2.6.18

Από την Μεσσηνία η Καλαμάτα - Σε 15 δήμους το πρόγραμμα κατασκηνώσεων "ευάλωτων" ομάδων

Μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ξεκινά η προετοιμασία για το πρόγραμμα κατασκηνώσεων που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά και ηλικιωμένοι με χαμηλά εισοδήματα, ή που έχουν ανάγκη φροντίδας και παιδιά ή ενήλικες με αναπηρία).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 15 δήμοι στη χώρα έναντι 12 πέρυσι επιχορηγούνται με το συνολικό ποσό των 3.380.000 ευρώ, ώστε από τις αρχές Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, με τη συνδρομή 670 εποχικών υπαλλήλων, να προσφέρουν αναψυχή σε περίπου 13.000 ανθρώπους (8.000 παιδιά, 2.000 ηλικιωμένους και 3.000 ΑμεΑ), οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στους χώρους των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό:
(α) Τρεις νέες κατασκηνώσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ωφελούμενους, ύστερα από μία δεκαετία που παρέμεναν ανενεργές. Πρόκειται για κατασκήνωση στη λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στα Σκλαβιά Χίου.
(β) Σε δύο κατασκηνώσεις θα φιλοξενηθούν παιδιά Ρομά και μη Ρομά στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δημιουργική ένταξη στην κοινότητα.
(γ) Για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και παιδιά εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του συλλόγου εργαζομένων.
Οι επιχορηγούμενοι δήμοι είναι:  
Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Βόλβης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παγγαίου, Πολυγύρου, Χανίων, Χερσονήσου και οι τρεις νέοι Αριστοτέλη, Λίμνης Πλαστήρα και Χίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου