18.3.18

ΠΑΤΡΑ - Μητέρα του 14 χρονου μαθητή που κατέβασαν από το τρένο - Τον κατέβασαν για το δεκάλεπτο. Άν το είχε, θα συνέχιζε

Η είδηση έκανε τον γύρο των ΜΜΕ. 

Ήταν από τις μικρές καθημερινές ιστορίες που καθόλου άδικα δεν φωτίστηκαν. 

Ένας μαθητής 14,5 ετών που υποχρεώνεται να κατέβει από το βαγόνι του Προαστιακού επειδή του λείπουν δέκα λεπτά για να αγοράσει εισιτήριο. 
Ο ελεγκτής, δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει κάποιον από το βαγόνι αν μπορεί να διαθέσει το ...εξωφρενικό ποσό για την κάλυψη του εισιτηρίου. Ούτε βεβαίως σκέφτηκε να το βάλει από την τσέπη του, αν όχι να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι σε αυτή την...θηριώδη παρανομία που έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η μητέρα του, Βιβιάνα Θεοδωρακοπούλου, διευκρινίζει ότι καμία σχέση δεν είχε το κατέβασμα του μαθητή από το τρένο στην Αγυιά, με το νέο καθεστώς και την απειλή επιβολής προστίμου.
"Όχι, δεν του είπε τίποτα τέτοιο. Ήταν απολύτως σαφές ότι αν είχε τα δέκα λεπτά, θα συνέχιζε κανονικά μέχρι το Ρίο όπου τον περίμενα" λέει στο tempo24.
Στην ερώτηση αν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους συνεπιβάτες να συμπληρώσει το δεκάλεπτο, η κ. Θεοδωρακοπούλου απαντά ότι εκείνη την ώρα, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο βαγόνι. Ελάχιστοι κάθονταν στο βάθος του άλλου βαγονιού και δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει".
Ο ελεγκτής που δρέπει δάφνες κοινωνικής ευαισθησίας, κατέβασε το παιδί στο σταθμό της Αγυιάς.
"Πανικοβλήθηκε" λέει η μητέρα του. Δεν ήξερε καν την περιοχή, δεν ήξερε που να πάει, δεν είχε πανω του χρήματα... Με πήρε τηλέφωνο... Του είπα βγες προς το δρόμο και περπάτησε, βρες ένα σημείο που να έχει κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο ή ρώτησε και πες μου που είσαι να έρθω να σε πάρω.. Ξέρεις τι είναι να έχεις μείνει ήσυχος ότι το παιδί σου είναι στο τρένο και έρχεται εκεί που το περιμένεις και αυτό να βρεθεί στην Αγυιά και να μην ξέρει τι να κάνει; 
Άς με έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ας μου έλεγε να τον περιμένω στη στάση να τον πληρώσω το δεκάλεπτο, ας του έριχνε και πρόστιμο. Αλλά όχι να κατεβάσει κάτω ένα ανήλικο παιδί για δέκα λεπτά ή για οποίονδήποτε λόγο".
Η κ. Θεοδωρακοπούλου συμπλήρωσε μια φόρμα παραπόνων του ΟΣΕ αλλά απάντηση δεν πήρε. Ίσως πάρει από το γράμμα που έστειλε στον πρωθυπουργό.
Ή πάλι, ίσως πάρει κάποια απάντηση που δεν θα .. απαντά. Έτσι δεν συμβαίνει άλλωστε σε τούτη τη χώρα;

Γ. Κοντογεωργοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου