22.5.18

Ψήφος απόδημους: Ναι, αλλά στους έχοντες ΜΟΝΟ Ελληνική υπηκοότητα

Ψήφος στους απόδημους 'Ελληνες πολίτες:
Ναι, αλλά στους έχοντες ΜΟΝΟ την ελληνική υπηκοότητα (όχι διπλή υπηκοότητα)
Με αφορμή την συζήτηση τελευταία στην Ομογένεια, στην Ελλάδα (Βουλή) γιά την ''ψήφο των απόδημων Ελλήνων'', ας δούμε το ζήτημα ''ψυχρά'' και αντικειμενικά, χωρίς πολιτικές-κομματικές ''παρωπίδες''...

............

Η Εκκλησία μας στην Αμερική να γίνει αυτοκέφαλη
Ο επιφανής Ομογενής και μεγαλοεπιχειρηματίας, Στάθης Βαλιώτης, που έχει βοηθήσει με μεγάλες δωρεές την Εκκλησία, τα ελληνικά Σχολεία και φιλανθρωπικά Ιδρύματα, στην τελετή αποφοίτησης (19 Μαίου '18) του ''Ελληνικού Κολέγιου και της Θεολογικής Σχολής του Τίμιου Σταυρού'' Βοστώνης (στην οποίαν τιμήθηκε), στην ομιλία του, τόνισε το αυτονόητο: «...Είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική... Δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα... Τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;».
Η τοποθέτηση του κ. Βαλιώτη, βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας ΗΠΑ, η οποία δεν στηρίζει την Εκκλησία, όπως παλαιότερα, εξαιτίας της διασπαστικής και ληστρικής πολιτικής του οικουμ. Πατριαρχείου, του οποίου, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπως και οι Μητροπόλεις σε όλη την αμερικάνικη 'Ηπειρο, είναι ''θυγατρικές επιχειρήσεις''.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε στην ελληνική ημερήσια εφημερίδα Αστόριας: «Το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία 30 χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι εκλεγμένος άγαμος στη Νέα Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λονγκ Αϊλαντ. 'Οτι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος, την τορπιλίζει ο διορισμένος». Φωτογράφισε δηλ. υπέροχα τον παπα-'Αλεξ Κσρλούτσο, γνωστόν και ως ''εισπράκτορα του Βαρθολομαίου''.

..........................

www.kalami.us    |    www.kalami.news

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου