15.1.18

Δεν είναι ρατσιστής ... λέει!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει έτοιμος να δοθεί λύση στο θέμα των "ονειροπόλων" που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα που τους νομιμοποιούσε είναι πλέον "νεκρό"

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ο χαρακτηρισμός "χώρες απόπατοι" που ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε για χώρες όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή τα κράτη της Αφρικής, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και μάλιστα φτάνει στο ... άλλο άκρο, να υποστηρίξει ότι δεν είναι ρατσιστής! Απαντώντας σε ευθεία ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι ρατσιστής είπε: «Όχι. Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος από τον οποίο θα πάρετε ποτέ συνέντευξη».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως έχει «την ετοιμότητα, τη βούληση και την ικανότητα» να κλείσει μια συμφωνία με το Κογκρέσο για να προστατευθούν οι «Ονειροπόλοι», οι νέοι μετανάστες που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.
Ο Τραμπ έκρινε την Κυριακή ότι το πρόγραμμα DACA, το οποίο επιτρέπει σε 690.000 νέους μετανάστες να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα νόμιμα, είναι «πιθανόν νεκρό».
«Το DACA είναι πιθανόν νεκρό επειδή οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν στ' αλήθεια, θέλουν μόνο να μιλάνε και να πάρουν χρήματα που ο στρατός μας έχει απελπιστικά ανάγκη», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.
«Εγώ, ως πρόεδρος, θέλω να έρχονται στη Χώρα μας άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ισχυροί και σπουδαίοι ξανά, οι άνθρωποι να έρχονται μέσω ενός συστήματος που θα βασίζεται στα ΠΡΟΣΟΝΤΑ. Όχι άλλες λοταρίες! Πρώτα η Αμερική», συμπλήρωσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου