20.2.18

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ....ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Οι ηλικιωμένοι με χαμηλό εισόδημα δεν θα πληρώνουν την ετήσια εισφορά στην δημόσια τηλεόραση

O Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανακοίνωσε ότι βάσει απόφασης της κυβέρνησής του, οι ηλικιωμένοι άνω των εβδομήντα πέντε ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ, στο εξής, δεν θα πρέπει να πληρώνουν την εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης Rai. Tο τέλος αυτό, ανέρχεται σε ενενήντα ευρώ τον χρόνο.
O Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, δεν θα πρέπει να καταβάλουν, πλέον, τη σχετική εισφορά, τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες».
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί, σε ένα βαθμό, μια προεκλογική κίνηση της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου. Από την στιγμή, μάλιστα, που στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, είχε προτείνει την ολική κατάργηση της εισφοράς υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Προκαλώντας, όμως, αρνητικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης.
Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μείωση του δημόσιου χρέους της, για την γενικότερη, ενάρετη διαχείριση των δημοσιονομικών της και υπέρ της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.
Από την πλευρά της η διοίκηση της Rai στηρίζει την απόφαση και τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο συνάδει με την κοινωνική αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου