16.7.18

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πύλου –Νέστορος είχε τη χαρά, να πραγματοποιήσειτο Σάββατο 14-7-2018 στο Κέντρο Υγείας Πύλου, μια εξαιρετική δράση με στόχο την πρόληψη για την υγεία των πολιτών.
Η δράση αυτή διενεργήθηκε από το πολιτιστικό σωματείο «Πρόσκληση στην πρόληψη» που λειτουργεί υπό την ευγενή χορηγία του ΙΑΣΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ και της Θεοτόκης Ντολαπτσή και υπό την εποπτεία και συνεργασία με την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
«Η Πρόσκληση στην πρόληψη» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία καθώς πολλοί συμπολίτες μας προσήλθαν κι εξετάσθηκαν από νωρίς το πρωί του Σάββατου έως αργά το απόγευμα.
Η Πρόληψη, περιλάμβανε όλες εκείνες τις ενέργειες που αποσκοπούν στην αποφυγή ή τη μείωση της έκθεσης σε παράγοντες που οδηγούν στην εκδήλωση νοσημάτων, πραγματοποιώντας παράλληλα συγκεκριμένου είδους εξετάσεις: Καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, Σακχάρου κλπ.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, αφούευχαρίστησε θερμά το πολιτιστικό σωματείο «Πρόσκληση στην πρόσληψη», το ΙΑΣΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ και τη Θεοτόκη Ντολαπτσή , τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ καθώς και το προσωπικό και τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Πύλου που συνέβαλλαν για την υλοποίηση αυτής της δράσης, δήλωσε τα εξής: « Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως δημοτική αρχή να στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις προληπτικής ιατρικής ούτως ώστε όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας να εξετασθούν και να ενημερωθούν σωστά για την υγεία τους. Χαίρομαι που η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Ο δήμος είναι έμπρακτα εδώ να διοργανώνει κάθε τόσο προληπτικές εξετάσεις και ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών για θέματα υγείας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.»
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που ενθαρρύνει τέτοιου είδους δράσεις πρόληψης και με αυτόν τον τρόπο, δίνει τη δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα υγείας, ενώ παράλληλα τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν μια γενική εικόνα της κατάστασης υγείας τους με στόχο μια πιο ποιοτική ζωή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου