18.1.18

Συγκέντρωση Ουάσιγκτον, 25 Μαρτίου '18, γιά Εθνική επέτειο και Μακεδονία

Δημόσια πρόταση-κάλεσμα από το ''ΚΑΛΑΜΙ'', στον Ελληνισμό ΗΠΑ και στους ''φορείς της Ομογένειας''
 
Στην Ουάσιγκτον, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, γιά την εθνική επέτειο και την Μακεδονία

Μετά 26 χρόνια από την τελευταία μεγάλη κινητοποίηση του Ελληνισμού Αμερικής (Ουάσιγκτον, συλλαλητήριο γιά το όνομα ''Μακεδονία''), ας τιμήσουμε γιά πρώτη φορά την εθνική μας επέτειο μαζικά και ενωμένοι, στην πρωτεύουσα της χώρας που ζούμε και δημιουργούμε, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. Δίνοντας και ένα δυναμικό μήνυμα γιά την Μακεδονία.
Επειδή οι ''ομογενειακές Οργανώσεις'' ομιλούν γιά ''κινητοποίηση'' και περιορίζονται σε ''εκδόσεις ψηφισμάτων'' και ''δηλώσεις'' που δημοσιεύονται μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, γιά το όνομα ''Μακεδονία'', να η ευκαιρία. Ας αποδείξουμε, πρώτα στους εαυτούς μας, ότι υπάρχουμε, ως Ομογένεια. Ας αποδείξουμε ότι μας ενδιαφέρουν πραγματικά τα εθνικά μας θέματα. Ας αποδείξουμε ότι τιμούμε την εθνική μας επέτειο.
Μην ξεχνάμε ότι, παραδοσιακά, ο αμερικάνικος λαός, οι Αμερικανοί, είναι φιλέλληνες. Αρκετοί πολέμησαν και στο πλευρό των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821. Αν τους εξηγήσουμε απλά και πρακτικά το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, θα τους έχουμε συμμάχους.
Από τώρα ίσαμε 25 Μαρτίου '18, έχουμε τον χρόνο γιά μιά καλή προετοιμασία της συγκέντρωσης στην Ουάσιγκτον. 'Εχουμε και τον χρόνο να στείλουμε ΕΝΑ, αλλά καλό, γράμμα (όλοι οι ομογενειακοί ''φορείς'' ενωμένοι) στα μεγαλύτερα ΜΜΕ των ΗΠΑ και στους (ομοσπονδιακούς) βουλευτές και γερουσιαστές, με την θέση της Ομογένειας ΗΠΑ στο ζήτημα του ονόματος.
Αν οι προεδροπαράγοντες της Ομογένειας πιστεύουν ότι πραγματικά υπάρχουν, αν οι Οργανώσεις πιστεύουν ότι πραγματικά υπάρχουν, να η ευκαιρία γιά να το αποδείξουν. Μαζικά, ως Ομογένεια ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Ας αποδείξουν, όλες οι Οργανώσεις μας, συμπεριλαμβανόμενης της Εκκλησίας και της ΑΧΕΠΑ, ότι υπάρχουν. Ας αποδείξουμε, ως Ομογένεια, ότι υπάρχουμε. Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να αγνοήσουμε ότι μας χωρίζει και να ενωθούμε γιά τον κοινό σκοπό, γιά την Ελλάδα μας, χωρίς ''πρωτοκαθεδρίες'' και ''αρχηγούς''.
Μιά τέτοια μεγάλη, παναμερικάνικη κινητοποίηση, γιά τους δύο σκοπούς που προαναφέρονται, αναμφίβολα θα οδηγήσει στην ''αναγέννηση'' της Ομογένειας (και ''καθάρισμα'' οργανωτικά), χωρίς τους διαχρονικούς τυχοδιώκτες που την ζημίωσαν γιά το ''εγώ'' τους.
ΣΗΜ.: Σε μιά τέτοια μεγάλη κινητοποίηση ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει ανάμιξη της Ελλάδας, με οποιαδήποτε μορφή, δηλ. ανάμιξη της ελληνικής κυβέρνησης, Ελλήνων πολιτικών, Κομμάτων και Ελλήνων διπλωματών στις ΗΠΑ. Επειδή, όπως μάθαμε στο παρελθόν, κάθε φορά που ασχολήθηκαν με τα της Ομογένειας (εθνικά θέματα ή άλλα), ήταν διχαστικοί και πάθαμε ΖΗΜΙΑ.

...............

www.kalami.us    |    www.kalami.news

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου