22.7.18

Άρνηση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα wifi4EU

Ανεξήγητη η άρνηση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα wifi4EU όπως είχαμε προτείνει από τις 5/6/2018. 
Να σημειωθεί ότι στην  συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πλην του Δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που δήλωσαν ενδιαφέρον, της Π.Ε.Δ. και του το Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Wifi4EU για την δωρεά ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο των Δήμων της Πελοποννήσου.
Το σύστημα WiFi4EU απευθύνεται σε δήμους και χρηματοδοτεί το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης και μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την ένταξη σε κάποιο άλλο πρόγραμμα. Στόχος του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών ώστε να αναπτύξουν και να προωθήσουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες, σε τομείς όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ηλεκτρονική υγεία και ο ηλεκτρονικός τουρισμός μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής.
Με αυτόν τον τρόπο, πέρα της γρήγορης και αξιόπιστης σύνδεσης στο internet, οι πολίτες μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη μέσω του κινητού τους, αλλά και άλλων συσκευών, στον τομέα της άμεσης και χωρίς γραφειοκρατία εξυπηρέτησης του δημότη από τον Δήμο.
Παράλληλα καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει για την πρότασή μας για την δημιουργία εφαρμογής για κινητά ή τάμπλετ μιας χρηστικής και δωρεάν πλατφόρμας που να παρουσιάζει και να ενημερώνει τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους επισκέπτες για τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, παραλίες, τοπικές εκδρομές, επιχειρήσεις εστίασης και πολλά άλλα.

 Η εφαρμογή αυτή θα προτείνεται σε κάθε άτομο που θα συνδέεται στο ασύρματο internet του Δήμου.
Θα πρόκειται επομένως για έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό ξενάγησης, όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης μας μέσα από ένα ελκυστικό αισθητικά περιβάλλον, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση.
Τόσο η Δημοτική Παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μανώλης Μάκαρης, πιστεύουν ότι είναι επιβεβλημένο να προσαρμοστεί τάχιστα η πόλη στην ψηφιακή εποχή με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την τοπική οικονομία εκμεταλλευόμενη στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα προγράμματα.


Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου