27.7.18

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΙΑΡΡΗΞΑΝ...'ΠΟΝΤΙΚΟΙ' ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

"ΠΟΝΤΙΚΟΙ" με μαεστρία επιχείρησαν να διαρρήξουν κεντρικό σούπερ μάρκετ στην αγορά της Κυπαρισσίας λίγο πριν το πρωί της Τετάρτης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να πάρουν λεία ότι υπήρχε στα ταμεία, ενώ φαίνεται ότι άλλοι ή ίδιοι άγνωστοι προφανώς είχαν επιχειρήσει πριν μισό μήνα να ληστέψουν ξανά το σούπερ μάρκετ. 
Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Πονηροπούλου κοντά στο Δικαστικό μέγαρο και το Δημαρχείο της πόλης έτρεξε στο κατάστημα όταν ήχησε ο συναγερμός, βλέποντας ότι η κεντρική είσοδος είχε ξεκλειδώσει ενώ φθορές υπέστη διπλανή είσοδος.
Ειδοποιήθηκαν οι αρχές ενώ οι άγνωστοι δράστες πήραν ότι περιείχαν τα συρτάρια στα ταμεία που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του καταστήματος τα οποία περιείχαν μάλιστα τιμολόγια κι άλλα έγγραφα, καθώς σε ότι αφορά το χρηματικό ποσό οι δράστες αφαίρεσαν τελικά χαρτονομίσματα και κέρματα. Έρευνες για το συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Τριφυλίας για τον εντοπισμό των δραστών. Γ.ΜΠ.
 
                                               ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΜΙΑ όμροφη εκδήλωση παρουσίασαν τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Νεολαίας cioff ® και του ιδιωτικού νηπιαγωγείου και παιδικού σχολείου "Γελαστή Πολιτεία", με βάση τα παραδοσιακά επαγγέλματα, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της σχολικής χρονιάς στην Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρουσίασαν την θεατρική εργασία και με τη βοήθεια του προσωπικού του ιδιωτικού νηπιαγωγείου, με τις κυρίες Σταματογιαννοπούλου Παναγιώτα και Αναστασοπούλου, παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα. Τα παιδιά καθ ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έμαθαν για τα επαγγέλματα και προετοίμασαν την τελική τους παρουσίαση. Η συμμετοχή σε αυτό το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα έλαβε χώρα σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Νεολαίας της cioff ® και σύμφωνα με τις θεματικές δράσεις "παραδοσιακές συναλλαγές". Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα επαγγέλματα: Λούστρος,,τσαγκάρης και κορδέλα, η μοδίστρα) και ο ράφτης), η υφαντρα, ο παγωτατζής, ο λατερνατζής , φωτογράφος και καρεκλάς (κατασκευαστής καρέκλας). Το κοινό που γέμισε την αίθουσα έμεινε εντυπωσιασμένο από την πρωτοβουλία αλλά κυρίως την ατμόσφαιρα που επικράτησε με αναφροά στα επαγγέλματα που χάθηκαν από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. 
Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 
 
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τριφυλίας, για την άμεση ανταπόκριση και τη συγκινητική προσφορά τους στην έκκληση βοήθειας του Δήμου μας για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.
Κατόπιν ενημέρωσής μας το μέγεθος της μέχρι τώρα ανθρωπιστικής βοήθειας από Δήμους, πολίτες, φορείς, οργανώσεις και επιχειρήσεις έχει υπερκαλύψει, προς το παρόν, τις ανάγκες των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.
Μας ζητήθηκε να διακόψουμε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι την αναλυτική καταγραφή των αναγκών ανά πληγείσα οικογένεια.
Είμαστε σε αναμονή του αναλυτικού καταλόγου με τις ανάγκες των πληγέντων, ώστε να προσφέρουμε στοχευμένα της βοήθειά μας.
Η αποστολή βοήθειας έγινε με την ευγενική χορηγία της μεταφορικής , την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης η τράπεζα αίματος του Δήμου μας προσέφερε 5 μονάδες αίμα, για τους τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ανείπωτη τραγωδία που ζουν οι συνάνθρωποι μας και συνεχίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε σε κάθε έκκληση βοήθειας, που μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου