1.6.18

Δεν έχουν αφήσει εκκλησία για εκκλησία στα Σφακιά

Έχουν διαρρήξει 17 εκκλησίες σε 2 μήνες!
Ούτε ιερό ούτε όσιο και δυστυχώς ούτε φραγμό και σταματημό δεν έχουν οι ιερόσυλοι οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο του ιερούς ναούς των Σφακίων και ανοίγουν τη μια εκκλησία μετά την άλλη. Μέσα σε δυο μήνες έχουν διαρρήξει 17 εκκλησίες! Τα κρούσματα είναι απανωτά και θρασύτητα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flash news.gr  tο βράδυ της Τρίτης, παραβίασαν 10 εκκλησίες. Από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πήραν τάματα και ό,τι χρήματα υπήρχαν στο παγκάρι και στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής άρπαξαν χρήματα και τάματα με τα οποία ήταν στολισμένη η εικόνα της αγίας. Επίσης, διέρρηξαν τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου , τον Ι.Ν. Αγίου Ευστρατίου Κομιτάδων, τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κομιτάδων, τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κομιτάδων και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ίμπρου.
Τα χτύπηματα δεν είναι τα πρώτα που συμβαίνει στα Σφακιά. Τα κρούσματα άρχισαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα. Τότε οι διαρρήκτες παραβίασαν 3 εκκλησίες  (Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλικράτη, Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ασφένδου και Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ασκύφου).
Από τις εκκλησίες Ασφένδου και Ασκύφου πήραν 15 κιλά λάδι. Από τον ναό του Καλλικράτη δεν έκλεψαν τίποτα γιατί δεν είχε η εκκλησία μέσα αντικείμενα που να τους ενδιαφέρει να αρπάξουν.
Λίγες ημέρες αργότερα έχει καταγραφεί και άλλο «χτύπημα» στον Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ στον Άγιο Νεκτάριο. Εκεί έσπασαν την πόρτα, έκαναν άνω κάτω την εκκλησία όμως δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Δεν είχε ούτε χρήματα ούτε τάματα. Είχαν όμως σπάσει την πόρτα με λοστό. Το έργο τους δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισαν ακάθεκτοι. Πριν από δυο εβδομάδες διέρρηξαν 3 εκκλησίες στην Ανώπολη (στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πήραν τάματα).
Τα τελευταία κρούσματα, 10 στον αριθμό, καταγράφηκαν προχθές. Αξίζει να σημειωθεί πώς οι εκκλησίες βρίσκονται κοντά σε σπίτια μέσα στο χωριό και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί. Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι των χωριών είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν καθώς όπως λένε αν τώρα οι δράστες μπαίνουν στις εκκλησίες σε λίγο θα αρχίσουν να μπαίνουν στα σπίτια.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για τα περιστατικά και διεξάγει έρευνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου