26.7.18

Η Μεσσηνία δίνει αίμα στο Νοσοκομείο

Έκκληση προς όλους, για να προσφέρουν αίμα στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών, απηύθυνε και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κάνοντας  λόγο για ουσιαστική συμπαράσταση και όχι μόνο ηθική.
«Κάθε πολίτης που μπορεί να προσφέρει αίμα να απευθύνεται στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας» είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σε εκπροσώπους του Τύπου και συμπλήρωσε:
«Δίνεται ένας αγώνας επιβίωσης αυτών των ανθρώπων. Δε λύνονται εύκολα τα χρόνια προβλήματα που θα τους απασχολούν, όπως αυτά της στέγασης και της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν. αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερη φάση της όλης πορείας. Έτσι επείγει να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους η δυνατότητα να επιβιώσουν και να μπορέσουν οι τραυματίες να βρουν, όχι μόνο μια ηθική συμπαράσταση, αλλά κάτι το ουσιαστικό, που αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη».
Παράλληλα συνεχίζεται από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων, με έμφαση κυρίως σε εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή.
Ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, ότι η καταστροφή στην Αττική είναι αποτέλεσμα της κατάρας του Θεού για τον άθεο πρωθυπουργό, απάντησε:
«Τώρα έχουμε σοβαρά πράγματα να πούμε…»

ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Αρκετός είναι ο κόσμος και στη Μεσσηνία, που έσπευσε ήδη να προσφέρει αίμα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Καλαμάτας την πρώτη κιόλας ημέρα συγκεντρώθηκαν περίπου 50 μονάδες αίματος στο Νοσοκομείο, ενώ και σήμερα από το πρωί δεν ήταν μικρή έχει η προσέλευση εθελοντών.
Πολλοί είναι εκείνοι που τηλεφωνούν και ζητούν ενημέρωση. Η αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου λειτουργεί από τις  8 το πρωί έως τη 1:30 μ.μ. και 6 με 8 το απόγευμα.
Ωστόσο απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το Τμήμα Αιμοδοσίας στο τηλέφωνο  2721046153 για να υπάρξει ανάλογη συνεννόηση. Καλό θα είναι να πρέπει να υπάρχει  προγραμματισμός, προκειμένου να μη πηγαίνουν χαμένες οι μονάδες αίματος, οι οποίες έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο διατήρησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου