29.6.18

Έναρξη εργασιών summer academy 2018 στην Καλαμάτα

Με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευτικών από Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία και 7 από τη Μεσσηνία 2018 ξεκινάει την 1η Ιουλίουστο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας 18.30-21.00τις εργασίες του το 2ο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα
«PhysicalComputing: SensingandInteractingwiththeenvironment»
Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (EuropeanCommunityMedia,www.ecomedia-europe.net).
Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών του SummerAcademy 2018, 27 εκπαιδευτικοί από Ελληνικά και ξένα σχολεία, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις πλατφόρμεςMicroBit, Arduino&RaspberryPi, για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα εργαστήρια θα γίνονται τα πρωινά 9.00-13.30 στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Το απογευματινό πρόγραμμα θα είναι πολιτιστικό - ψυχαγωγικό.
Στην έναρξη 1/7 θα συμμετέχει το Μουσικό σχολείο με ένα μουσικό σχήμα του και τον εκπαιδευτικό κ. Αλ. Φουκαρά
Στις 2/7 στις 19.30 θα γίνει παρουσίαση των εκπαιδευτικών οργανισμών των συμμετεχόντων και  Galadinnerστα Εκπαιδευτήρια Μπουγά,
στις 3/7 στις 13.30 θα γίνει επίδειξη «oliveoiltasting» από τον κ. Κων/νοΛύρη, και το απόγευμα εκπαιδευτική δράση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας από την αρχαιολόγο κ. Τζαμουράνη, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τη συμμετοχή της κ. Ραβάνη (ΚΠΕ Καλαμάτας) και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο από τον ο κ. Σωτήρη Θεοδωρόπουλο.
Στις  4/7 θα γίνει επίσκεψη στο μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς «Β. Καρέλια»
Στις 6/7 στο Δημαρχείο στις 13.00 θα γίνει συνάντηση των υπευθύνων του δικτύου με το Δήμαρχο Καλαμάτας 
στις 7/7 θα γίνει ξενάγηση στο CostaNavarino, παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων και αποχαιρετιστήριο γεύμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου