14.1.18

Ανοικτά, σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα

Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

Ανοιχτές θα είναι, σήμερα Κυριακή, οι εμπορικές επιχειρήσεις  χωρίς ωστόσο να υπάρχει δεσμευτικός χαρακτήρας, αλλά με τη διακριτική ευχέρεια κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης να αποφασίσει αν θα κρατήσει τα ρολά κατεβασμένα ή αν θα ανοίξει για τους καταναλωτές.
Οι καταστηματάρχες "ποντάρουν" σε αγορές σήμερα, με δεδομένες και τις καλές τιμές που ισχύουν ήδη από την έναρξη της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.
Για άλλη μια φορά σήμερα οργανώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία του κλάδου, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου