16.7.18

Η κατάλληλη στιγμή να κάνετε έρωτα αν θέλετε να αποκτήσετε παιδί

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης υποστηρίζει ότι τα σπερματοζωάρια έχουν το δικό τους βιολογικό ρολόι και είναι πιο ικανά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. 

Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να κάνουν έρωτα πριν από τις 07:30 το πρωί τους ανοιξιάτικους μήνες, αν θέλουν οι προσπάθειες τους να καταλήξουν σε επιτυχία, υποστηρίζουν Ελβετοί ερευνητές.
Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Chronobiology International, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης υποστηρίζουν ότι τα σπερματοζωάρια έχει το δικό τους βιολογικό ρολόι και είναι πιο ικανά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. 
Επίσης, έχουν το ιδανικότερο σχήμα και μέγεθος από άποψη υγείας ώστε να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 7.068 άνδρες, 25-40 ετών, που είχαν επισκεφθεί κλινική γονιμότητας.
Τα δείγματα ελέγχθηκαν ως προς τη συγκέντρωση, τον συνολικό αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων.
«Η ποιότητα των σπερματοζωαρίων ποικίλει τόσο ως προς τον κιρκαδιανό όσο και ως προς τον χρονικό ρυθμό. Η συλλογή σπέρματος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η ποιότητα του είναι στα ύψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος βελτίωσης της ανδρική γονιμότητας», λέει η συγγραφέας της μελέτης Δρ Μπριγκιτε Λεενερς. Και προσθέτει ότι τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οι πιθανότητες σύλληψης κατά τη διάρκεια των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Το σπέρμα που είχε συλλεχθεί τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο είχε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, ενώ μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι.
Επίσης, ενώ τα δείγματα που είχαν συλλεχθεί νωρίς το πρωί, πριν τις 7:30 π.μ., είχαν επίσης τα υψηλότερα επίπεδα συγκεντρώσεων σπερματοζωαρίων και φυσιολογική μορφολογία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου