21.3.18

Στο Γύθειο,αύριο στις 2μμ, η κηδεία του αρχιμανδρίτη

Η Λακωνική Μάνη πενθεί και αποχαιρετά έναν άξιο κληρικό, επιστήμονα ρασοφόρο και πνευματικό άνθρωπο. 
Την Πέμπτη (22 Μαρτίου) και ώρα 2 το μεσημέρι θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γυθείου η εξόδιος ακολουθία του αρχιμανδρίτη Ανδρέα Μπολοβίνου, που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. 
Το σκήνωμα του θα βρίσκεται στην εκκλησία από νωρίς το πρωί, όπου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όπως είναι γνωστό ο 63χρονος αρχιμανδρίτης είχε ξεκινήσει με το αυτοκίνητό του από το Γύθειο λίγο πριν τις 7μμ της Δευτέρας - την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα - και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Το σήμα του κινητού του σταμάτησε να εκπέμπει στις 7.20 μμ της Δευτέρας, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται από την ευρύτερη περιοχή του Κότρωνα. Στην περιοχή των Καλυβίων βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, όπως και το «Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού» και έτσι εικάζεται ότι ο π. Ανδρέας μετέβη στο σημείο, όπως συνήθιζε να κάνει τακτικά.
Οι έρευνες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, ομάδων διάσωσης και άλλων φορέων για τον εντοπισμό του αρχιμανδρίτη επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή μεταξύ Κότρωνα, Σκουταρίου και Καλυβίων, όμως οι εξελίξεις ήταν τραγικές.
Στον τόπο των ερευνών βρέθηκαν ο τοποτηρητής της μητρόπολης Μάνης και μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο δήμαρχος Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκος.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1955, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 2006. Ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1978 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989. Από την ημέρα της χειροτονίας του υπηρέτησε ως εφημέριος  ιεροκήρυκας στη μητρόπολη Μάνης. Ασκούσε παράλληλα αφιλοκερδώς την ιατρική ως παιδοψυχολόγος.
Ο π. Αν. Μπολοβίνος είχε διαθέσει μέρος της πατρικής του περιουσίας για την ανέγερση κτιρίου φιλοξενίας του “Χαμόγελου του Παιδιού” στα Καλύβια Γυθείου.
Ένας αξιαγάπητος ιερωμένος που προσέφερε την περιουσία του
«Αυτός ο άνθρωπος βοηθούσε τους πάντες. Είχε μια γαλήνια φυσιογνωμία που σπανίζει σε άνθρωπο» ανέφεραν στο «Πρώτο Θέμα» άνθρωποι που τον γνώριζαν.
Ο αρχιμανδρίτης μαζί με τον μακαριστό Μητροπολίτη Χρυσόστομο είχαν προσφέρει μέρος της περιουσίας τους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την κατασκευή οικήματος που θα στέγαζε παιδιά. Μετά την κοίμηση του κυρού Χρυσοστόμου, ο π. Ανδρέας είχε αναλάβει να ολοκληρώσει το ιεραποστολικό έργο. Στην περιοχή των Καλυβίων, όπου ενταφιάστηκε το σκήνωμα του μακαρτιστού Χρυσοστόμου και βρίσκεται το «Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού» έμελε να είναι ο τόπος που θα «χαθεί» και ο άτυχος αρχιμανδρίτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου