14.7.18

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Για το γόητρο (5μμ) Βέλγιο - Αγγλία

Για δεύτερη φορά έρχονται αντιμέτωπες στο ίδιο παγκόσμιο κύπελλο Βέλγιο και Αγγλία. Η πρώτη ήταν στην προκριματική φάση, αφού ήταν στον ίδιο όμιλο και οι Βέλγοι τότε είχαν κερδίσει με 1 – 0.  
Η δεύτερη θα είναι αυτό το Σάββατο (14 Ιουλίου), στον μικρό τελικό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει  κάτι τέτοιο. Να βρίσκονται δηλαδή δύο φορές αντίπαλες ομάδες στην ίδια διοργάνωση. Στο Π.Κ.2002 η Τουρκία έπαιξε δυο φορές με την Βραζιλία.
Για τους φίλους των αριθμών και της στατιστικής: Στις 21 μέχρι τώρα μεταξύ τους συναντήσεις, η Αγγλία μόνο σε μία έχει γνωρίσει την ήττα. Και κάτι ακόμη. Το Βέλγιο με προπονητή τον Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έχει να επιδείξει δύο μόλις ήττες σε 26 παιχνίδια. Στο ντεμπούτο του, πριν 2 χρόνια με την  Ισπανία (2 – 0)  και μόλις προχθές από τη Γαλλία (1 – 0), στον ημιτελικό.
Θέμα γοήτρου στον «τελικό της παρηγοριάς» για Βέλγιο και Αγγλία. Οι  Βέλγοι έχουν ηθικό ακμαίο, αφού ολοκληρώνουν με επιτυχία έναν κύκλο και θέλουν να πετύχουν την 6 η νίκη τους στα γήπεδα της Ρωσίας. Η ομάδα της Αγγλίας πρέπει να ξεπεράσει το σοκ της ήττας της από την Κροατία. Ήθελαν την πρώτη θέση, αλλά ξέχασαν ότι υπήρχε και ο ημιτελικός.
Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στις 5μμ στο στάδιο της Αγ. Πετρούπολης.   

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου