21.7.18

Κυριακή με 35άρι και μετά πτώση θερμοκρασίας

Απ’ όλα θα έχει ο καιρός την εβδομάδα που έρχεται. Κυριακή και Δευτέρα με σκόνη και ζέστη, Τρίτη βροχές, Τετάρτη και Πέμπτη πτώση της θερμοκρασίας. 
Ο χάρτης της ΕΜΥ για την Κυριακή (3μμ) δίνει 35άρι στη Μεσσηνία. Κι ούτε ένα συννεφάκι.
Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας που ισχύει από την Κυριακή έως και την Πέμπτη  προβλέπει:

Κυριακή: Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις  απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα  μεταβλητοί 4 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου. 
Δευτέρα: καιρός αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα δυτικά
 και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. 
Τρίτη: στη νότια νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα
 κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. 
Τέταρτη και Πέμπτη: καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές
 και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή και στα νότια σε μικρή πτώση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου