22.1.18

Μόνο 9 μητροπολίτες πήγαν Θεσσαλονίκη

«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;», διερωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος σε ερώτηση για τη συμμετοχή ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Και συνέχισε:
«Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω».
Στην παρατήρηση δε δημοσιογράφων πως ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο, ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε αν τους μέτρησαν, για να απαντήσει μετά με νόημα «απ’ τους 82;», όταν του είπαν πως ήταν 9.
Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ο κ .Ιερώνυμος, παραμονές του συλλαλητηρίου είχε στείλει σαφές μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι υπέρ τέτοιων κινητοποιήσεων, παρά τις ακραίες φωνές που ακούγονται στους κόλπους της.

Προφανώς στους  9 που ήσαν με τον Άνθιμο στη Θεσσαλονίκη και στους οποίους αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος, δεν περιλαμβάνεται ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Αυτός έκανε δική του εκδήλωση, απ’ όπου και το στιγμιότυπο, με τους βουλευτές της Χ.Α. Λαγό και Παναγιώταρο που παρέστησαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου