20.4.18

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι σε Πύλο, Καλαμάτα, Μεσσήνη και 47 δήμους από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ !

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Στόχος μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της ασθένειας του καρκίνου του μαστού»

Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η νέα φάση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών σε Δήμους της χώρας, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. 
Στόχος του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα υλοποιηθεί σε 50 Δήμους της χώρας, είναι εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, η ενημέρωση αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.
Ειδικότερα η ειδική μονάδα μαστογράφου τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Απριλίου θα βρίσκεται στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και συγκεκριμένα στο Δημοτικό κατάστημα Γαλατά. Στις 25 και 26 Απριλίου θα επισκεφθεί το Δήμο Πόρου στο Κτίριο Συγγρού και στις 27 & 28 Απριλίου το Δήμο Επιδαύρου στο Κ.Υ. Λυγουριού.
Με αφορμή την έναρξη της νέας φάσης του προγράμματος ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής:
«Αποτελεί ηθική και θεσμική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα η προώθηση δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των χιλιάδων συμπολιτών μας και μάλιστα ειδικά εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Για το λόγο αυτό ως Τοπική Αυτοδιοίκηση πήραμε την πρωτοβουλία και συνεχίζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των κατοίκων που λόγω οικονομικών αδυναμιών ή γεωγραφικής απόστασης, αδυνατούν να έχουν ευχέρεια πρόσβασης σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή μονάδες πρόληψης.  Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας».  
Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος η κινητή μονάδα μαστογράφου θα επισκεφθεί τις εξής περιοχές: 
 Πύλος, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Αχαΐα, Άργος, Επίδαυρος, Μέγαρα, Σκόπελος, Βόλος, Καρδίτσα, Πύλη Τρικάλων,  Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Γρεβενά,  Νεστόριο, Καστοριά, Εορδαία, Κοζάνη,  Σέρβια-Βελβεντό, Τύρναβος, Λάρισα, Δίον Ολύμπου,  Πύδνα Κολινδρού,   Βέροια,  Έδεσσα,  Σκύδρα,  Θερμαϊκός,  Βόλβη,  Λαγκαδά,  Δέλτα Θεσσαλονίκης,  Σέρρες,  Κάτω Νευροκόπι,  Καβάλα,  Τόπειρος,  Ξάνθη, Κομοτηνή,  Φέρες,  Σουφλί,  Ορεστιάδα, Πόρος,  Μέθανα,  Αμοργός,  Λέρος, Τήνος, Δίστομο-Αράχοβα, Δελφοί, Λειβαδιά, Μενίδι,  Ασπρόπυργο,   Φυλή.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
·      Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
·      Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·      Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·      Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου