28.6.18

WIFI ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011 HOTSPOT ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Στο Πρόγραμμα WiFi4EU υπέβαλλε αίτηση ο Δήμος Τριφυλίας από τα μέσα Μαΐου, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα με το ποσό των 15.000 ευρώ, για δωρεάν WiFi. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου το Σώμα εκλήθη να αποφασίσει για την αποδοχή της υλοποίησης του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019, είναι να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κ.α. σε όλη την Ευρώπη.
ΑΠΌ ΤΟ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ WIFI HOTSPOT ΑΛΛΆ ΧΩΡΊΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αυτή την φορά ωστόσο από το 2011 ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει σημεία ασύρματης πρόσβασης ή αλλιώς hotspot τα οποία εγκαταστάθηκαν σε πλατεία, κτίρια, σχολεία, δημοτικούς χώρους, τα οποία εκπέμπουν σήμα αλλά εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο! Αφορά ιδίως Κυπαρισσία, Φιλιατρά που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα.  Και τούτο διότι η εταιρία εγκατέστησε το εξοπλισμό, λειτούργησε το σύστημα για 1 χρόνο περίπου και μετά εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Οπότε το εύλογο ερώτημα είναι: θα εγκατασταθεί νέος εξοπλισμός και θα ξηλωθούν τα σημεία με wifi, θα αξιοποιηθούν τα υφιαστάμενα και θα αυξηθούν τα σημεία ασύρματης πρόσβασης ή απλά είναι άλλη μια υπόσχεση που δεν θα τηρηθεί ή θα δουλέψει για λίγους μήνες και μετά θα αφεθεί στην τύχη του; ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                 
ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διανομών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για φιλανθρωπικό σκοπό έχει γραφεί στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας yourmarket για δωρεές στα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Με τη δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους δωρητές από όπου και αν βρίσκονται με τη χρήση του υπολογιστή τους ή του κινητού τους (on line), να μπορούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας από τα έτοιμα διαμορφωμένα πακέτα τροφίμων αξίας 5, 10, 20, 50, 100 €. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν σε ποια δομή, σε ποιο κοινωνικό παντοπωλείο θα σταλούν τα προσφερθέντα τρόφιμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δωρεά τους.
Για να δείτε πως λειτουργεί κάντε κλικ στο σύνδεσμο https://www.yourmarket.gr/ και επιλέξτε ένα από τα έτοιμα πακέτα προς δωρεά. Πραγματοποιήστε τη δωρεά σας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριφυλίας. Ενισχύστε τις διανομές τροφίμων που γίνονται στο Δήμο μας. Είμαστε στο πλευρό 300 οικογενειών και η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Θα ανακουφίσει συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης. Αν μη τι άλλο θετική ενέργεια...
                           
ΣΑΡΩΣΕ ΜΕ 3 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Ο αθλητής από τα Φιλιατρά, μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα από την κατάκτηση της 4ης θέσης στην Ισπανία, κατάφερε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όχι μία, αλλά τρεις φορές , σε ισάριθμα όργανα, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικά σπάνιο, αφού   πέτυχε και την 1η θέση στο σύνθετο ατομικό.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε 22-24 Ιουνίου στην πόλη Λατίνα της Ιταλίας. Αν και οι επίσημες προπονήσεις  ήταν 22 και 23 Ιουνίου, ο αθλητής λόγω υποχρεώσεων στη σχολή του ,προπονήθηκε  μόνο στις23/6, έχοντας  δυστυχώς και τρεις πρόσφατους τραυματισμούς.
Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε με το παραπάνω, κάνοντας περήφανους γι άλλη μια φορά την οικογένειά του, τις προπονήτριές του, τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, αλλά κυρίως τη χώρα του, αφού όπως ο ίδιος ο Γιάννης είπε, είναι μοναδικό συναίσθημα το να ακούγεται τρεις φορές στη σειρά ο Εθνικός μας Ύμνος, αφού να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο εξωτερικό ο Ηλιάδης αγωνίστηκε έχοντας το εθνόσημο.
Ο ίδιος δήλωσε, ότι πέρα από το αποτέλεσμα, ήταν μια μοναδική εμπειρία, αφού ένιωσε γι άλλη μια φορά την αγάπη του κόσμου και είναι υπέροχο ΄΄να σε κοιτάνε όταν προπονείσαι  και να φωνάζουν για εσένα όταν αγωνίζεσαι.΄΄
Να σημειώσουμε ότι ο αθλητής μετά το πέρας της βράβευσης, δεν παρέστη  στην προγραμματισμένη δεξίωση που ακολούθησε,  αφού έπρεπε να ταξιδέψει κατευθείαν στην Ελλάδα, προκειμένου , λίγες ώρες αργότερα να δώσει  εξετάσεις  στη σχολή του στην Καλαμάτα.
Όσο για τη συνέχεια, για 20 περίπου μέρες θα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων  λόγω των τραυματισμών του, αλλά αμέσως μετά όμως θα  συνεχίσει δυναμικά!!!
Ευχόμαστε στο Γιάννη  πάντα επιτυχίες & να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους  !!! Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοια πρότυπα !! 
Γ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου