23.5.18

ΑΡΙΣΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώνεται η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας στην κυκλοφοριακή αγωγή με την ενεργή αρωγή των αστυνομικών τμημάτων Τριφυλίας καθώς οι μαθητές συμμετείχαν σε θεματικές δράσεις.
Στόχος από την  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου αποτελεί η κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, με διαλέξεις αλλά κυρίως δράσεις πάνω στην σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.
Οι πρώτες διαλέξεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία ενώ την Τρίτη ημέρα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλιατρών από το Α.Τ. Τριφυλίας σε συνεργασία με το Α.Τ. Γαργαλιάνων από προσωπικό των δύο τμημάτων με επικεφαλής τον υποδιοικητή του ΑΤ Τριφυλίας αστυνόμο Β’ Βασίλη Παρασκευόπουλο και το διοικητή του ΑΤ Γαργαλιάνων υπαστυνόμο Β’ Νικόλαο Γεωργακόπουλο.
Οι ομιλητές εστίασαν στους νέους κανόνες οδικής ασφάλειας, την εμπέδωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Εξάλλου «θεματική εβδομάδα" πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές ενέργειες καθώς κλιμάκιο του Α.Τ. Τριφυλίας με επικεφαλής τον υποδιοικητή, Αστυνόμο Β’ Βασίλειο Παρασκευόπουλο, διεξήγαγε ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Την εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν 270 μαθητές, οι οποίοι μάλιστα το έκανα πράξη διανέμοντας με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας φυλλάδια στους οδηγούς για την κυκλοφοριακή αγωγή, το οποίο είχε θετικό αντίκτυπο στους οδηγούς τροχοφόρων. Αξίζουν συγχαρητήρια στα σχολεία και στα Αστυνομικά τμήματα που μέσα από βιωματικές δράσεις προάγουν παιδεία για την σωστή οδική συμπεριφορά. 
 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ 
με πληροφορίες και από τον ιστότοπο gargalianoionline.gr. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου