16.9.18

Ρόδος: Χειροπέδες σε Αλβανό που έκλεψε ....140 τόνους πετρέλαιο από νοσοκομείο

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο 41χρονος Αλβανός είχε διαφύγει στην Ιταλία, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου στον Πειραιά και συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του

Στη φυλακή οδηγήθηκε την Παρασκευή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο «εγκέφαλος» της κλοπής- μαμούθ και της μεταπώλησης 140.000 λίτρων πετρελαίου από τις δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο 41χρονος Αλβανός είχε διαφύγει στην Ιταλία, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου στον Πειραιά και συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι μετάνιωσε και δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε χρήματα επειδή δύο μήνες πριν είχε απολυθεί από την εργασία του, όμως δεν έπεισε τους δικαστικούς που διέταξαν την προφυλάκισή του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούλιο του 2015. Στην σπείρα που άδειαζε το πετρέλαιο θέρμανσης του νοσοκομείου κάθε εβδομάδα επί δυο χρόνια μέσω αγωγών άντλησης μεγάλου μήκους που είχε εγκαταστήσει, συμμετείχαν άλλοι δυο Αλβανοί ηλικίας 22 και 20 χρόνων. Τα κλεμμένα καύσιμα φορτώνονταν τις νύχτες σε αυτοκίνητο που είχε διαμορφωθεί ειδικά ως βυτιοφόρο και μεταπωλούνταν σε έναν 40χρονο Έλληνα που κατηγορήθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου