21.1.18

Αλλάζει ο καιρός τη Δευτέρα

Βροχές σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 15:30 το μεσημέρι κατεγράφησαν στις περιοχές:
Βαρθολομιό 42 mm,
Παναχαϊκό Όρος 18.2 mm,
Ορεινή Ναυπακτία 15.8 mm,
Ωλένη Ηλείας 15 mm,
Αιτωλικό 14.8 mm, Αγρίνιο 14.6 mm,
Διακόπι Λιδωρικίου 14 mm,
Πύργος 13.2 mm και Αμαλιάδα 12.2 mm.

Αλλαγή του σκηνικού τη Δευτέρα, όπως δείχνει και ο χάρτης του meteo.gr
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο, στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, με γρήγορη βελτίωση στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα νησιά του Αιγαίου περιμένουν οι ειδικοί τη Δευτέρα. Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, ενώ σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί
από -1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη),
6 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,
7 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη),
9 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 14 βαθμούς στην Κρήτη,
7 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και
από 9 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική, τη Δευτέρα, προβλέπονται  αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα παροδικής καταιγίδας και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί μέτριοι 4 - 5 μποφόρ και στη συνέχεια βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 - 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και χιονοπτώσεων στα ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες,. Γρήγορα όμως  θα υπάρξει βελτίωση με λίγες νεφώσεις στη συνέχεια και ενισχυμένο βαρδάρη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις (7 - 8 μποφόρ) και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου