24.5.18

ΦΩΤΟ - ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΜΕ χειροκροτήματα αλλά κυρίως την συλλογική συμμετοχή των μαθητών, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προγραμμάτων στα πλαίσια της Μαθητικής Δημιουργίας 2018 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας. Δράσεις και παρουσιάσεις έκαναν μεταξύ άλλων το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και το Εργαστηριακό κέντρο Κυπαρισσίας που έκλεισε την εκδήλωση, όπως επίσης το Γυμνάσιο και Λύκειο Δωρίου.
Έμφαση δόθηκε σε θεματικές ενότητες που προάγουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την υγεία, την κουλτούρα του λαού μας με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να συμμετέχουν, να δημιουργούν, μέσα από την συλλογική δράση.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Ικανοποιημένη δίνοντας τα εύσημα στους μαθητές και καθηγητές ήταν η εκπρόσωπος του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με το πέρας των εκδηλώσεων. Η κα Γεωργία Παπαδοπούλου δήλωσε ότι "τα προγράμματα πήραν άριστα με τις δημιουργικές παρουσιάσεις των μαθητών, καθώς οι ενότητες είχαν ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων" για να προσθέσει ότι "μέσα από τις δράσεις προάγεται πολιτισμός, εξωστρέφεια, βιωματικές δράσεις καθώς οι δράσεις που ολοκληρώνουν την σχολική χρονιά, δείχνοντας ότι οι μαθητές εργάζονται αυτόνομα πάντα όμως με την καθοδήγηση των καθηγητών δεδομένου ότι τα παιδιά καλλιεργούν περισσότερο τα ταλέντα τους επικοινωνώντας με τους συμμαθητές τους".
Όλγα Γεωργακοπούλου, κα Παπαδοπούλου και Β. Αργυροπούλου
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Η κα Βάσω Αργυροπούλου από το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας όπου παρουσιάστηκαν προγράμματα για την προαγωγή υγείας και χοροί από όλη την Ελλάδα με πλούσιο χορευτικό και οπτικό υλικό εξήγησε ότι "στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αποφασίστηκε ένα ακόμα πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς οφείλουμε να περάσουμε στην νέα γενιά την τόσο
πλούσια παράδοση και συνάμα ξεχωριστή για την χώρα μας" για να καταλήξει ότι "ο χορός δεν είναι μόνο άσκηση, γυμνάζει σώμα και ψυχή αλλά κυρίως το πνεύμα" ευχαριστώντας τους καθηγητές που συμμετείχαν. 
Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα υγείας του τομέα Νοσηλευτικής παρουσιάστηκαν δράσεις από τους μαθητές με συντονίστρια την κα Όλγα Γεωργακοπούλου ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, των σχολείων του Δωρίου, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Δημ. Δράκος, εκπρόσωπος κοινωνικών φορέων της περιφέρειας Πελοποννήσου, πλήθος μαθητών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

                    ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης σε παραλιακό καφέ της πόλης, με αφορμή την 5η Λευκή Νύχτα αλλά και τον τερματισμό ενός μεγάλου αγώνα ράλι στην πόλη. 
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Τερζής τόνισε ότι τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά ως τα ξημερώματα της Κυριακής με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ ο σύλλογος έχει προγραμματίσει να βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη 8 μουσικά σχήματα, ενώ θα υπάρχουν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις. Κάλεσε τους επισκέπτες και καταναλωτές να κάνουν μια βόλτα στην αγορά της πόλης που θα έχει εορταστικό τόνο, συνδυάζοντας αγορές, διασκέδαση, μαζί με την ομορφιά της πόλης.
Ο Άρης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι την Κυριακή το απόγευμα ο Εμπορικός σύλλογος κατάφερε να έρθει ένα μεγάλο Ελληνικό ράλι με τερματισμό την παραλία του Αη Λαγούδη, το οποίο περιλαμβάνει 283 οχήματα, μετά από μια ειδική διαδρομή από Κρέστενα, Κοπανάκι, Μάλη, θα καταλήξει στην Κυπαρισσία όπου θα γίνουν βραβεύσεις. Αναμένονται μάλιστα 14 ειδησεογραφικά κανάλια μεταξύ των οποίων το Eurosport, πληθώρα προσέλευσης κόσμου στην απολαυστική εκδήλωση που προβάλλει μαζί με την Λευκή νύχτα τις ομορφιές του τόπου μας και του ορεινού όγκου. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΝΕΑ παράταση που παραπέμπει στις επόμενες...εκλογές πήραν τα μέτρα εφαρμογής  και όρων προστασίας στον Κυπαρισσιακό κόλπο, μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  το οποίο είναι υπό επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί.
Η παράταση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ επιβάλλοντας την παράταση για 1 χρόνο στην εφαρμογή των μέτρων και όρων προστασίας στην περιοχή, η οποία χρόνια τώρα έχει...σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς οδηγηθεί σε..νεκροταφείο χωρίς ανάπτυξη. Του χρόνου πάντως έχουμε εκλογές οπότε η παράταση δεν οδηγεί σε οριστική λύση του προβλήματος.
Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ...ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Σύμφωνα με την απόφαση των αρμόδιων αρχών παρατείνεται για ένα χρόνο ακόμα, η Υπουργική Απόφαση 25794/24.5.2016 «Μέτρα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο -Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι - Κυπαρισσία)» και της ευρύτερης περιοχής τους».
Η παράταση που δεν χαροποιεί σύμφωνα με πληροφορίες κανένα τοπικό φορέα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Δ’ 204/2018) αποσκοπώντας στην διεύρυνση της εφαρμογής των μέτρων και όρων προστασίας στην περιοχή, μέχρι την έκδοση του σχετικού Διατάγματος που προς το παρόν εκκρεμεί εδώ και χρόνια....
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου