26.1.18

Ένοχοι, με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ (και σήμερα διευθυντής ειδήσεων του Αντ1), Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο koutipandoras.gr:
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής. Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.
Ο άλλοτε υπουργός, όπως είχε αποκαλύψει, με ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.gr, κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από τον Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου