1.6.18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ

ΤΗΝ απορία του εξέφρασε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας καθώς δεν προσκλήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος για την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο επίσημο γεύμα διατυπώνοντας σειρά σοβαρών παραπόνων. Το κείμενο υπογράφουν τόσο ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Θανάσης Πετρόπολους και ο Γ. Γραμματέας κ.Αιμιλιανός Σεκλός.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή τον τρόπο πρόσκλησης του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο πρόγραμμα του εφετινού εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, της Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας και παράθεσης γεύματος προς τιμήν του,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας κάνει γνωστό στον κ. Δήμαρχο Τριφυλίας ότι ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας , καλούμενοι σε επίσημες τελετές έπονται των πρώην βουλευτών (ΦΕΚ 1488/2006, Απόφαση 52749).
Επίσης επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα εορτασμού λανθασμένα εκλήθη «η Ειρηνοδίκης Πλαταμώδους» αντί του κυρίου Ειρηνοδίκη Πλαταμώδους, η δε κυρία  Ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας δεν φέρεται κληθείσα ως έπρεπε. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την πικρία του για την αντιμετώπιση αυτή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και επισημαίνει ότι η μη πρόσκληση  του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του πρώτου επιστημονικού σωματείου του Δήμου, το οποίο είναι Ν.Π.Δ.Δ., στο επίσημο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά θεσμική παράλειψη που απαξιώνει το ρόλο του Δικηγορικού Σώματος.
AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΟΥ ΡΑΛΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την διοργάνωση αγώνων σε Ηλεία και Τριφυλία μηχανοκίνητου αθλητισμού με εκκίνηση την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμό την Κυπαρισσία, εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή με αφορμή απίστευτα περιστατικά εκ μέρους Μ.Κ.Ο. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: 
Το σωματείο μας Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στην Αρχαία Ολυμπία
 κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018. Η συμμετοχή των αθλητών ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα, με 280 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. 

Η συνολική προσέλευση αθλητών, τεχνικών και μελών των ομάδων τους, ανήλθαν σε 1.400 άτομα, οι οποίοι κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές μοναδες της περιοχής, για περισσότερο από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα στην περιοχή της Ηλείας. Για την αθλητική αυτή διοργάνωση, λάβαμε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Ο αγώνας διεξηχθει με απόλυτη ασφάλεια και με την δέουσα προσοχή για το περιβάλλον. 
Ολες οι τοπικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η τοπική κοινωνία εν γένει αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός. Δυστυχώς η τόνωση αυτή της τοπικής οικονομίας σε εποχές δύσκολες, η προσέλκυση τουριστών και η γενικότερη διαφήμιση της περιοχής, προφανώς ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, προσπάθησαν να δυσφημίσουν τον αθλητικό αυτό αγώνα. 
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ;
Επετέθησαν λεκτικά και σωματικά σε αθλητές , τους προπηλάκισαν και μάλιστα βιντεοσκοπήθησαν οι άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τους αθλητές από τις μηχανές τους, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. 
Το σωματείο μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την δυσφήμιση του αθλητικού αυτού γεγονότος, καθώς κανένας απολύτως κίνδυνος προκλήθηκε από τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες και τις υποδείξεις για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής ήτοι αμμόλοφοι, χώροι ωοτοκίας θαλασσίων χελώνων και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προάσπιση του Σωματείου μας από τις προαναφερθείσες δυσφημιστικές ενέργειες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καταστάσεων αυτών που δημιούργησε αναίτια η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, ο σύλλογός μας αποφάσισε να μην διοργανώσει για το 2019 τον αθλητικό αγώνα στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχαμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο . 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο Σύλλογός μας θα προβεί σε διοργάνωση για το 2019 σε περιοχή όπου η συνεργασία με τις ΜΚΟ θα είναι καλοπροαίρετη και δεν θα ακυρώνει τις υπόλοιπες ανθρώπινες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. 
 ΑΛΑΜΜ Α.Σ Σταμάτης Μελέτιος
            ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
Ομιλία – συζήτηση για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα διοργανώνεται την Τρίτη 5 Ιουνίου (6:30 μ.μ.) στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία.
Θα μιλήσουν η εργατολόγος Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Στάθης Γκότσης.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, η Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας “Η Υγεία” και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου