας 


Όταν ο δήμαρχος Παν.Νίκας απελευθέρωσε το πρώτο περιστέρι αυτό έπιασε πάτο γιατί …’ηταν ψόφιο 


Οι κολυμβητές που είχαν «βουτήξει » για τον σταυρό το ανέσυραν στην επιφάνεια

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα τρία ονόματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» για τα Σκόπια

Τρία ονόματα για τα Σκόπια συζητά και θα παρουσιάσει σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real».

Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία» και «Nova Macedonia», αν και ο Μ. Νίμιτς δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να αναφέρει μια νέα σύνθετη ονομασία.

Τα ονόματα αυτά φέρεται να έχει επιλέξει ο ειδικός διαμεσολαβητής των Η.Ε., μεταξύ πολλών προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως «Μακεδονία του Βαρδάρη» (Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια), «Σλαβοματσεντόνιγια» (Σλαβική Μακεδονία), πρόταση που δεν φαίνεται να δέχονται οι Αλβανοί των Σκοπίων κ.α.

«Δεν πρέπει να σέρνεται για πολύ καιρό το θέμα και να ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο μίνι υπουργικό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει «ημερομηνία λήξης» των διαπραγματεύσεων για το όνομα της γειτονικής χώρας και πως, αν δεν υπάρξει προοπτική επίλυσης, ο Μάρτιος θα είναι καταλυτικός μήνας συζητήσεων.

Χάκερς "κατέλαβαν " την σελίδα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων

 ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ !!!

Κυβερνοεπίθεση που το έθεσε εκτός λειτουργίας, δέχθηκε το Αθηναικό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Λίγο μετά τις 18.00, το σάιτ του επίσημου πρακτορείου της χώρας, «έπεσε» και στην οθόνη εμφανίστηκε το μήνυμα ότι το «χάκαρε» ο Κίου Καζάμι (χάκερ, ή ομάδα χάκερς).


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η τελετή των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως κάθε χρόνο, στον Κεράτιο Κόλπο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι είναι ευλογία Θεού το ότι φέτος, ήταν περίπου τριάντα αυτοί που έπεσαν στον παγωμένο Κεράτιο για να βγάλουν τον Σταυρό και συνέχισε: «Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία. Τους περιμένουμε όλους, πάντοτε με αγάπη. Και του χρόνου».
Χιλιάδες ήταν φέτος οι πιστοί που προσήλθαν για την ημέρα αυτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.
Την κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατιδης ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, από το φυσικό και πνευματικό κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, με την τελετή των Θεοφανείων αποστέλλεται το μήνυμα του φωτισμού στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο. Εδώ ενώνονται οι παραδόσεις, οι γλώσσες και οι λαοί, αναγνωρίζοντας τη μήτρα και το καταφύγιο της πίστης. Τους εύχομαι ο σκοπός των Φώτων να εκπληρώνεται στον καθένα και να φωτίζονται τα πρόσωπα, αλλά και το γένος. Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό, με περισσότερη αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, δεδομένων των προόδων που έχουμε κάνει».

Γυναίκες και άνδρες βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα, έγινε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό.
Είκοσι τρεις θαρραλέοι κολυμβητές μεταξύ αυτών και τρεις γυναίκες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ιονίου, προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό. 
Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα, έγινε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό. 
Η δέουσα τελετή συνοδεύτηκε, από τους ήχους της φιλαρμονικής της πόλης, ενώ τυχερός στάθηκε ένας 69χρονος συνταξιούχος , που βούτηξε μεν τελευταίος, αλλά κατάφερε πρώτος να πιάσει τον Σταυρό.
«Δεν το περίμενα. Είναι η τρίτη συνεχή φορά που βουτώ στο λιμάνι την ημέρα των Θεοφανείων, κυρίως για να πάρω την ευλογία, αλλά φέτος ανέλπιστα τα κατάφερα» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο «ευλογημένος» της ημέρας, Αλέξανδρος Γκότσης, στον οποίο για επιβράβευση ο μητροπολίτης Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος χάρισε έναν χρυσό σταυρό.
Με ασημένιους σταυρούς τιμήθηκαν από τον μητροπολίτη και οι υπόλοιποι 22 κολυμβητές, ενώ αξιέπαινη ήταν και η προσπάθεια των τριών νεαρών γυναικών που βούτηξαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, ακολουθώντας το έθιμο.
Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε σε όλο το νησί με τις παραθαλάσσιες περιοχές να έχουν την τιμητική τους. Σύμμαχος του εθίμου στάθηκε και ο καλός καιρός, με τον ήλιο να «λούζει» όλο την Κέρκυρα.

ΒΙΝΤΕΟ - Ναύπλιο: Σε σιντριβάνι ο Αγιασμός των υδάτων

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα το πρωί του Σαββάτου.

Το χαρακτηριστικό του εορτασμού είναι η συμμετοχή των μικρών παιδιών στην τελετή και την πομπή που ακολουθεί για τον αγιασμό των υδάτων στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας του χωριού.

ΒΙΝΤΕΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Τα ΟΥΚ βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι άνδρες των ΟΥΚ βούτηξαν στα νερά του Πειραιά τιμώντας την παράδοση για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Οι επίλεκτοι των Υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες, πολιτικούς και ιερείς.

Τα μέλη των ΟΥΚ, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στα παγωμένα νερά και στη συνέχεια πήραν αναμνηστικά και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρών στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων μεταξύ άλλων ήταν επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Όλγα Γεροβασίλη ο Κωστής Χατζηδάκη, η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Βασίλης Λεβέντης και πολλοί υπουργοί της Κυβέρνησης.

Τέλος σημειώνεται ότι πριν την τελετή Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Τριάδος και ακολούθως λιτανεία της εικόνας της Βαπτίσεως του Θεανθρώπου έως το σημείο της εξέδρας, εμπρός από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

ΒΙΝΤΕΟ - Έπιασαν περιστέρι αντί για τον Σταυρό στη Θεσσαλονίκη!

Απροσδόκητη εξέλιξη είχε η απόφαση του μητροπολίτη Άνθιμου να αφήσει ένα λευκό περιστέρι κατά τον αγιασμό των υδάτων στον Θερμαϊκό. 
Κι αυτό γιατί το περιστέρι, αντί να πετάξει στον ουρανό, έπεσε στη θάλασσα.
Μερικοί από τους κολυμβητές που περίμεναν απέναντι στο ρυμουλκό, μπερδεύτηκαν με την κίνηση του πτηνού και βούτηξαν στο νερό νομίζοντας πως πρόκειται για τον Σταυρό.
Ορισμένοι από τους παρευρισκομένους τους φώναζαν να γυρίσουν πίσω. Αμέσως, όμως, ο μητροπολίτης Άνθιμος έριξε στο Θερμαϊκό και τον Τίμιο Σταυρό και οι άνδρες κολύμπησαν τόσο προς το Σταυρό όσο και προς το περιστέρι.
Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως ένας από τους κολυμβητές έπιασε το περιστέρι και το έβγαλε από τον Θερμαϊκό.


BINTEO - ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ KIATO:Έπαιξαν ξύλο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό

Μια εικόνα διόλου κολακευτική ανήμερα των Θεοφανείων αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Κιάτου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, βγαίνοντας από τη θάλασσα πολίτες που είχαν βουτήξει για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, πιάστηκαν στα χέρια. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της αστυνομίας και του λιμενικού.

Δείτε το βίντεο:

korinthostv

Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα


Με σύμμαχο τον καλό καιρό σε μία ηλιόλουστη ημέρα πλήθος πιστών παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ παρευρέθησαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το σταυρό έπιασε ο 16χρονος Κωνσταντίνος Γκίζας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ηλιόλουστο καιρό εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε στην Πύλο, τη Μεθώνη, την Κορώνη, τη Φοινικούντα, καθώς και σε άλλα μέρη του Δήμου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στην έδρα του Δήμου την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία
Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου κι έπειτα σχηματίστηκε πομπή, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, με τον κόσμο να κατευθύνεται προς την πλατεία Νέστορος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Εκεί, ο Ιερέας, παρουσία του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου και των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών, πραγματοποίησε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Παρά την γενικότερη κακοκαιρία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, σήμερα ο ηλιόλουστος και ήρεμος από ανέμους καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για τους νεαρούς και τις νεαρές που βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν τη χάρη και την ευλογία του.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, συνεχάρη τους λουόμενους και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, μιλώντας για τη σημαντικότητα της σημερινής εορτής και γενικότερα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, ενώ τόνισε τα εξής: «Για να έχουμε στη ζωή μας πρόοδο και ευημερία, ειδικά στις μέρες μας,  χρειάζεται να έχουμε πρωτίστως την Ορθόδοξη Πίστη μας ως οδηγό. Εύχομαι σε όλους Υγεία και το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο μας.»

Λιγότερες διακοπές έκαναν το 2017 οι Ελληνες

Της Στεφανίας Σούκη

Εν μέσω των ρεκόρ των αφίξεων αλλά και της βελτίωσης των εισπράξεων από τους τουρίστες του εξωτερικού- όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και τις εκτιμήσεις του ίδιου του υπουργείου Τουρισμού- τα νούμερα για τον εσωτερικό τουρισμό το 2017 παραμένουν πτωτικά, με περαιτέρω πτώση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Τα νούμερα από την ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν μεν την άνοδο από το εξωτερικό, διαπιστώνουν ωστόσο περαιτέρω πτώση που αγγίζει το 4% στις διανυκτερεύσεις των Ελλήνων στα καταλύματα ανά την Ελλάδα για το εννιάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Πτώση κατά 2,4% παρατηρείται και στο κομμάτι των αφίξεων, ενώ, την ίδια στιγμή, σταθερή σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά παραμένει η μέση διαμονή ανά άτομο για τους ημεδαπούς τουρίστες στα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017, στις 2,5 διανυκτερεύσεις, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, το μήνα Αύγουστο, φθάνοντας τις 3,4 διανυκτερεύσεις.
πίνακας4_τουρισμός.JPG

Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους και δή για την περίοδο των εορτών, πάντως, οι εκτιμήσεις από πλευράς των τουριστικών γραφείων κάνουν λόγο για βελτιωμένα νούμερα ως προς τον εσωτερικό τουρισμό σε σύγκριση με το 2016, με περισσότερους Ελληνες να έχουν στραφεί, όπως προκύπτει, στα οργανωμένα πακέτα διακοπών για τις αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Η τάση προς τα οργανωμένα πακέτα φαίνεται να παγιώνεται χρονιά με τη χρονιά, αφού παρατηρείται συνεχιζόμενη αύξηση ειδικά την τελευταία τριετία. Για την φετινή εορταστική περίοδο, οι εκτιμήσεις από πλευράς της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας -fedHATTA και του προέδρου της κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
πίνακας3_τουρισμος.JPG
Τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ
Για το εννιάμηνο του 2017, το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ ανά την Ελλάδα των ημεδαπών μειώθηκαν στα 11,79 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 12,26 εκατομμύρια του εννιαμήνου του 2016. Μείωση παρατηρείται τόσο στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (11,06 εκατομμύρια το 2017) όσο και στα κάμπινγκ (728 χιλ. για το 9μηνο του 2017).
πίνακας2_τουρισμος.JPG
Ως προς τις αφίξεις, το συνολικό νούμερο για τους Ελληνες σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ έφθασε για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 στα 4,78 εκατομμύρια από 4,9 εκατομμύρια το εννιάμηνο του 2016.
Οι ξένοι εξακολουθούν να δημιουργούν τα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με βάση (και) τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφού συνολικά στο εννιάμηνο του 2017 η αύξηση των διανυκτερεύσεων ήταν κατά 4,6%, στα 75,76 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 63,97 εκατομμύρια αφορούσε τις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και τα κάμπινγκ της χώρας.
Ετσι, το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή 72,7% του συνόλου των αφίξεων και 84,4% του συνόλου των διανυκτερεύσεων. Για την ίδια χρονική περίοδο, η μέση διαμονή ανά άτομο στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ για τους αλλοδαπούς ήταν διπλάσια σε σύγκριση με τους Ελληνες, στις 5 διανυκτερεύσεις.

Αποζημίωση για ηθική βλάβη διεκδικεί από το δημόσιο η μητέρα της Μυρτώς

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ημέρα συζήτησης ενώπιον της δικαιοσύνης της προσφυγής με την οποία διεκδικεί αποζημίωση η μητέρα της Μυρτώς που, πριν από περίπου πεντέμισι χρόνια, δέχτηκε βάναυση επίθεση στην Πάρο με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ως δικαστική συμπαραστάτρια του νεαρού κοριτσιού η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία για ότι συνέβη στο παιδί της.
Όπως αναφέρει στην αγωγή της η μητέρα της Μυρτώς, η αστυνομία όφειλε να μην έχει επιτρέψει την παράνομη είσοδο στη χώρα του Πακιστανικής καταγωγής Ahmed Waqas, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 24 χρόνια κάθειρξη, ενώ υπογραμμίζει πως ενώ εισήλθε στην Ελλάδα θα έπρεπε εγκαίρως να τον εντοπίσει και να κινήσει τις διαδικασίες απέλασής του.
Οι παραλείψεις της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την αγωγή, επέτρεψαν στον νεαρό Πακιστανό «να κυκλοφορεί παρανόμως και ανενόχλητα στη χώρα μας, χωρίς να έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος των στοιχείων του και χωρίς να έχει καταγραφεί η είσοδός του στη χώρα» με τα γνωστά μοιραία αποτελέσματα.
Εάν είχαν συμβεί τα παραπάνω όπως υπογραμμίζεται «ο δράστης δεν θα βρισκόταν στη χώρα μας και κατ' επέκταση δεν θα συνέβαινε το γεγονός του βιασμού της από τον δράστη, αλλά και της ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της που προκλήθηκε από τα βάναυσα χτυπήματά του».
«Η ζωή της έχει πλέον καταστραφεί πλήρως», αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί αποζημίωση. «Ήταν ένα κορίτσι 15 ετών, όταν συνέβη το γεγονός, πολύ καλή μαθήτρια, με το μέλλον όλο  μπροστά της και από την ημέρα του ατυχήματος έως και σήμερα αλλά και για ολόκληρη τη ζωή της πάσχει από σπαστική τετραπληγία με λειτουργική αφασία. (…)
Το ποσό αυτό είναι απολύτως εύλογο, ιδίως εάν συνεκτιμηθεί η εγκληματική αμέλεια των οργάνων της διοίκησης να αποτρέψουν τόσο την είσοδο του δράστη στη χώρα μας όσο και τη σύλληψη του για δύο χρόνια, στα οποία κυκλοφορούσε παράνομα» επισημαίνει.
Παράλληλα, η Μαρία Κοτρώτσου διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο και μηνιαίο επίδομα ύψους 2.977 ευρώ για την φροντίδα της κόρης της εφ' όρου ζωής. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, το νεαρό κορίτσι χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεύτρια για να την φροντίζει, αναλώσιμα (σύριγγες τροφής, ειδικά μαξιλάρια, γάζες κ.λπ.), φάρμακα, απολύτως αναγκαίες επισκέψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπείες και μηνιαίες αιμοληψίες.
Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της Μυρτώς ζητούν συνολική αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστησαν και οι ίδιες οι οποίες δηλώνουν συντετριμμένες μετά την επίθεση στη Μυρτώ.
«Το γεγονός αυτό επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα όταν αντικρίζω την κόρη μου Μυρτώ στην κατάσταση που περιγράφω, δηλαδή σε κατάσταση αφασίας, χωρίς να μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια της, χωρίς να μπορεί να καταλάβει και να επικοινωνήσει μαζί μας, με συνεχή μηχανική υποστήριξη, με κρίσης επιληψίας και γνωρίζοντας ότι το παιδί μου δεν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις αποτρόπαιες πράξεις του δράστη, αλλά ούτε καν σε μία κατάσταση στην οποία να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τελευταίο πιστοποιητικό αναπηρίας προκύπτει πως το ποσοστό αναπηρίας της Μυρτώς ανέρχεται σε 100% «κατά ιατρική πρόβλεψη από 4-6-2013 έως και εφ' όρου ζωής».

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Η μαμά Ελληνίδα

Έτσι συμβαίνει με μεγάλη μερίδα ελληνίδων μαμάδων. 
Για παράδειγμα, καμαρώνουν το παιδί τους για κάθε τι.
 Υπερτιμώντας και υπερτονίζοντας, ό,τι πράττει.
 «Πώς σε λένε μωρό μου;», «Αλέξη». Θρίαμβος! Ετσι ανεβάζουν αυτόματα τις προσδοκίες και τους στόχους, sky is the limit. 
Μπορεί, ας πούμε, να το εμψυχώσουν να συναντηθεί με τον Κλίντον και να μιλήσει σε επενδυτές του εξωτερικού στα αγγλικά, που δεν γνωρίζει. «Γιατί δηλαδή; Πιο έξυπνοι είναι οι άλλοι από σένα; Μια χαρά θα τα πεις! Όταν θέλεις εσύ… Αχ, όταν θέλεις…». Τα αποτελέσματα του δράματος που δημιουργεί το παιδί, δεν αναφέρονται ποτέ στο παιδί. Απαγορεύονται ρητώς, κάτι ανοησίες του τύπου… Οι ψευδαισθήσεις, οι εμμονές και η ανικανότητα του παιδιού σας, ξέρετε μαντάμ, κόστισε στον λαό πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, υποθηκεύτηκε από το τέκνο σας, το σύνολο της Ελληνικής περιουσίας για 99 χρόνια… «Μωρ’ τι μας λέτε; Σιγά μην τα έκανε όλα αυτά το παιδί μου! Μην τους δίνεις αγόρι μου σημασία. Ο κόσμος είναι κακός. Μια χαρά τα πας. Για μένα είσαι νικητής. Εμείς, τη δουλειά μας θα κοιτάμε». Το παιδί ξεθαρρεύει και μπορεί να φτάσει να πει «We ate the camel και μας έμεινε η queue…» και να χασκογελάει. «Εντάξει, έκανε ένα λάθος το παιδί, θα πέσουν να το φάνε; Αμάν πια! Δεν κοιτάνε τα χάλια τους». Το παιδί αυτό ζει μια συνεχή παιδικοεφηβική ηλικία. Δηλώνει επαναστάτης, κομμουνιστής, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, υποκλίνεται στους Αμερικανούς, θαυμάζει τον Μαδούρο, βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ. Και η μαμά καμαρώνει ότι «είναι καλόκαρδο. Δεν έχει κακές σκέψεις για κανέναν. Στην καρδούλα του, τους χωράει όλους». Οι φίλοι του παιδιού, για τέτοιες μανούλες, είναι κυρίως για να τους λιθοβοληθούν την κατάλληλη στιγμή ως κύριους υπαίτιους και όχι για να νοιώθει ευθύνη το παιδί, για το ποιους επιλέγει για φίλους: «Αυτός ο Πάνος να δεις, θα το πάρει στον λαιμό του το παιδί. Πρέπει να τον αραιώνουμε σιγά σιγά. Αλλά πού να ξεκολλήσει τώρα αυτός… Που τον καλόμαθε ο γιος μου! Μέχρι τον Καρανίκα μάζεψε… Από τόσο δα που ήταν, αγαπούσε όλο τον κόσμο και την αλήθεια». Με την αλήθεια και το ψέμα, το παιδί έχει θέμα. Καθώς επιβραβεύεται να λέει ψέματα, σωματοποιεί το ψέμα κάνοντας εξαιρετικές κολοτούμπες. 
Και όταν εν τέλει, ψέμα το ψέμα, το παιδί πάει να συναντηθεί με τους εφιάλτες της αλήθειας, δηλαδή με τις συνέπειες των πράξεων του και πλησιάζει η ώρα να γευτεί, μια, ακόμα και ευεργετική μπορείς να την πεις, γι΄αυτό, αποτυχία!… Τότε… Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Μη σε ξεγελάει το χαμόγελό της. Με χαμόγελο τα κάνουν αυτά, τα «τελικά» φορτσαρίσματα, οι μάνες. Με χαμόγελο σφιχτό, παίρνουν την τύχη του παιχνιδιού στα δικά τους χέρια ενώ κοιτάνε το παιδί πλαγίως και κουνάνε το κεφάλι πέρα δώθε σαν ινδές χορεύτριες, «Κανένας δεν σε νοιάζεται όπως εγώ! Που άφησες τους άχρηστους, να κάνουν κουμάντο. Φτάνει! Δεν θα καθίσω άλλο, με σταυρωμένα τα χέρια Αλεξάκο. Εσύ είσαι αγνός, καλός και γενναιόδωρος μια ζωή… Μοιράζεις, μοιράζεις… Οχι! Οχι!». Η μάνα Ελληνίς, λύνοντας τη σιωπή της μίλησε. Κόσμε! Αγαπημένε κόσμε της Ελλάδας μας! «Ο Αλέξης μου είναι καλό παιδί. Ο Αλέξης μου δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα». Και τρίβοντας στα μούτρα μας, την απόλυτη, Μόνη, της μάνας Αλήθεια, ανακράζει (πάντα χαμογελώντας) «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». 23.751 θέσεις στο Δημόσιο εν μέσω πτώχευσης, άνευ εξουσίας. «Σιγά τ΄αβγά! Πού έχετε και μούτρα και μιλάτε! Οι άλλοι προσλαμβάνανε μέχρι και καρέκλες!». Υποκλίνομαι στην Ελληνίδα μάνα! Διαχρονικά. 
Κυρίως σε ρόλο συζύγου. Διαχρονικότερα.
  Υ.Γ Το παιδί είπε: «Μα αυτά, τους τα λέω και ‘γω, μάνα», «Αλλιώς τα λέω εγώ! Σκάσε πια!» είπε, εκείνη και του αγρίεψε.

 
Ρεα Βιτάλη-protagon.gr

Ο Ντάνουτ Λούπου της πολιτικής

Μεγάλο παλτό ο Λούπου....
 
Κάποτε ο Παναθηναϊκός είχε αγοράσει ένα Ρουμάνο επιθετικό. τον Ντάνουτ  Λούπου που υπέγραψε το 1989 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ρουμανικού ποδοσφαίρου και αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος.
Μεγάλο παλτό ο Λούπου. 
Τον έβλεπες στο ζέσταμα πριν τον αγώνα και νόμιζες πως θα φάει το γήπεδο. Γινόταν η πρώτη σέντρα και έλεγες πως βλέπεις τον λευκό Πελέ.
 Ως εκ θαύματος ωστόσο, μέσα στο πρώτο σαραντάλεπτο το παιδί πάθαινε μία αμπαλίαση που δεν περιγράφεται. 
Σαν να έκαιγε φλάντζες ένα πράγμα. 
Οι επόπτες γραμμών έτρεχαν περισσότερο από τον Λούπου στο γήπεδο. 
Ακόμα και ο τέταρτος διαιτητής ίδρωνε περισσότερο τη φανέλα από τον «παιχταρά».
Όποτε βλέπω τον Πάνο Καμένο, θυμάμαι τον Λούπου. 
Ο συσχετισμός έχει να κάνει με την απογοήτευση που ακολουθεί κάθε ανένδοτος αγώνας που εξαπολύει στους εκάστοτε εχθρούς του. Τόσο ο Λούπου, όσο και ο Καμμένος, είναι παίκτες πρώτου ημιχρόνου. Ξεκινούν δυναμικά, παίζουν ένα
καλό ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος, βγαίνουν στο γήπεδο με κατεβασμένα τα χέρια. Αδιάφοροι για το αποτέλεσμα. Αδιάφοροι για τους οπαδούς που πίστεψαν σε αυτούς και προσμένουν σε δυναμική συνέχεια.
Οι απογοητεύσεις ξεκίνησαν με το περίφημο βιβλίο «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη», που είχε γράψει ο Καμμένος το μακρινό 1992 και συνέδεε τη 17Ν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Κώστα Λαλιώτη. Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Τελικά αποδείχτηκε ότι σήμερα το θυμούνται ελάχιστοι και δυστυχώς κανείς από αυτούς δεν απαντά στο όνομα Πάνος Καμμένος.
Λίγα χρόνια μετά μαθαίνω για πολύμηνες έρευνες του Καμμένου στα αρχεία της μυστικής αστυνομίας της ανατολικής Γερμανίας ΣΤΑΖΙ, που έβγαλαν λαυράκι. Τις αποκαλύψεις ακολούθησε μία ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα κατά του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη, την οποία άσκησε τον Φεβρουάριο του 2002, ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, (ναι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης). Η πρώτη από τις κατηγορίες, αφορούσε κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας.
Αυτό ήταν. Ο Καμμένος είχε μπει για άλλη μία φορά δυνατά στο παιχνίδι και τόλμησε να τα βάλει με κραταιούς παίχτες που άλλοι δεν τολμούσαν ούτε να αγγίξουν. Τέσσερα χρόνια μετά, διάβασα πως οι κατηγορίες αποδείχτηκαν ψευδείς και ανυπόστατες και έπαψε οριστικά η εις βάρος του Κόκκαλη ποινική δίωξη. Οι «έρευνες» του Καμμένου στα αρχεία της ΣΤΑΖΙ, αποδείχθηκαν μούφα.
Ως δεξιός και Παναθηναϊκός, είχα πάντοτε ένα λόγο να γοητεύομαι από τα λόγια του Καμμένου. Μία με τον Κόκκαλη, μία με την οικογένεια Παπανδρέου, πάντα με κέρδιζε ο τρόπος που έμπαινε δυναμικά στο παιχνίδι.
Έτσι και όταν το 2012 τα έβαλε με τον Ανδρίκο Παπανδρέου, δεν κρύβω πως τον χάρηκα. Ειδικά όταν τον είδα να λέει έξω από τα δικαστήρια πως «Για ακόμη μια φορά το μέλος της οικογένειας, που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου δεν προσήλθε στο δικαστήριο, δεν προσήλθε ενώπιον της Δικαιοσύνης… Είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει  θα έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης, θα έρθουν ενώπιον της ποινικής και αστικής δικαιοσύνης αλλά θα έρθουν και ενώπιον της λαϊκής δικαιοσύνης, δεν θα ξεφύγει κανείς τους».
Για έναν που ακούει το όνομα Ανδρέας και βγάζει σπυριά, δεν είναι και λίγο να βλέπει έναν αρχηγό κόμματος να λέει χωρίς φόβο και πάθος τα παραπάνω. Ένα χρόνο μετά μαθαίνω πως τελικά, όταν ο ίδιος προσήλθε στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε πως «Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου».
Άλλο ένα δεύτερο ημίχρονο με κατεβασμένα τα χέρια και τα μάτια νυσταγμένα και βαριά…
Το σκοτσέζικο ντουζ με τον Καμμένο όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2013, στα πλαίσια της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον τότε δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα. Τον Πάχτα εγώ τον είχα άχτι από το 2004 λόγω της εμπλοκής του σε τροπολογία σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση. Ήταν ο καιρός των παχιών αγελάδων και δεν καταλάβαινα ακόμα την σημασία των τουριστικών ή κάθε άλλου είδους νόμιμων επενδύσεων στη χώρα μας. Τώρα που είναι αργά, ξέρω.
Όταν ξέσπασε σάλος και εγώ είπα τώρα θα τον αδειάσει τον Πάχτα ο Καμμένος, εκείνος είπε ότι ήταν ιδιωτική συζήτηση και στη πραγματικότητα προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον Πάχτα μόνο «πολιτικά»...
Άλλο ένα ξενέρωμα στο δεύτερο ημίχρονο…
Απτόητος ωστόσο ο Καμμένος, συνέχισε την παλιά του τέχνη, μοιράζοντας απογοητεύσεις. Σε διαμάχη του με τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, τον Σεπτέμβριο του 2015, ανέφερε ότι «Συνεχίζει την επίθεση ο εκδότης Κουρτάκης, ακόμη την ώρα των εκλογών, μήπως γλυτώσει από την δικαιοσύνη, τσάμπα οι σαμπάνιες των 60.000 ευρώ noor 1». Για τους Παναθηναϊκούς, το όνομα Κουρτάκης, παραπέμπει στον επιστήθιο φίλο του και σημερινό ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Κλοτσιά στον Κουρτάκη, συνεπάγεται χαστούκι στον Μαρινάκη και μικρή δόση ικανοποίησης στους Παναθηναϊκούς για τα χαμένα πρωταθλήματα.
Τελικά με τη βούλα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καταδικάστηκε για την αναφορά που έκανε, εναντίον του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη. Άλλο ένα ανύπαρκτο δεύτερο ημίχρονο.
Το περασμένο Φθινόπωρο, εισέπραξα την τελευταία ελπίζω απογοήτευση από τον Πάνο Καμμένο. Αφορούσε την πρόσφατη υπόθεση με το αίτημα για την άρση της ασυλίας του ιδίου και την συναίνεση στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε η ΝΔ. Δεν έχει μεγάλη σημασία ο λόγος που ζήτησε την άρση της ασυλίας του Καμμένου η Ν.Δ. Μπορεί να έγινε για πολιτικούς λόγους ή για λόγους εντυπωσιασμού. Εκείνο που εμένα με συγκλόνισε ήταν η φράση του Καμμένου που αντικρίζοντας τους κατηγόρους του είπε «Εδώ είμαι. Βαράτε με».
Βαριά φράση και λέγεται από αυθεντικούς άντρες με τσαγανό.
Τον χάρηκα με όλη μου την καρδιά. Μπορεί να διαφωνώ μαζί του πολιτικά αλλά με αυτή του τη φράση έσβησε με μιας όλες τις παλιότερες απογοητεύσεις.
Τελικά στο «δεύτερο ημίχρονο» της συζήτησης, αντί να προτρέψει όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του και να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητα του στα σχετικά δικαστήρια, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τις κυβερνητικές ψήφους και να αποφύγει τα χειρότερα.
Πιο Λούπου πεθάνεις… Αυτό ήταν. Ορκίστηκα πως δεν θα του ξαναδώσω σημασία.
Τις τελευταίες ημέρες, το πανελλήνιο ασχολείται με την σθεναρή αντίσταση που προβάλει ο Πάνος Καμμένος στο θέμα της ονομασία των Σκοπίων. Αρνείται να παρεκκλίνει κατά το ελάχιστο από την «γραμμή του 1992». Εγώ μετά από τόσες απογοητεύσεις, δεν θέλω να πάρω θέση. Προτιμώ να θυμηθώ τα λόγια του Δημόκριτου: Κάλπικοι και υποκριτές είναι όσοι με τα λόγια κάνουν τα πάντα, ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα…
 
 Δημήτρης Χριστοδουλάκης - Μαθηματικός, MSc Information Systems.
liberal.gr

Αθόρυβο έμφραγμα: Πώς θα το αναγνωρίσετε

Το αθόρυβο έμφραγμα πλήττει συχνότερα τις γυναίκες και τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.

Τα τυπικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο στήθος, η εφίδρωση και η αιφνίδια αδυναμία, όμως σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων –περίπου 20-30%– το έμφραγμα εκδηλώνεται με ασυνήθιστα συμπτώματα ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.
Το αθόρυβο έμφραγμα πλήττει συχνότερα τις γυναίκες και τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.
Μερικά από τα συμπτώματα που έχουν συνδεθεί με το αθόρυβο έμφραγμα είναι η ανεξήγητη κούραση, η δύσπνοια και οι ενοχλήσεις στον λαιμό, τον αυχένα, το σαγόνι ή κάποιο από τα άκρα. Άλλοι ασθενείς μετά το επεισόδιο δηλώνουν πως εκδήλωσαν καούρα.
Άτομα που έχουν πάθει αθόρυβο έμφραγμα μπορεί να επισκεφτούν τον γιατρό τους εβδομάδες ή και μήνες μετά και τότε να ενημερωθούν για το επεισόδιο. Η διάγνωση προκύπτει συνήθως με τη βοήθεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος, καθώς ο γιατρός μπορεί με τον τρόπο αυτόν να εντοπίσει την έκταση της βλάβης στους μυς της καρδιάς. Ακόμη ακριβέστερη εικόνα για την κατάσταση της καρδιάς δίνει μια εξέταση που ονομάζεται ηχοκαρδιογράφημα.
Αφορμή για την επίσκεψη στον γιατρό μετά από ένα αθόρυβο έμφραγμα είναι συχνά η επίμονη κόπωση και η δύσπνοια που νιώθει ο ασθενής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα αυτά οφείλονται σε διαρροή από τη μιτροειδή βαλβίδα της καρδιάς ή από τον σχηματισμό ουλώδους ιστού που προκάλεσε στην καρδιά το έμφραγμα.
Οι σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν μετά από ένα αδιάγνωστο αθόρυβο έμφραγμα είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, οι διαταραχές του καρδιακού παλμού (αρρυθμίες) και η απώλεια των αισθήσεων (λιποθυμία).
Ειδικοί από την Κλινική του Κλίβελαντ επισημαίνουν ότι η ήπια φύση των συμπτωμάτων δεν σημαίνει ότι η επίσκεψη στον γιατρό είναι περιττή. Η δυσφορία που επιμένει για αρκετά λεπτά, ιδιαίτερα εάν μοιάζει ανεξήγητη και δεν έχει εκδηλωθεί ξανά στο παρελθόν, δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέα και πρέπει να αξιολογείται από γιατρό.


onmed.gr

Ποια τα αίτια των ουρολοιμώξεων;

Aν η λοίμωξη εξελιχθεί, τότε μπορεί να παρουσιαστεί κυστίτιδα και αν τα μικρόβια φτάσουν στους νεφρούς τότε προκαλείται πυελονεφρίτιδα

Η ουρολοίμωξη, προκαλείται όταν μικροοργανισμοί προσβάλουν την ουρήθρα και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.
Αν τα μικρόβια αυτά δεν προχωρήσουν τότε έχουμε μία απλή ουρηθρίτιδα. Όμως, αν η λοίμωξη εξελιχθεί, τότε μπορεί να παρουσιαστεί κυστίτιδα και αν τα μικρόβια φτάσουν στους νεφρούς τότε προκαλείται πυελονεφρίτιδα.
Συνήθως, το μικρόβιο που προκαλεί τις ουρολοιμώξεις είναι – το κολοβακτηρίδιο  -που εντοπίζεται κυρίως στο έντερο, ενώ άλλα μικρόβια που μπορεί να ευθύνονται γι’ αυτές είναι: ο σταφυλόκοκκος, ο πρωτέας, τα χλαμύδια και το μυκόπλασμα.
Απ’ όλα αυτά μόνο οι ουρολοιμώξεις από – χλαμύδια & μυκόπλασμα – μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή και γι’ αυτό στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να πάρει θεραπεία και ο άνδρας.
τα μικρόβια της ουρολοίμωξης προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό! Η άποψη ότι μπορούμε να κολλήσουμε μικρόβιο και να πάθουμε ουρολοίμωξη από τις τουαλέτες δεν είναι σωστή, καθώς για να συμβεί αυτό πρέπει το στόμιο της ουρήθρας να ακουμπήσει σε σημείο με μικρόβια για να μολυνθεί…
Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που προδιαθέτουν σε ουρολοίμωξη είναι ο διαβήτης, ενώ ευάλωτες είναι και οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα, ειδικά αν υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή. Γενικότερα, όσο πιο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσβληθεί από τα μικρόβια.
Όσον αφορά στα συμπτώματα, καθώς τα μικρόβια είναι ύπουλα και απρόβλεπτα, άλλες φορές μπορεί να υπάρχουν πολύ έντονα συμπτώματα και άλλες φορές καθόλου στα αρχικά στάδια της μόλυνσης.
Τα συμπτώματα πάντως ανάλογα με το σημείο που έχει προσβάλει το μικρόβιο, τα συμπτώματα διαφέρουν:
Στην ουρηθρίτιδα…

παρουσιάζεται αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, συνήθως στην αρχή και πυρετός.
Στην κυστίτιδα…
έχουμε τσούξιμο στη μέση της ούρησης και πυρετό
Eνώ στην πυελονεφρίτιδα…
παρουσιάζεται πόνος στα πλευρά ή στην πλάτη και υψηλός πυρετός με έντονα ρίγη.
Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η συχνουρία και αίσθημα «βάρους» στην περιοχή της κύστεως, ενώ, προσθέτει ο κ. Γκικόντες, η γυναίκα μπορεί να νιώθει εύκολη κόπωση και πόνο στην περιοχή της κοιλιάς, ακόμα και όταν δεν ουρεί. Είναι να πιθανό να αισθάνεται ότι θέλει να ουρήσει, αλλά στην πραγματικότητα να έχει ελάχιστα ούρα, ή αυτά να είναι θολά ή ροζ.
Αν λοιπόν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να κάνετε μία γενική εξέταση ούρων, μία καλλιέργεια και ένα αντιβιόγραμμα, που είναι απαραίτητο για να διευκρινιστεί ποιο αντιβιοτικό χρειάζεται, ανάλογα με το μικρόβιο.
Όταν βρίσκεστε στο στάδιο της θεραπείας θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά, να πηγαίνετε να ουρήσετε όταν τον νιώθετε ακόμη και δεν νιώθετε την κύστη γεμάτη, να αποφεύγετε τα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά και να παίρνετε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας;
όταν τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει μέσα σε τρεις ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας, αν αυξηθεί η συχνοουρία, ο πόνος και το τσούξιμο, αν τα ούρα μυρίζουν περίεργα παρουσιαστεί αίμα σε αυτά, όταν υπάρχει συνεχής ένδειξη για ούρηση, ή αν παρουσιάσετε κρυάδες, υψηλό πυρετό και πόνο στην κοιλιά ή τη μέση.

Τέλος, ας δούμε τι συμβουλεύει ο κ. Γκικόντες για την πρόληψη:
– Η κίνηση όταν σκουπιζόμαστε στην τουαλέτα πρέπει να είναι από εμπρός προς τα πίσω για να αποφεύγεται η εξάπλωση των βακτηριδίων από το ορθό στον κόλπο ή την ουρήθρα.
– Αποφεύγετε τα αφρόλουτρα, το χρωματιστό χαρτί τουαλέτας και τα σπρεϊ υγιεινής.
– Μην κάνετε κατάχρηση σε σερβιετάκια καθημερινής χρήσεως.
– Να επιλέγουμε βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγουμε τα σφιχτά ρούχα (όπως είναι το κολάν και τα ναϊλον καλσόν, χωρίς βαμβακερή επικάλυψη)
– Να σιδερώνουμε πάντα τα εσώρουχα πριν τα φορέσουμε.
– Να πίνουμε 6-8 ποτήρια καθημερινά.
– Να μην «κρατάμε» τα ούρα μας αλλά να ουρούμε όταν νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε.

ΒΙΝΤΕΟ - Θα πάθετε ΣΟΚ με το θαύμα στον Ιορδάνη ποταμό!

Αυτό το μοναδικό θαύμα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις 5 Ιανουαρίου και μόνο με τη δέηση του Πατριάρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Ιορδάνης ποταμός στρέφεται εις τα οπίσω!

Δείτε τα βίντεο παρακάτω:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου