20.4.18

Έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Όπως αναφέρει το olivemagazine.gr, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 100.000 ενηλίκων από το 2009 μέχρι το 2017. 
Μεταξύ των επεξεργασμένων τροφίμων που κάνουν την εμφάνισή τους στη μελέτη είναι τα ζαχαρωτά, τα αναψυκτικά και τα δημητριακά πρωινού. 
Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον και οι αφυδατωμένες σούπες (μίγμα για σούπα σε φακελάκι) αναφέρονται και αυτά στη μελέτη εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι, το οποίο σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. 
Η νικοτίνη και το αλκοόλ δεν λείπουν ούτε αυτά από τη λίστα. Κατέληξαν λοιπόν ότι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιέχει ποικιλία τροφών είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος στη ζωή του εάν θέλει να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου