28.6.18

7 τρόποι για… δροσερό ύπνο, χωρίς air condition

Μπορεί αυτές τις ημέρες ο καιρός να θυμίζει περισσότερο… φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι, όμως η ζέστη δε θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της!

Και μπορεί οι περισσότεροι να διαθέτουμε air condition, όμως πολλοί δε θέλουμε να το θέτουμε σε λειτουργάι κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς.

Τη λύση, λοιπόν, δίνουν 7 «σωτήρια» μυστικά:
  1. Χρησιμοποιούμε βαμβακερά σεντόνια και πιτζάμες
Μία από τις καλύτερες συμβουλές που μας έχει δώσει η γιαγιά, είναι τα βαμβακερά σεντόνια. Το βαμβάκι είναι ελαφρύ και δροσερό, ενώ απορροφά την υγρασία και τον ιδρώτα. Έτσι, θα αισθανθούμε αμέσως πιο άνετα.
  1. Κάνουμε ένα κρύο ντους
Ένα παγωμένο ντους ακριβώς πριν πέσουμε στο κρεβάτι, είναι αναμφίβολα καλός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την αποπνικτική ζέστη. Ειδικά αν έχουμε και βρεγμένα μαλλιά, με μία πετσέτα πάνω από το μαξιλάρι, όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
  1. Παγώνουμε τα μαξιλάρια
Βάζοντας στο ψυγείο τις μαξιλαροθήκες πριν κοιμηθούμε, ή βάζοντας από κάτω ένα παγωμένο μπουκάλι νερό, προσωρινά θα ανακουφιστούμε.
  1. Βγάζουμε το φορτιστή από την πρίζα
Σε συνδυασμό με αυτό, εάν κλείσουμε το κινητό μας, τον υπολογιστή και τα φώτα, η θερμοκρασία του δωματίου θα πέσει αισθητά. Επιπλέον, με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές απενεργοποιημένες θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου μας.
  1. Τρώμε ελαφρά το βράδυ
Ένα μεγάλο γεύμα θα μας ζεστάνει, καθώς η θερμοκρασία του σώματός μας θα αυξηθεί για να το μεταβολίσει. Με μικρότερη ποσότητα, θα χρειαστεί εξίσου μικρή προσπάθεια από τον οργανισμό μας. Αυτό, φυσικά, οδηγεί σε λιγότερη ζέστη.
  1. Ψεκαζόμαστε με νερό
Γεμίζοντας ένα μπουκαλάκι αρώματος με κρύο νερό, και ψεκάζοντας το πρόσωπο και το σώμα μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δροσιστούμε.
  1. Κρεμάμε ένα νωπό σεντόνι στο παράθυρο
Βάζοντας ένα νωπό σεντόνι μπροστά από το παράθυρο, σαν κουρτίνα, η θερμοκρασία του δωματίου θα μειωθεί αισθητά.

 jenny.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου