20.3.18

Τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

Μια προειδοποίηση που δίνουν όλοι οι γιατροί: Ποτέ μην αγνοείτε τα παρακάτω συμπτώματα, σηματοδοτούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Ξαφνικά προβλήματα όρασης
Αν από το πουθενά αρχίζετε να βλέπετε διπλά ή θολά στο ένα ή και στα δύο μάτια, επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας ή πηγαίνετε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναστατωμένο στομάχι
Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να είναι εξαιτίας κάποιου φαγητού που καταναλώσατε και σας πείραξε αλλά μπορεί να σημαίνει και καρδιακή προσβολή, ειδικά αν συνοδεύεται με κόπωση και δύσπνοια. Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσετε, τόσο καλύτερη θα είναι και η διάγνωση.

Πρησμένα πόδια
Το πρήξιμο και ο πόνος στα πόδια, ειδικά αν έχετε δυσκολία στη αναπνοή ή πόνο στο στήθος, θα μπορούσε να είναι σημάδι φλεβικής θρόμβωσης. Πρόκειται για μια κατάσταση επικίνδυνη που μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των αρτηριών. Γι’ αυτό καλέστε το συντομότερο δυνατόν τον γιατρό σας.

Αποχρωματισμένα βλέφαρα
Αν τα βλέφαρά σας γίνονται κίτρινα ή έχουν κιτρινωπά στίγματα, η χοληστερόλη σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και θέτει σε κίνδυνο την καρδιά. Ελέγξτε τα επίπεδα με αιματολογικές εξετάσεις, μιλήστε με τον γιατρό σας για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να τα μειώσετε, είτε με φάρμακα είτε με δίαιτα ή σωματική δραστικότητα.

Κόκκινα, ερεθισμένα ούλα
Η περιοδοντική νόσος συνδέεται με την καρδιακή. Αυτό επειδή τα βακτήρια του στόματος μπορεί να επηρεάσουν την καρδιά, όταν εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, καθώς συνδέονται με τις λιπώδεις πλάκες στις στεφανιαίες αρτηρίες (αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς) και συμβάλλουν έτσι στη δημιουργία θρόμβου. Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο σας ώστε να περιποιείται τακτικά η φλεγμονή και να μειωθεί ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων.

Μπλε δάχτυλα
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε μια γαλαζωπή απόχρωση στα δάχτυλά των χεριών ή των ποδιών σας, τα χέρια, τους λοβούς των αυτιών, τα χείλη ή στα μάγουλα. Μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στους ιστούς σας, και αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτεί την καρδιακή ανεπάρκεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου