15.2.18

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Υποχωρεί η κακοκαιρία την Παρασκευή
- Βελτιωμένος o καιρός το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή η κακοκαιρία που έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας. 
Το ισχυρό βαρομετιρκό χαμηλό θα συνεχίσει την πορεία του προς τις ακτές της Αφρικής. 
Στο meteo.gr δημοσιεύτηκε από δορυφόρο της NASA, εικόνα που παρουσιάζει τι επικρατούσε πάνω από την Ελλάδα τις μεσημεριανές ώρες, όπως καταγράφηκε
Με Χ σημειώνεται η θέση του κέντρου του χαμηλού στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα. 
Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Το διήμερο Σάββατο - Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ανέρχονται στα επίπεδα τον 15 βαθμών Κελσίου. Νωρίς το πρωί πάντως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός. Εξασθενημένοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ.
Σχετικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα  μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός σταδιακά από βορρά προς νότο θα καταστεί άστατος , με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά ενδέχεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο κύμα κακοκαιρίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου