21.8.18

Το καλοκαίρι φεύγει, ο ΕΝΦΙΑ έρχεται

Πότε αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά

Η αντίστροφη μέτρηση για τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει, με τους περισσότερους φορολογούμενους να περιμένουν μεγαλύτερο «ραβασάκι» από την Εφορία.
Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έγινε γνωστό πως η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα γίνει μέχρι την 31η Αυγούστου.
Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, τις προσαρμογές που έγιναν στα δύο κλιμάκια του βασικού φόρου, ενώ για τον συμπληρωματικό φόρο θα ληφθεί υπόψη νέο αφορολόγητο όριο των 250.000 ευρώ.
Σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά φόρου σε σχέση με πέρυσι λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς θα γράφει έξτρα φόρο που υπερβαίνει ακόμα και τα 200 ευρώ.
Με προσαυξήσεις ήδη από την πρώτη μέρα καθυστέρησης είναι αντιμέτωποι όσοι αμελήσουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τόσο τον ΕΝΦΙΑ όσο και την δόση του φόρου εισοδήματος που έχει προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.
Τα φετινά εκκαθαριστικά περιλαμβάνουν μέχρι και πέντε διαφορετικούς φόρους που υποχρεούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι: Φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.
Το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την Τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.
Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου