21.6.18

Δεν αλλάζει αισθητά ο καιρός

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)
εξέδωσε το δελτίο που ισχύει από το Σάββατο 23-06-2018 έως και την Τεταρτη 27-06-2018. 

Προβλέπει μικρή πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά μετά, την άλλη βδομάδα, «χωρίς αξιόλογη μεταβολή».
Πάντως ο χάρτης πρόγνωσης για την Παρασκευή δεν δείχνει βροχή στη Μεσσηνία. Μόνο στα πολύ ορεινά τις μεταμεσημεριανές ώρες.
Τι λέει η ΕΜΥ:
Σάββατο 23-06-2018 : στα κεντρικά και τα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία , την ανατολική Θεσσαλία , τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. 
Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.  Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα  ανατολικά  δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο  βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια. 
Κυριακή 24-06-2018
  καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις  μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο βόρειο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. 
Δευτέρα 25-06-2018
  καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά κ αι την Κρήτη νεφώσεις παροδικά  αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.  Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 
Τρίτη 26-06-2018
 καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές  καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ στα νότια. Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 , στα ανατολικά από νότιες  διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο αιγαίο 
βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 
Τέταρτη 27-06-2018
 καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές  βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στα  υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή  μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές.  Άνεμοι: στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.  Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου