23.8.18

Λωτοφάγε κ. Τσίπρα, καλή τύχη, θα την χρειασθείτε

Ο κατά δήλωσή του καπετάνιος (άνευ διπλώματος) και παραθεριστής σε βίλλα εφοπλιστή, Πρώτη Φορά Αριστερός Πρωθυπουργός ξιφούλκησε. 
Τρέμετε οχτροί.
Φυσικά ήταν πολωτικός, φυσικά ήταν μισερός, φυσικά ήταν λίγος. Ό,τι κάποιος είναι ως άνθρωπος σπανίως δεν αντικατοπτρίζεται στην πολιτική του φυσιογνωμία. 
Δεν είναι μόνον θέμα αριστεράς αυτό που παρακολουθήσαμε, είναι πρωτίστως θέμα παντελούς ελλείψεως παιδείας και στοιχειωδών ψυχοπνευματικών αρετών, για να μη πω έλλειψης στοιχειωδών ψυχικών χαρακτηριστικών.
Φυσικά δεν είπε τίποτε μα τίποτε για το τι μέλλει γενέσθαι στην πράξη. Για το πώς της πολιτικής διαχειρίσεως την
επόμενη ημέρα. Πώς θα λαμβάνει η χώρα δανεικά όχι ελεγχόμενα από τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια αλλά  από τους καπιταλιστές των μη ελεγχομένων αγορών με όρους μη ληστρικούς, Φυσικά τους καπιταλιστές στους οποίους θα στηριχθεί η «ανάπτυξη» που γενικώς ευαγγελίζεται τους βρίζει ακόμη και σήμερα, και ας παραθερίζει σε … υπομισθωμένες τους κατοικίες. Αλλά όλα κι όλα, ομιλεί για Έλληνες τραπεζίτες και καπιταλιστές. Στους ξένους δεν τολμά πλέον καν να κουνήσει το τρυφηλό επαναστατικό του δακτυλάκι .
Όμως κυρίες και κύριοι είναι Αριστερός ο ΠΘ και πρέπει να προσφέρει show. Tι show; Μα φυσικά Ποιητικίζουσες μπουρδολογίες με στείρα ρυθμικό βαρυτονικό λόγο, και παλαιοαριστερά καταγγελία με εσάνς  επαναστατικών μπαφοκαφενείων Εξαρχείων. 
Η «σκεπτική» μορφή του αγλάισμα αιώνιου φοιτητή της ΚΝΕ προ γενικής συνελεύσεως υπό κατάληψη πανεπιστημίου, μία ιδιότητα που δεν τον έχει εγκαταλείψει ως σήμερον.
Φυσικά για το παρελθόν της πολιτικής του δεν απολογήθηκε για τίποτε. Όχι γιατί δεν μπορεί, με όπλο την αθώα φυσικότητα και την φυσική θρασύτητα ενός αγράμματου που τον διορίζουν καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά μάλλον γιατί οι μπακαλόγατοι της επικοινωνίας του δεν ήθελαν στα πανηγύρια του να το παίζει απολογητικός.
Πιστεύει ότι με αυτήν την εικόνα και παραμυθία σιγά σιγά, έτσι θα κερδίσει χρόνο ώστε μετά τις εκλογές που θα χάσει λελογισμένα να επανέλθει δριμύτερος και να μας «κατσικωθεί» με το « παρεάκι» διά πολλά έτη.
Με την λουμπενοποίηση του ελληνικού λαού έχει κάποιες πιθανότητες προς τούτον, αν και πλέον έχει ραγίσει το γυαλί  του καλού και άτυχου παιδιού.
Τι σχέση  έχουν όλες οι ανωτέρω δηλώσεις και οι όλες οι – βέβαιες- ενδόμυχες  σκέψεις του κ. Τσίπρα με την Πολιτική και την Πατρίδα; Τι σχέση έχουν οι δηλώσεις του με πολιτική διακήρυξη και απεύθυνση στον Ελληνικό Λαό;
Καμμία.
Καλή τύχη λοιπόν κ. Τσίπρα. Θα την χρειασθείτε. Τροφή για ειδικά δικαστήρια δίδετε άφθονη. Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι απλώς πρέπει να σκεφθούν αν αντέχει η χώρα νέες πολώσεις και άλλους πρωθυπουργούς στο εδώλιο ως δυσαπόδεικτους κατηγορουμένους και δημόσια «θύματα» . Όπως σεις προσπαθήσατε και προσπαθείτε να καθήσετε στο εδώλιο πρότερους πρωθυπουργούς αλλά δεν σας βγαίνει.
Κάπως έτσι, με το σοκ της παρουσίας στα κοινά του χυδαιότερου, πλέον ασχέτου, πλέον ανήθικου, πλέον αριβίστα πλέον επικίνδυνου  και σίγουρα αριστερού πρωθυπουργού μεταπολεμικώς, σιγά σιγά η πραγματική χώρα των λωτοφάγων , η Ελλάς, ανακτά την μνήμη της, έστω προσωρινά ως αναλαμπή, ώστε να επιβιώσει. Πολιτικές αρχίζουν να εκστομίζονται, νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις αρχίζουν να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες της ροζ σοβιετίας σας .
Αυτό τουλάχιστον σας το χρωστάμε. Έστω και αν δεν το θελήσατε ποτέ.
 
 Βασίλης Φασούλας 
Δικηγόρος, μέλος του Γ.Σ. της Δημοκρατικής Ευθύνης
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου