31.5.18

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της δύναμης του ΠΑΜΕ Καλαμάτας έγινε την Τετάρτη στην πλατεία της 23ης Μαρτίου. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ντίνα Στραβάκου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας  Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος κάλεσε όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας να γυρίσουν την πλάτη στις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Και πρόσθεσε:  «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση προστίθεται στη συνέχεια των προηγούμενων και αποτελεί εφαλτήριο για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στο μέλλον. Το κουβάρι που έχουμε παραλάβει να ξετυλίξουμε είναι κόκκινο από το αίμα των εργατών της τάξης μας. Δεν ξεβάφει και δεν έχει κόμπους που κινδυνεύουν να λυθούν. Η άκρη του βρίσκεται στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους, της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας,  απ΄ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.
Στην Τρίπολη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλ. Πετρινού. Μίλησαν οι  Κ. Καρβέλας (πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας), Δ. Νικολάου, (αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας) και ο Α. Αναστασόπουλος, (μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας). 
Στο Άργος η συγκέντρωση έγινε το πρωί στην πλατεία Αγίου Πέτρου.  Ομιλητές ήταν ο  Νικ.  Διαλιάτσης, (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), η Γ. Αργυροπούλου, (πρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας) και ο Αν. Δήμας, (μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπάμπης Μαρτής, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού.
Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Σπάρτη. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βασ. Σαραντόπουλο  του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου