17.9.18

Αποζημίωση μετά από 14 χρόνια σε φίλαθλο που έχασε το μάτι του σε επεισόδια

Χρηματική αποζημίωση σε φίλαθλο που πήγε στο γήπεδο να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας και κατέληξε να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι από εκτόξευση… νιπτήρα, αποφάσισε το δικαστήριο.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθήνας του επιδίκασε αποζημίωση 47.674 ευρώ για δαπάνες θεραπείας και ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη εξαιτίας της βαρύτητας του τραυματισμού του και λόγω της αναπηρίας του που, όπως τονίζεται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με το tvxs.gr, «επιδρά στο ατομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό του μέλλον».
Υπόχρεο για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι το ελληνικό δημόσιο γιατί όπως έκριναν οι δικαστές «η υπεύθυνη Αστυνομική Αρχή, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής των επεισοδίων και του αποτελέσματος».
Σημειώνεται ότι η απόφαση τελεσιδίκησε, με την έκδοση της εν λόγω απόφασης, το 2018 ενώ ο ποδοσφαιρικός αγώνας κατά τη διάρκεια του οποίου, τραυματίστηκε ο πολίτης είχε γίνει πριν από 14 χρόνια, δηλαδή το 2004! Μάλιστα το δημόσιο μετά την πρωτόδικη απόφαση άσκησε έφεση κάτι που γύρισε σε βάρος του καθώς η αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει διπλασιάστηκε από το εφετείο.

ant1news

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου