23.1.18

Ιδιαίτερη προσοχή. Η γρίπη παραμονεύει.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης.
Σταδιακή πτώση παρουσιάζει ο υδράργυρος. Το κρύο θα είναι τσουχτερό.
Ο χάρτης από το meteo.gr δείχνει την πρόβλεψη στις 2 το πρωί σε όλη την χώρα.
H κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.
Με άλλα λόγια οι μετεωρολόγοι περιμένουν: Από το απόγευμα σε Χαλκιδική, Ανατ. Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά και  Πελοπόννησο επιδείνωση του καιρού με τοπικές παροδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, κυρίως πάνω από τα 500μ υψόμετρο. Παράλληλα οι άνεμοι ενισχύονται στο Αιγαίο και από τα 6-7 μποφόρ την Τρίτη, η ένταση των ανέμων στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνει την Τετάρτη στα 8 και 9 μποφόρ.
Προς το βράδυ της Τρίτης οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Μακεδονία, σε Θεσσαλία, Στερεά και σε Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 12, και στην Κρήτη από 9 έως 12.

Όλες αυτές οι μεταβολές θα φέρουν ψύχρα. Χαμηλές θερμοκρασίες. Που αντιμετωπίζεται μόνο με καλό ντύσιμο (τζάκετ, μπουφάν, σκουφιά κλπ). Χρειάζεται προσοχή. Η γρίπη υπάρχει έξω από την πόρτα μας και περιμένει. Δεν θέλει πολύ να μας ρίξει στο κρεβάτι με πυρετό και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Κι άντε τρέχα στο γιατρό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου