17.7.18

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Απάντηση της ΑΔΑΕ για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις !

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου 2018, υιοθέτησε τις εξής θέσεις, αναφορικά με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και τους Δήμους, ζητώντας:
i. απόλυτη προστασία, με ψήφιση Νόμου, για την πρώτη κατοικία, αξίας μέχρι 200.000 €
ii. ειδική μέριμνα από το Κράτος για όλους τους μαθητές, κυρίως Νηπιαγωγείων, Δημοτικών & Γυμνασίων, με την παροχή σχολικού γεύματος, σε καθημερινή βάση
iii. αυξημένη φροντίδα για τους αναπήρους και τους ηλικιωμένους, με δωρεάν φαρμακευτική αγωγή, δωρεάν περίθαλψη και αξιοπρεπή σύνταξη
iv. ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο, που να δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους
ουσιαστικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων, ώστε να εξυπηρετούνται οι οφειλές προς τους Δήμους, σε ένα πνεύμα δικαιοσύνης, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.
Οι θέσεις αυτές εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκαν στην ΚΕΔΕ. 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε απαντητικό έγγραφό της, επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι με νόμο «αυξήθηκε από 300 € σε 500 € το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής, για το οποίο δεν λαμβάνονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της κατάσχεσης κινητών και ακινήτων κατά των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από κάθε αιτία». Αναφέρει, επίσης, ότι «με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, αναστέλλεται κατά περίπτωση η λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) και λοιπών μέτρων επί κινητών και ακινήτων, εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη».
 
Το έγγραφο της ΑΑΔΕ μπορείτε να δείτε εδώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου