26.5.18

Σαλάχ ή Ρονάλντο; Κόκκινο (Λίβερπουλ) ή λευκό (Ρεάλ);

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με το κόκκινο της Λίβερπουλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το λευκό της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης απόψε στον τελικό του τσαμπιονς λιγκ.  
 Ο … πρωτάρης 26χρονος Αιγύπτιος  Σάλαχ απέναντι στον  … «πλούσιο» σε τίτλους, διακρίσεις και φυσικά χρήματα  Κριστιάνο Ρονάλντο.
Δύο «μηχανές» παραγωγής γκολ, στη μάχη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προϊόντος, σε συλλογικό επίπεδο. Ποιος από τους δύο θα σηκώσει την κούπα θα το ξέρουμε πριν τα μεσάνυκτα , αν δεν υπάρχει παράταση.
Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνει στο στάδιο Ολυμπίσκι του Κιέβου και θα αρχίσει στις 9.45μμ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γεννήθηκε 15 Ιουνίου 1992, είναι Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται ως επιθετικός στη Λίβερπουλ και στην Εθνική Αιγύπτου.  Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2010 από την αιγυπτιακή Ελ Μοκαουλούν και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στη Βασιλεία, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας.  Το 2014 πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ Αγγλίας τη σεζόν 2014-2015.  Στη συνέχεια, δόθηκε δανεικός σε Φιορεντίνα και Ρόμα στην οποία τελικά το 2016 υπέγραψε συμβόλαιο. Από τον Ιούνιο του 2017 είναι παίκτης της Λίβερπουλ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (αν κερδίσει η Ρεάλ) θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πέμπτο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του (έχει ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρία με τη Ρεάλ). Εάν τα καταφέρει θα «πιάσει» σε κατακτήσεις την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και τη Λίβερπουλ. Η Μίλαν και η... Ρεάλ θα είναι οι μοναδικές ομάδες που θα τον ξεπερνούν.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε την περασμένη χρονιά, ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά . Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο «Ζιζού»(από τα αρχικά του ονόματος του θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ο 45χρονος Γάλλος τεχνικός, οδήγησε τους Μαδριλένους στην κατάκτηση  το 2016 και το 2017 κι εάν η Ρεάλ επικρατήσει στο Κίεβο, θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις συνεχείς σεζόν.

Ο Μίλοραντ Μάζιτς θα είναι ο διαιτητής του τελικού. Η επιτροπή διαιτησίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας όρισε τον 45χρονο Σέρβο διαιτητή για να διευθύνει το μεγάλο τελικό στο Κίεβο.

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Κασεμίρο, Καρβαχάλ, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Μόντριτς, Μαρσέλο, Ισκο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου