22.3.18

ΦΩΤΟ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΕ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ !!!


 ΧΑΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ !!!

Σκεπασμένη από «πέπλο» αφρικανικής σκόνης βρίσκεται σήμερα η Μεσσηνία  

 Παρατηρείται σημαντική μείωση της καθαρότητας της ατμόσφαιρας ενώ περιορίζεται και η οριζόντια ορατότητα.
 Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις είναι απελπιστική πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν  καρδιολογικά
αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.
 Το νέφος της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στην ερημοποίηση στη Σαχάρα που προχωρά με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μπορεί να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα. 
Οι αλλαγές στην περιεκτικότητα των βαρέων μετάλλων ανά περιοχή οφείλονται κυρίως στη φορά των ανέμων και σε κάθε γραμμάριο, δεν αποκλείεται να ανιχνευτούν μόλυβδος, ψευδάργυρος, χρώμιο και βανάδιο, σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν πολύ εύκολα στο αναπνευστικό σύστημα ενός ανθρώπου.
Τι να προσέχουμε
Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να είναι άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, αλλά και μικρά παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών.
Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.
Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου