22.5.18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Απόφαση για τους πλημμυροπαθείς εμπόρους

Τη χορήγηση - επιτέλους - αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 800.000 ευρώ, στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Μεσσηνίας, ενέκριναν με κοινή απόφασή τους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά: 
Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων. Αφορούν ζημιές σε κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, ο δε προϋπολογισμός των προβλεπομένων έργων θα ανέλθει σε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ. Οι μελέτες γίνονται σε μεγάλη έκταση, που αγκαλιάζει το σύνολο του δήμου, από τ' Αρφαρά και το Πήδημα μέχρι την Παναγίτσα στην Καλαμάτα. Μελετιούνται όλα τα ρέματα που φθάνουν μέχρι τον περιμετρικό της Καλαμάτας, την προστασία του αεροδρομίου, το επίπεδο παροχετευτικότητας του Νέδοντα κ.λπ.
Για την εξέλιξη αυτών των έργων, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών γι' αυτό το θέμα και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου