6.1.18

Γυναίκες και άνδρες βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα, έγινε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό.
Είκοσι τρεις θαρραλέοι κολυμβητές μεταξύ αυτών και τρεις γυναίκες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ιονίου, προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό. 
Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα, έγινε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό. 
Η δέουσα τελετή συνοδεύτηκε, από τους ήχους της φιλαρμονικής της πόλης, ενώ τυχερός στάθηκε ένας 69χρονος συνταξιούχος , που βούτηξε μεν τελευταίος, αλλά κατάφερε πρώτος να πιάσει τον Σταυρό.
«Δεν το περίμενα. Είναι η τρίτη συνεχή φορά που βουτώ στο λιμάνι την ημέρα των Θεοφανείων, κυρίως για να πάρω την ευλογία, αλλά φέτος ανέλπιστα τα κατάφερα» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο «ευλογημένος» της ημέρας, Αλέξανδρος Γκότσης, στον οποίο για επιβράβευση ο μητροπολίτης Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος χάρισε έναν χρυσό σταυρό.
Με ασημένιους σταυρούς τιμήθηκαν από τον μητροπολίτη και οι υπόλοιποι 22 κολυμβητές, ενώ αξιέπαινη ήταν και η προσπάθεια των τριών νεαρών γυναικών που βούτηξαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, ακολουθώντας το έθιμο.
Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε σε όλο το νησί με τις παραθαλάσσιες περιοχές να έχουν την τιμητική τους. Σύμμαχος του εθίμου στάθηκε και ο καλός καιρός, με τον ήλιο να «λούζει» όλο την Κέρκυρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου