19.7.18

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΔΩ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
 
ΤΑ λόγια περιττεύουν όταν είναι να γράψω για τον μεγάλο καλλιτέχνη Νίκο Καλογερόπουλο που από παιδί ακόμα βλέπαμε στην τηλεόραση από την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ο ακούραστος ηθοποιός και μουσικός μέσα από μια διαδρομή αέναης τέχνης και
κουλτούρας, κόντρα στα σημεία των καιρών. Αλλά όταν ο λόγος του είναι διαχρονικός τότε έχει αξία. Με αφορμή την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από την Παρασκευή 20 Ιουλίου στο 'Τρενοτεχνείο", που κυριολεκτικά από ένα σκουπιδότοπο τον μεταμόρφωσε σε μια όαση πολιτισμού και έκφρασης, μιλήσαμε στην σκηνή του πολυχώρου που γύρω του αγναντεύεις το μαγικό ηλιοβασίλεμα της αιώνιας Αρκαδιάς.
ΕΔΩ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Νίκος είπε ότι "ένα χρόνο δεν ανοίξαμε οπότε έγινε αισθητή η απουσία του, παραγγείλαμε νέα σκηνή με κόντρα πλακέ θαλάσσης αλλά μας βγήκε κόντρα χαλάσης" χαμογελώντας για να υπονοήσει ότι η σκηνή είναι το φως που αποκαλύπτει όλα τα μυστικά. Εξάλλου ο καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή τα δίνει όλα. Πρόσθεσε ότι "έγινε διεύρυνση του ρεπερτορίου γιατί κατηγορηθήκαμε ότι ανήκουμε στους κουλτουριάρηδες οπότε Παρασκευή 20 Ιουλίου με Πάολα και Αναστασιάδη αλλάζουμε την ροή αλλά κυρίως χαράσσουμε μελωδίες" κάνοντας επίκληση να μην βρέξει.
Μας διάβασε ένα ποιήματα του για την "Κυπαρίσσια Αθηνά" για να μας αποκαλύψει ότι έχει γράψει περίπου 50 τραγούδια στα 6 χρόνια ζωής που ξεκίνησε αυτό το όραμα για τον τόπο μας.
Η ΤΕΧΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Για το ποίημα και τα τραγούδια μας εξήγησε ότι "η τέχνη οφείλει να αντέχει στην κρίση και αν τα τραγούδια δεν έχουν πολιτική χροιά θα είναι άνοστα αφού η τέχνη πρέπει να προηγείται της κοινωνίας και να προβλέπει". Στην κουβέντα μας αποκάλυψε ότι ετοίμαζε φέτος τον "Αριστοφάνη" αλλά δεν κατάφερε να υλοποιηθεί προς το παρόν αλλά υποσχέθηκε ότι θα το παρουσιάσει του χρόνου με τους Ιππείς του μεγάλου τραγωδού καθώς είναι απίστευτα διαχρονικό κείμενο που ταιριάζει στην χώρα μας.
Προτρέπει να προβληματιστούν οι νέοι, ενώ για το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπογράμμισε ότι περιέχει θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες ενώ στις 17 Αυγούστου ο ίδιος με την κομπανία του, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και την Γεωργία Τραγάκη θα ερμηνεύσει πλούσιο ρεπερτόριο, για να καταλήξει με τον 'Νηστικό δείπνο' που διακωμωδεί την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. 
                                       
ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Ε./Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΛΑΜΠΡΟΣ Ι» Ν. Καλαμάτας 633 με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως, προσέκρουσε σε βυθισμένο προκατασκευασμένο τεχνητό ογκόλιθο σκυροδέματος (μπλόκι) και παρουσίασε εισροή υδάτων.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος ανελκύθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του στον χερσαίο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πύλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
         
ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τ.Ο. Ν.Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
 
ΔΕΝ ήταν ευχάριστο το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση μεταξύ των στελεχών της Τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Τριφυλίας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας μετά από πρόσκληση, η οποία δεν κατέληξε σε νέο ραντεβού, 10 μήνες πριν την διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαίου 2019.
Αυτό που έχει επισημανθεί από την τοπική οργάνωση είναι ότι η νυν Δημοτική αρχή υποστηρίχθηκε από το γαλάζιο κόμμα αλλά μέσα σε 4 χρόνια δεν κατάφερε να διατηρήσει 1ον την επαφή με την κοινωνία στο βαθμό που αξίζει ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος, 2ον την αδυναμία επίλυσης ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες, 3ον την διαπίστωση που μάλλον παραμένει κοινή ότι ο Δήμος δεν είναι ομογενοποιημένος, ούτε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων αλλά κυρίως στην συνοχή της καθημερινότητας. 
ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ 
ΤΟ κλίμα ήταν βαρύ ιδίως στο τομέα των έργων δεδομένου ότι δεν έχουν υποβληθεί μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διασφαλίσουν υποδομές στο Δήμο. Ωστόσο εκτός από τα προγράμματα η Δημοτική αρχή υποστήριξε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υλοποιεί έργα στην περιοχή. Ωστόσο 
σημειώνεται τα μεγάλα έργα όπως το Λιμάνι Κυπαρισσίας ο φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και παρακολούθησης είναι η περιφέρεια με την σφραγίδα Τατούλη όπου ο Δήμος έχει τον ρόλο μόνο παρατηρητή. Όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις.
ΧΑΜΕΝΕΣ 4ΕΤΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;
Όπως και να έχει το κλίμα σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Δημοτικής αρχής κινείται σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που οι ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις έχουν διογκωθεί, ενώ οι κόντρες με την αντιπολίτευση είναι μόνιμο επεισόδιο σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Θα έλπιζε κανείς την ώρα που όμοροι Δήμοι προχωρούν σε πολλά επίπεδα, η Τριφυλία δεν έχει βρει ακόμα μετά από χρόνια τον βηματισμό της και είναι δύσκολο να αναστραφεί μέσα σε λίγους μήνες. 
Τα δεδομένα της Τριφυλίας σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του πολιτικού φορέα καθώς η Ν.Δ. θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να προσκολληθεί στο παρελθόν αλλά να χαράξει άλλη πορεία εκτιμώντας όπως έχει αποσαφηνίσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ότι πλέον οι Μαυρογιαλούροι και οι Γκόρτσοι ανήκουν στο παρελθόν μέσα από ένα νέο κόμμα που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στην κοινωνία. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου