22.5.18

Μελιτζανοσαλάτα απ' το Άγιο Όρος

Είναι η εποχή της φρέσκιας μελιτζάνας.

 Οι πάγκοι σε όλες τις αγορές και τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτοι.   

Η συνταγή της μελιταζονοσαλάτας που παρουσιάζουμε σήμερα είναι από το βιβλίο: «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές».

Υλικά  που χρειάζονται:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση : Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου