22.5.18

Άγγελος Χρονάς : «Η περιοχή των Πλατανίων έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης»

Επ’ αφορμής της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την παραμονή, βρέθηκα στον Εσπερινό, στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο όμορφο χωριό Πλατάνια της ορεινής Τριφυλίας.
Εκεί ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε αρτοκλασία και διάφορα εδέσματα στους παρευρισκόμενους.
Επ’ ευκαιρία της παρουσίας μου στην θρησκευτική εκδήλωση ξεναγήθηκα στην πανέμορφη φυσική περιοχή και συζήτησα με τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Τσακανίκα, τον Πρόεδρο των Πλατανίων Παναγιώτη Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του Καλού Νερού Σπυρίδων Παπαηλιού, με τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες καθώς και με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης της, που είναι μεγάλες.
Άλλωστε η περιοχή διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τους καταρράκτες της Νέδας, να αποτελούν σημείο κατατεθέν, αλλά και έναν πολιτιστικό πλούτο ξεχωριστό για την ορεινή Μεσσηνία, όπως είναι ο Πύργος του «Μπάρμπα –Αλέκου», με το υπαίθριο αμφιθέατρό του, «Νότα Αρνοκούρου», που μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο για πολιτιστικές εκδηλώσεις την καλοκαιρινή περίοδο.
Ένα θέμα που συζητήσαμε επίσης είναι και η βελτίωση της οδοποιΐας της 29ης επαρχιακής οδού από Κάκκαβα έως Πλατάνια.
Το έργο που θα προχωρήσει άμεσα, όπως ενημέρωσα τους εκπροσώπους του Δήμου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου, ένα έργο το οποίο παρακολουθώ προσωπικά, είναι ο δρόμος από το χωριό Πλατάνια μέχρι και τους καταρράκτες της Νέδας. Έργο που εντάσσεται στις προτεραιότητες και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει επισκεφτεί την περιοχή και έχει δει από κοντά τις ανάγκες της.
Για το έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη, ύψους 550 χιλιάδων ευρώ και σύντομα το έργο θα πάρει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του.
Με το έργο θα καταστεί ασφαλής η μετακίνηση των οχημάτων μέχρι την παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέδα.
Παράλληλα θα υπάρξει μελέτη και για την ασφάλεια των περιπατητών στα μονοπάτια προς τους καταρράκτες ενώ σύντομα θα γίνουν και οι απαιτούμενες διαδικασίες για το πέτρινο γεφύρι, για το οποίο υπάρχει δέσμευση της περιφερειακής αρχής.

Άγγελος Χρονάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου